DESK kopje onder in spannende derby

Uno Animo JO8-1
DESK JO8-4
13-04-2019
vervallen

De derde wedstrijd in één week stond op het programma voor de ploeg van trainers Blok en Cleijn. Vrijdagavond dienden zich al twee spelers aan die niet helemaal fit waren. Het was dus de vraag of ze vandaag konden vlammen tegen de selectie uit Loon op Zand. Om half elf verzamelden de spelers op veld B van sportpark de Klokkenberg van Uno Animo. De warming-up werd gedraaid en de jeugdscheids van Uno floot af voor de aftrap. 

De derby van de gemeente vangt aan en het is het kopgrotere Uno Animo dat al vroeg op een voorsprong komt. Doelman Raf de Vreeze is kansloos als de bal van afstand op het doel buiten bereik van de DESK-goalie tegen de touwen ploft. De kopjes weer omhoog en DESK in de aanval op jacht naar de gelijkmaker. Julian van Heumen is dichtbij een treffer maar het schot van Juul treft de paal. 

Even later is het centrale verdediger Cliff Sikkers, niet helemaal fit, die mee opkomt en een schot richting het doel van Uno lost. De fysiek sterke spelers van Uno Animo komen bijna op een 2-0 voorsprong. Een heerlijk schot wordt geweldig door Raf de Vreeze gestopt en hij voorkomt dat Uno verder uitloopt. Het middenveld van DESK met Maurits de Wijs en Siem Blok hebben moeite om hun directe tegenstanders af te stoppen. 

DESK komt na een uitbal er snel uit. Juul dribbelt de bal in, speelt de bal diep op Siem Blok die richting het doel trekt. Siem lost een schot, maar de goalie van Uno keert zijn inzet. In de rebound is het spits Julian van Heumen die de tweede bal op kan vangen en hoog in het doel jaagt. De stand is weer gelijk. 

Uno Animo weer in de aanval. Het lijkt dat de verdedigers van DESK onder de indruk zijn van de "grote jongens" uit Loon. De kleine van Kuijpers is al bijna net zo groot als hullie pa. Op het middenveld wordt de slag gestreden en het is de thuisploeg dat weer op voorsprong komt. Een hard schot wordt er niet uit gehaald door de verdediging van DESK en ploft in het doel achter Raf. 

DESK opnieuw in de achtervolging. Keeper Raf bouwt op van achteruit. Hij speelt de bal in op Cliff die Siem Blok diep stuurt. Tot twee keer toe is de kleine Blok bijna bij de gelijkmaker maar het is de doelman uit Loon die dat weet te voorkomen. Een uitbal wordt in gedribbeld en DESK zet geen druk, waardoor het gratis schieten is. De bal wordt snoeihard in het DESK-doel gekegeld en de marge is twee in het voordeel van Uno Animo. 

De jongens uit de Kets vallen weer aan. Een corner voor DESK wordt uitverdedigd door Uno. De tweede bal stuitert voor de voeten van de kleinste man van het veld, Dio Cleijn, die de bal op zijn wreef uit de lucht plukt. Het vlammend schot van Dio gaat over. Daarna is er Loon naar werken. Een uitbraak van DESK via Julian en Maurits bezorgt de bal bij Siem. Siem op zijn beurt gunt het doelpunt aan Julian die zijn tweede treffer op het scorebord zet. De aansluitingstreffer staat maar kort op het scorebord, want Uno Animo krijgt een kadootje en brengt de marge weer op twee. Het is inmiddels 4-2 voor de Rood-Wit-Blauwen die een vuurpijl hoog de lucht in lanceert. 

De hoge bal wordt nog aangeraakt door doelman Raf, maar is zo lastig dat de keeper van DESK deze niet klem kan pakken en achter hem in het doel ziet ploffen. Met een 5-2 achterstand gaat DESK de rust in. Na rust is het Maurits de Wijs die zijn opwachting onder de lat mag maken en Raf vervangt in het doel. 

Ook Uno Animo geeft kadootjes weg als de bal in de voeten van Siem gerold wordt die trefzeker uithaalt. De stand is inmiddels 5-3. Daarna is Uno Animo dat in een sterke fase het middenveld van DESK de baas is. Met twee treffers door de Rood-Wit-Blauwen wordt de stand opgekrikt naar 7-3 en is de marge ineens vier. 

Opnieuw is het Julian van Heumen die voor DESK iets terug doet. Doordat het middenveld goed stoort kan Julian de bal overnemen en zijn derde treffer op het scorebord kan zetten. De stand is inmiddels 7-4 als Maurits met een geweldige redding zijn ploeg nog in de wedstrijd houdt. Een steekpass van Cliff zorgt ervoor dat er achterin bij Uno ruimte ligt. Die ruimte moet je een spits als Julian niet geven, want behendig prikt de kleine van Heumen de 5e treffer voor DESK binnen. De stand is 7-5 als de taken bij DESK niet goed uitgevoerd worden. 

Het lijkt alsof er honing aan de bal zit, want vier van de vijf spelers van DESK zwermen rond de bal. Daardoor ontstaat er ruimte die slim benut wordt door Uno Animo. De spelers uit Loon kunnen zo door de defensie van DESK lopen en worden niet gehinderd om te schieten op het doel van DESK. Het is 8-5 en DESK is even van slag. 

Toch komt de ploeg van Blok en Cleijn terug als Luuk Pöttgens mee opgekomen is van achteruit en ook zijn doelpuntje mee pikt en de score op 8-6 zet. In de slotfase is het een heerlijke crosspass van Cliff Sikkers die hoog voor het doel van Uno Animo valt. Het is Siem Blok die de late aansluitingstreffer binnen tikt en de eindstand op het scorebord zet. Met een 8-7 eindstand gaat DESK kopje onder in Loon op Zand. 

Genoeg aanknopingspunten voor de trainers om deze week de puntjes weer op de spreekwoordelijke i te zetten.

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven