13-04-2019
1 - 3

Scheidsrechter:   D. (Dirk) de Ruiter
Op een winderig fris sportpark Eikendijk stond de ploeg van Vriel en de Vries op veld C tegenover Alblasserdam 2. Een directe concurrent op de ranglijst en dus een belangrijke pot voor de boys uit Kaatsheuvel. Door afwezigheid van vele dragende spelers zoals een Jorg Snoeren, Benno van Woensel, Stefan van Kuyk en Rickie Maton, was het flink puzzelen voor de staf.

De volgende opstelling werd uit de hoge hoed van Vriel getoverd. De volgende elf starten in de basis Roy Trommels, Rik Maas, Mark Palli, Joost-Willem Bink, Menno Oosterwaal, Gijs Heijda, Giel van den Boom, Frank van Halewijn, Joep van den Hurk, Thom Koot en Bas Luijten. Als de beginfase kansen kent voor DESK is het Alblas dat de score opent.

Het sterrenensemble van DESK met een ijzersterk centraal duo op een 0-1 achterstand. Na een goeie twintig minuten ballen is het Thom Koot die op den brommer het kalk uit de zijlijn spurt op weg naar het doelgebied van Alblasserdam. De tweetaktmotor van Koot hapert door een natte bougie en de aanval loopt dood.

Gijs Heijda vanuit de defensie mee opgekomen, draait de defensie van Albas helemaal dol, maar trapt daarna in de buitenspelval als hij de combinatie aan gaat met Bas Luijten. Ook deze aanval haalt het archief van de Eikendijk niet. Toch komt DESK Zaterdag 2 op slag van rust op gelijke hoogte.

Thom Koot weet de bal tegen de touwen te janken en brengt de spanning weer terug in de wedstrijd tegen de directe concurrent. Met een 1-1 gelijke stand gaan beide teams aan de thee.

In de tweede helft gaat er een kwartier voorbij, zonder al te veel noemenswaardige kansen. Het spel golft op en neer en is vooral op het middenveld een slagveld. Routinier Menno Oosterwaal lijdt balverlies, waarna Alblasserdam er als de sodemieter vandoor gaat. Vanaf de rechterflank wordt de bal in gedraaid en binnen gekegeld achter de goalie van DESK.

DESK voor de tweede keer op achterstand, schakelt een tandje bij. Een aanval vanaf de rechterkant wordt hard laag voorgetrokken door Joep van den Hurk. De lage voorzet gaat voorbij de keeper die bij de eerste paal staat richting de instormende Thom Koot en Mark Palli. Palli met de gelijkmaker op zijn pantoffel jankt de bal naast de verkeerde kant van de paal. Beide Dessers vergeten elkaar te coachen en het schot van Palli verdwijnt over de achterlijn. Jeugdspelers Jurre van de Sanden en Sam Verschut versterken in het laatste kwart van de wedstrijd nog het moegestreden elftal van DESK.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok wordt Joost-Willem Bink naar voren geschoven en speelt DESK een-op-een in de achterhoede. Een snelle aanval van Alblasserdam wordt door het hart van de DESK-defensie gestoken en keihard afgestraft. Stand 1-3 met nog enkele minuten op de teller.

In de slotfase is Joep van den Hurk dichtbij de aansluitingstreffer. Goed door gejaagd weet Joep de zestien binnen te trekken en op doel te vlammen. De poeier van Joep wordt met een uiterste inspanning van de goalie uit Alblasserdam corner getikt. Als de 90 minuten verstreken zijn blaast scheidsrechter De Ruiter voor het eindsignaal en trekt Zaterdag 2 richting de kantine voor de derde helft.

Verslag: Dieter Cleijn