DESK JO8-4 wint nipt van Nemelaer

DESK JO8-4
Nemelaer JO8-1
06-04-2019
vervallen

We schrijven zaterdagochtend 09:00u als de spelers van DESK op het kunstgras klaar staan voor de aftrap van de 5e wedstrijd in de JO8-competitie. De ploeg van Blok en Cleijn speelt sinds de winterstop in de JO8-competitie, nadat ze waren overgeplaatst uit de JO7. De tegenstanders uit de JO8 zijn een jaartje ouder en dat geeft meer tegenstand tijdens de wedstrijden dan de jongens gewend waren. 

De eerste wedstrijd in de JO8-competitie werd verloren met een spannende 8-10 eindstand. De drie wedstrijden die daarna volgden werden gewonnen en door hard werken over de streep getrokken. Vandaag stond de vijfde wedstrijd op het affiche tegen de JO8-1 uit Haaren. Zelfs Omroep Brabant was naar de Eikendijk gekomen met een tv-ploeg om verslag te leggen van de Brabantse derby DESK - Nemelaer. 

De opstelling van vandaag: Dio Cleijn in het doel, Cliff Sikkers, Luuk Pöttgens, Raf de Vreeze in de verdediging, Maurits de Wijs en Siem Blok op het middenveld en Julian van Heumen in de spits. Als leidsman Cleijn afgefloten heeft voor de aftrap wordt Nemelaer direct onder druk gezet door DESK. De tegenstander uit Haaren houdt goed stand en komt er ook enkele keren gevaarlijk uit. 

Een heerlijke tegenstander die weerstand biedt voor de jongens van DESK. Net voor de eerste time-out is het DESK dat de score open breekt. Een heerlijke aanval wordt opgezet door Maurits. De kleine "eigen"-Wijs geeft een heerlijke pass op Siem Blok die vanaf de zijkant richting het doel gaat. Siem geeft de bal breed en het is Cliff Sikkers die de bal tegen de touwen jaagt. 

Na de time-out komt DESK op een 2-0 voorsprong na een heerlijke treffer van Julian van Heumen. Doelman Dio heeft enkele reddingen verricht en zijn doel nog schoon weten te houden. De kleinste man van het veld heeft een heerlijke uittrap in de benen en schiet de bal over drie-kwart van het speelveld richting de aanvallers van DESK. De bal wordt opgevangen door Nemelaer dat er gelijk in de omschakeling uitkomt.

DESK staat niet goed opgesteld, de directe tegenstanders worden niet bewaakt en daardoor weet Nemelaer de aansluitingstreffer buiten bereik van Dio in de verre hoek te plaatsen. Een slappe fase van DESK wordt door de tegenstander goed ingeschat. De ploeg uit Haaren treft eerst Dio op weg naar de gelijkmaker die met een goede redding een tegentreffer voorkomt. Vervolgens staat de ploeg te kijken als Nemelaer een schot buiten bereik van de doelman van DESK hard op de lat schiet. In de rebound is het vervolgens wel raak en staat de stand weer gelijk. 

Met een 2-2 ruststand worden de spelers van DESK weer even toegesproken door de trainers. DESK speelt niet scherp en de taken die de eerste vier wedstrijden perfect werden uitgevoerd zitten nog niet in het systeem vandaag. Dio Cleijn wordt onder de lat vervangen voor Julian van Heumen die het doel voor DESK mag verdedigen en Cleijn neemt de linksbackpositie in. 

DESK komt weer op voorsprong als Dio het veld diagonaal overgestoken is en vanaf rechts de bal hard laag onder de doelman in het doel schiet. De stand is 3-2 en de Nemelaer krijgt ook weer kansen op de gelijkmaker. Julian van Heumen voorkomt de gelijkmaker met een heerlijke redding. Luuk Pöttgens is na een uitbraak van DESK en een prima bal van Maurits dichtbij de 4-2, maar de poging van Luuk gaat naast. 

Nemelaer komt weer op gelijke hoogte als DESK afgetroefd wordt in de verdediging. Met nog een kleine 10 minuten spelen is de stand 3-3. DESK wordt in de time-out toegesproken en wordt wakker geschud. Belangrijkste is dat de taken goed uitgevoerd worden en dat resulteert dat DESK weer op voorsprong komt. Het is Raf de Vreeze die een aanval van DESK afrondt en de stand op 4-3 zet. Niet veel later komt DESK na een heerlijke scrimmage voor het doel van Nemelaer op 5-3. Siem Blok weet uiteindelijk de bal tegen de touwen te schieten. 

Nemelaer in de aanval in de slotfase van de wedstrijd. De aanvaller uit Haaren gaat op het doel van DESK af, maar het is Cliff Sikkers die met een pittige tackle de aanvaller stopt. De VAR wordt ingezet en de spelbegeleider legt de bal op de stip. Julian van Heumen staat geconcentreerd op de doellijn als de aanloop voor de penalty genomen wordt. De bal wordt hoog in het doel geschoten en Nemelaer brengt de spanning weer terug. 

DESK weet de 5-4 voorsprong vast te houden en over de streep te trekken en wint zijn vierde wedstrijd op rij. DESK speelde niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar weet wel de overwinning te pakken. Volgende week woensdag staat een inhaalwedstrijd tegen BMC op het programma.

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven