VOAB 2
14-04-2019
4 - 3

Scheidsrechter:   C.M.E. (Kees) van den Hout
Vandaag stond de ploeg van trainers Jansen en Van Wezenbeek voor de competitie tegen het tweede van VOAB. De kweekvijver van DESK dat Eerste Klasse speelt kent een uitstekende fase na de winterstop en kan voor een periodetitel gaan in het slot van de competitie. Het moest alleen nog afrekenen met de Goolse Ballenvrutters van VOAB. Al na een kwartier voetballen kijkt DESK tegen een 0-1 achterstand aan als de verdediging van DESK het laat afweten.

VOAB sterker in de beginfase van de wedstrijd en DESK slordig aan de bal. Toch wordt de stand gelijk getrokken. Een balletje diep van Rinse de Bonth op Roy Dekkers die vanaf de rechterpunt de bal hard laag voor kan trekken. Appèl voor hands, nadat de bal richting de arm van de VOAB-verdediger voor de voeten van Sven Stokkermans valt. Sven controleert de bal en jankt de leren knikker tegen de touwen. Het is 1-1 en de wedstrijd is weer in balans.

VOAB dat in de eerste helft veel scherper en overtuigender voetbalt komt direct na de gelijkmaker weer op voorsprong. Een aanval over rechts wordt voor gegeven en van dichtbij binnen getikt. DESK weet niet te overtuigen in het begin van de wedstrijd. Passes komen niet aan, veel te zenuwachtig aan de bal en het middenveld schakelt totaal niet om bij balverlies.

Daardoor weet VOAB goed te profiteren van het slappe optreden in de eerste helft. Een diepe bal op de spits van VOAB wordt niet weg gewerkt door Sander Dijst en Bas van Boxtel die met een sliding de bal probeert weg te werken. Helaas voor DESK neemt Bas met zijn sliding ook de aanvaller van VOAB mee en legt de scheids de bal op de stip.

Een pingel voor de tegenstander die op een 1-3 voorsprong komt. De ambitie van DESK om nog voor een periodetitel te gaan lijkt ver weg. Het fluitsignaal klinkt voor de rust en met een 1-3 achterstand gaat DESK de kleedkamer in.

Na rust blijft Mathijs Emmers achter in de kleedkamer en wordt vervangen voor Daan Lange. VOAB gaat direct na rust door met waar het de eerste helft geeïndigd is. Het schakelt een tandje bij en zet DESK flink onder druk. Het krijgt de kans om op 1-4 te komen, maar gelukkig voor de uitkomende Sander Dijst wordt de bal gruwelijk naast gevlamd.

We schrijven minuut 60 en het ziet er niet naar uit dat DESK de intentie heeft om de geweldige reeks na de winterstop door te trekken. Met nog 25 minuten voetballen en een 1-3 achterstand verlaat Rinse de Bonth het veld voor Thomas Laros. DESK trekt ten strijde over de linker flank en kantelt naar rechts. Django Hooymayers zorgt voor dreiging op de rand zestienmeter en trekt naar binnen. Django steekt de bal dwars door de VOAB defensie op Roy Dekkers. Royke komt oog in oog met de sluitpost van VOAB te staan en prikt de bal beheerst binnen.

De aansluitingstreffer zorgt voor meer spanning in de wedstrijd. Toch is het weer VOAB dat dichtbij een treffer is. Een inzet van dichtbij wordt gekeerd door Sander Dijst, die zich voor de aanvaller gooit en de bal voor de voeten wegplukt. Nog een kwartier voetballen en Niels Jansen zet zijn laatste troef in. Ghino Snels komt in het veld voor Rens v/d Linden en de DESK-defensie gaat een-op-een achterin spelen. Het alles-of-niets scenario pakt gelijk goed uit.

Een diepe bal wordt door de doelman van VOAB buiten de zestien weg gekopt. De tweede bal wordt opgepikt door Django Hooymayers die de bal laag richting het doel schuift. De doelman van VOAB schat de bal van Django verkeerd in en duikt over de bal. Het is de dekselse Dekkers die de bal achterna gaat en deze weet binnen te prikken. De gelijkmaker is een feit en DESK komt vanuit een 1-3 achterstand weer op gelijke hoogte zonder geweldig te voetballen.

In de laatste minuut is het de gouden pik van Niels Jansen dat zich uitbetaald. Een diepe bal vanuit het middenveld wordt gecontroleerd door Sven Stokkermans. Sven behoudt het overzicht, kapt zijn directe tegenstander uit en legt de bal heerlijk op een presenteerblaadje voor Ghino Snels. Het is de invaller Ghino die de winnende treffer op zijn pantoffel binnen vlamt en DESK in de tweede helft voorbij VOAB vlamt.

Het leek er vandaag niet op dat DESK tegen het sterke VOAB punten zou gaan pakken, maar in het laatste kwart van de wedstrijd wist de ploeg toch trefzeker te zijn en uiteindelijk de drie punten op de Eikendijk te houden.

Met een 4-3 overwinning duikt de ploeg onder de douche om de kraker tussen DESK en TSC langs de lijn te kunnen bekijken.

Verslag: Dieter Cleijn