DESK slaat een krater in de top 3

DESK 1
TSC 1
14-04-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   R.B.J. (Roy) Stroot
Vandaag stond de kraker op het affiche in de Derde Klasse. Koploper DESK nam het op tegen de nummer twee TSC. Met nog zeven duels voor het einde van de competitie staat koploper DESK vier punten voor op de nummer twee TSC en de nummer drie Gilze. Een belangrijke pot voor de hoofdmacht van DESK, dat zou gaan zorgen voor vuurwerk in de Derde Klasse. 

Keurmeester van DESK, Bert van Deelen, was op de kruk richting de Eikendijk getogen om toe te zien dat het veld er spik en span bij zou liggen. Voorafgaand aan de wedstrijd reed Jozef Verboven nog met traktor en wals het hoofdveld van DESK glad en zette Bert de sproeiers op het hoofdveld aan. Enkele sproeikoppen richtte de verkeerde kant op en zo werden enkele reclameborden en de cafetaria met grondwater schoon gespoten. 

Bij de opkomst van beide ploegen vlamt het vuurwerk van buiten het stadion aan de Eikendijk al de lucht in. Passie, strijd en winst prijkt op het spandoek wat opgehangen is aan de hoofdtribune van veld A van DESK. De bal rolt als de pas 19-jarige scheidsrechter afgefloten heeft voor de topper in de Derde Klasse. Het is de ploeg van trainer Ad van Seeters die in de beginfase het overwicht heeft en de druk op de koploper zet.

De TSC Tifosi meegereisd uit Oosterhout zorgen voor vocale sfeer, met trommel en gezang en zien hun ploeg sterk aan de wedstrijd beginnen. Na een kwartiertje voetballen is er het eerste wapenfeit van DESK. Een heerlijke crosspass van Lars Schimmer vanaf links richting de rechter flank op Rick Vervaart, wordt geweldig gecontroleerd en richting doel geschoten. Het schot van Rick gaat naast het doel van de sluitpost van TSC. 

TSC sterk in het eerste kwart van de wedstrijd ziet in de omschakeling een diepe bal gegeven worden op Rick Vervaart. De nummer 4 van DESK wipt de bal over de uitkomende doelman en weet voor de aanstormende verdedigers van TSC de bal tegen de touwen te janken. Na 20 minuten staat DESK ineens op een 1-0 voorsprong. 

Een trefzeker DESK dat nog geen kans had gehad komt verrassend op voorsprong. TSC weer op jacht naar de gelijkmaker, dat er na 5 minuten ook bijna komt. Een vrije trap wordt van richting veranderd door Carlo v/d Beukel die de bal richting het doel ziet gaan. Het is Steven Krikken die op de doellijn de bal weg rost voordat deze in het DESK-doel belandt. TSC dichtbij de gelijkmaker. 

In de 30e minuut krijgt DESK een vrije trap op de helft van TSC. De vrije trap wordt richting de tweede paal gedraaid en valt op het voorhoofd van Lungo. Centrale verdediger Rick van Enkhuizen kopt de vrije trap net over het TSC doel en de tweede grote kans is verkeken op een verdere voorsprong van DESK. 

Na een sterk half uur voelt TSC de druk van koploper DESK. Trainer Ad van Seeters die nooit rustig op zijn stoel langs de lijn heeft gezeten coacht zijn ploeg dat op achterstand staat fel langs de lijn. "Schei eens uit met die lange ballen, gewoon kapot spelen!" spoort de leermeester uit Oosterhout zijn team aan. 

Op slag van rust valt de gelijkmaker dan toch. TSC krijgt een vrije trap te nemen op een meter of twintig voor het doel van DESK. De vrije trap wordt snoeihard tegen de touwen gejankt en beide ploegen gaan met een 1-1 stand de kleedkamer in. 

In Bavel staat de huidige nummer 3 Gilze op een 2-0 achterstand, dus voor DESK is er nog niets aan de hand. De tweede helft zou misschien meer vuurwerk van de kant van de ploeg van trainer Tom Heijkoop kunnen zorgen. Het eerst deel van de tweede helft vechten DESK en TSC het vooral uit op het middenveld. Na twintig minuten spelen zorgt Carlo v/d Beukel met een redding, na een poging van de linksbuiten van TSC, dat DESK niet op een achterstand komt. 

Beide ploegen gaan vol voor een overwinning en het is een pittig schaakspel op het middenveld. Lars Schimmer verlaat het veld en wordt vervangen door Djordi Smout. Met nog een minuut of tien op de klok is het Kees Bastianen die omhoog springt op de hoofdtribune van DESK. Kleinzoon Mitchell Bastianen krijgt de bal heerlijk ingespeeld van Rick Vervaart en het is de kleine Bastianen die een-op-een richting de doelman van TSC af gaat. Mitta als clubtopscorer gaat richting het doel en prikt de bal heerlijk naast de uitkomende goalie uit Oosterhout binnen. 

DESK op een 2-1 voorsprong met nog een 10 minuten te spelen. Mitchell Bastianen wordt in de slotfase gewisseld voor Freek van Eembergen en Rick Vervaart wordt gewisseld voor Daan van Loon. Met nog een paar minuten voor het sluiten van de markt kopt Koen van Baardwijk in de punt van de aanval een hoge bal breed op invaller Daan van Loon. Daan van Loon twijfelt niet en haalt verwoestend uit. DESK op een 3-1 voorsprong dat TSC over de knie heeft gekregen. 

Het is de laatste confrontatie voor hoofdtrainer Ad van Seeters tegen DESK in de competitie die vanaf volgend seizoen leermeester van Almkerk is. DESK zet een uitstekende stap voorwaarts richting het kampioenschap in de competitie met de winst op TSC en het verlies van concurrent Gilze. 

Met nog 6 duels te gaan staat de ploeg van Tom Heijkoop met 7 punten aan kop in de competitie. Een uitstekend resultaat geeft DESK een heerlijke uitgangspositie voor het behalen van de titel in de Derde Klasse.

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven