DESK ZAT3 overklast MZC’11 2 in degradatieclash

DESK ZA3
MZC'11 2
20-04-2019
4 - 0

Scheidsrechter:   I. (Izaak) Roeland

Na de blamage van afgelopen weekend uit tegen EBOH 2, waar maar liefst met 6-0 verloren werd, mogen de mannen in een cruciale pot tegen een directe concurrent de schade zien te herstellen. Ze moeten namelijk aantreden tegen Mzc’11 2 uit Zierikzee… jaaa, je hoort het goed Zierikzee, dat is volgens de kenners een takke end rijden in de hoop hier de puntjes te gaan pakken. De uitwedstrijd staat ons nog goed op de netvliezen: we kwamen op het complex aan met veel te weinig man, spelers kwamen te laat, maar daarentegen werden we niet helemaal overklast. Het werd maar 3-1 en we hielden lang stand. Vandaag nieuwe rondes nieuwe kans met in de hoofdrol:

 

nr. 9 Desk 22-26

nr.10 Mzc’11 21-24

 

Zoals de stand hierboven aanduidt, is dit een echte degradatieclash met als inzet veilig spelen in de 1ste klasse zaterdag. Ons geluk moet vandaag zijn dat de selectie bestaat uit 16 man met o.a. twee toppers van DESK JO19-1 en Van Loon van DESK ZAT4. We spelen op ons vertrouwde hoofdveld met een lekker temepratuurtje van ongeveer 26 graden…….. alle facetten zijn aanwezig voor een leuke pot voetbal op den Eikendijk.

 

Opstelling:

Damen, W. van Hulten, Peters, J. Wolffs©, van Mook, Trommelen, Heuer, R. van Hulten, M. Wolffs, Jonkers, van Noije

 

Wissels:

De man, de Bruijn, Mertens, Smit, van Loon

 

14:40:

De laatste puntjes worden besproken in de kleedkamer van DESK, het is erop of eronder vandaag. Winnen we, dan kunnen we zo goed als zeker niet meer achterhaald worden en zwaaien we Zeeland met een grote glimlach uit. Verlies je hem, dan wordt het tanden knarsen de laatste wedstrijden.

 

14:50:

Beide elftallen staan klaar voor de eerste 45 minuten van deze pot, de scheids kijkt naar zijn assistenten en fluit voor het begin. DESK heeft afgetrapt en laat het balletje snel rondgaan in de beginfase van de wedstrijd. Je merkt dat de mannen van Zaterdag 3 fris uit de start blokken zijn gekomen, elke tweede bal is voor DESK en de mannen creëren via enkele leuke steekballen nog de nodige mogelijkheden. Zoals je verwacht, is er binnen 10 minuten een grote kans van R. van Hulten, die de bal goed meekrijgt en 1 op 1 gaat met de keeper. Helaas verkleint de keeper zijn doel zeer goed en faalt ‘’mister gezelligo’’. De thuisploeg geeft een duidelijk signaal af naar de mannen uit Zierikzee, we zitten er goed kort op en winnen onze persoonlijke duels. Dan zijn we aangekomen rond de 17de minuut van de wedstrijd. Van Noije steekt de bal prachtig tussen de verdedigers van MZC en zet daarmee M. Wolffs schuin voor de keeper, die hem op zijn beurt knap voorbijschuift en we staan voor: 1-0!!. Je merkt dat de hittegolf een flinke rol begint te spelen; onze mannen die vaak maar 1x trainen beginnen nu al op het tandvlees te lopen, gelukkig last de scheids enkele drinkpauzes in. Na de pauze krijgt het goed spelende DESK de kans om de score te vergroten via rechtsback W. van Hulten, die mee op komt en dacht de bal op Ronaldo’s wijze te gaan chippen…. Helaas meters langs de paal. Door drukken wordt er gecoacht vanaf de zijlijn, we moeten door en dat doen we: binnen 2 minuten is het loper ‘’mister gezelligo’’ R. van Hulten die zijn tweede 100% kans krijgt, ook ditmaal vindt hij de borstkast van de keeper van Mzc, het blijft 1-0…. Hoe is het mogelijk... 'Hoeveel kansen moeten we krijgen' zijn de teksten over en weer, het had al 4-0 moeten staan op den eikendijk. Dan gaan we naar de slotfase van de eerste helft. Daarbij wordt de snelle buitenspeler M. Wolffs de hoek in gestuurd die op zijn beurt de bal strak voorlegt bij de tweede paal voor Van Noije. Ook dit keer gooit de keeper zich als een kat voor de bal en haalt het onmogelijke eruit. Wat een pech voor de mannen van zaterdag 3, wat een veldoverwicht heerst hier. De scheids kijkt op zijn klok en fluit voor de eerste helft met maar een 1-0 voorsprong.

 

Rust:

 

In de rust worden de mannen van DESK gecomplimenteerd voor het spel van de eerste helft, het warme weer speelt een grote rol vandaag, maar daar is weinig van te merken in het veldspel van de thuisploeg, we willen de tweede helft doorpakken en dat zal moeten om de mannen uit Zeeland definitief te breken.

 

Voor de tweede helft komen beide ploegen weer afgekoeld het veld op, het oog valt op een aanvallender Mzc aan de aftrap. Geen 4-4-2 meer maar 4-3-3 dus een alles of niets mentaliteit. De aftrap is genomen door de uitploeg dat gelijk druk naar voren zet. Ze proberen meer in het spel te komen en laten dat gelijk zien, al pakt DESK dit goed op de mannen worden weggezet en zetten de tegenstander vast en nemen het veldspel weer over. Met resultaat in de 63ste minuut, wordt de stand 2-0 na een frommel bal in de 16 meter van Mzc is het weer M. Wolffs die mag prikken voor zijn tweede treffer hoppa!!! Je zou denken geen vuiltje aan de lucht alles is binnen, maar zo is het niet, net zoals in de eerste helft krijgen hun door foutjes van ons goeie kansen, maar wat keept die Lars Damen een fantastische pot zeg en houdt daarbij zijn doel keurig schoon. DESK pakt de draad gewoon weer op zoals het hoort en laat het hier niet bij zitten want in de 70ste minuut is het weer raak voor de thuisploeg, Heuer de technicus is de naam, die een bal vanuit de lucht tweemaal vanuit de lucht aanneemt en op de pantoffel neemt, 3-0!! Wat een goal daar hoort een dansje bij. Desk kijkt op de klok nog een klein kwartier te spelen er worden publiekswissels gedaan aan de kant van desk. Doelpunten maker M. Wolffs maakt plaats, en man of the match Tim van Mook verlaat het veld, deze mannen kregen een staande ovatie van de publiek langs de kant. Als kers op de taart beloont DESK zich net voor tijd met een vierde treffer, zo is het grote neef De Man die niet egoïstisch als hij een kans krijgt om na lang blessureleed weer te scoren, maar netjes aflegt op neefje Smitjeeeee die de bal netjes in het hoekje plaatst, 4 tegen 0!!!! De scheids vindt het wel welletjes en de Zeeuwse mannen hebben zich overgegeven. DESK verrast vriend en vijand met een goed resultaat tegen een directe concurrent.

Verslag: Nick Mertens

 

 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven