28-04-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   P. (Piërre) de Lang
DESK kan volgende week kampioen worden in Oosterhout

Vandaag stond er een pittige tegenstander op het wedstrijdaffiche voor de ploeg van trainer Tom Heijkoop. DESK - Bavel. De huidige nummer vijf uit de competitie wist eerder dit seizoen met 3-0 te winnen van DESK, dus was er alles aan gelegen om die verliespartij recht te trekken. Naast deze wedstrijd speelde de directe titelkandidaat TSC een uitwedstrijd in Gilze, dat vorige week met maar liefst 9-1 van ZIGO wist te winnen.

Er stond vanmiddag dus veel op het spel in de top van de competitie. DESK wist dit seizoen drie keer niet te overtuigen en daarvan was het een keer tegen Bavel. Het ging in de eerste wedstrijd van de competitie mis in Oosterhout, waar het met 4-2 onderuit ging. In Tilburg ging de ploeg onderuit tegen OVC'26 en speelde het een keer gelijk. Alle andere wedstrijden werden gewonnen en bij winst vandaag zou het volgende week zomaar eens kampioen kunnen worden uit in Oosterhout tegen SCO.

De beginfase van de wedstrijd is het Bavel dat fel begint aan de wedstrijd. In de 10e minuut komt DESK toch op voorsprong, nadat het nog geen kans gehad heeft. Stijn Bergmans, de specialist in vrije trappen, draait een corner panklaar op het voorhoofd van Rick Vervaart de zestien in. Rick Vervaart zet DESK met een heerlijk in de verre hoek geknikte corner op voorsprong.

DESK komt meer in het spel en combineert en lekker op los. Een poging van de Smans wordt naast het doel van Bavel gepoeierd in het eerste kwartier.

Als er een half uur gevoetbald is heeft doelman V/d Beukel nog geen bal op zijn doel gekregen. De taaie tegenstander uit Bavel heeft nog geen kans gekregen om hem tot het uiterste doen dwingen. Bavel in de aanval over de linkerflank. De bal wordt voor getrokken en de spits van Bavel lost een vuurpijl die over de achterlijn verdwijnd.

Even later is het Steven Krikken die met een boogballetje Ronny de Bresser bereikt. Ronny plukt de bal uit de lucht, schampt de bal en ziet zijn poging naast het doel over de achterlijn gaan.

Intussen is Gilze op voorsprong gekomen tegen de directe concurrent van DESK, waarna de kampioenskoorts op de Eikendijk stijgt. Met een 1-0 voorsprong gaat DESK aan de thee en zoekt het de kleedkamer op.

De ruststand in Gilze is inmiddels weer gelijk.

Na rust is het Bavel dat sterker uit de kleedkamer gekomen is dan DESK. Een aanval over rechts wordt breed gespeeld en de aanvaller van Bavel kan door op de uitkomende v/d Beukel. De speler van Bavel schiet en de bal gaat onder Carlo door richting het DESK doel naast. DESK komt gelijk goed weg na de pauze. Bavel in het eerste kwartier na rust sterker drukt DESK flink achteruit.

De wedstrijd vordert gestaag en met nog 20 minuten op de klok zal het met het mes tussen de tanden de voorsprong op Bavel moeten verdedigen. De ploeg van Heijkoop is de hele tweede helft nog niet voor het doel van Bavel geweest. In het laatste kwartier is het opnieuw Bavel dat bijna de gelijkmaker weet te scoren. Via de linkerkant stuift de linksbuiten door richting de achterlijn en geeft de bal hard voor. Gelukkig voor DESK schampt de bal het hoofd van een aanvaller uit Bavel waarna de aanval voor langs gaat en DESK kan uitverdedigen.

DESK zal alle zeilen bij moeten zetten om drie punten aan dit duel over te houden. Inmiddels is het 3-2 geworden in Gilze en speelt DESK met deze stand volgende week uit in Oosterhout tegen SCO voor het kampioenschap. Tien minuten voor tijd valt Daan van Loon in voor Djordi Smout. In de slotfase is het billen knijpen voor DESK als Bavel er nog enkele keren gevaarlijk uit komt.

De scheidsrechter fluit het duel met een 1-0 overwinning voor DESK af en DESK loopt drie punten uit op de concurrentie. TSC gaat hard onderuit in Gilze waar het met 4-2 verliest. Volgende week zondag 5 mei is DESK bij winst kampioen en is de ploeg met nog drie wedstrijden daarna niet meer in te halen.

De kampioenswedstrijd SCO - DESK begint om 14:00u en wordt gespeeld in Oosterhout. Trek je gele tricot van DESK aan en reis mee af richting Oosterhout om DESK bij te staan in de kampioenswedstrijd uit tegen SCO.

Iedereen met een Geel-Blauw hart is uitgenodigd om DESK met de strijd om het kampioenschap te steunen!