Een lekkere overwinning voor DESK

DESK JO8-3
04-05-2019
vervallen

Zaterdag 4 mei 2019, de wekker toont 06:45. Het team van JO-3 wordt om 8 uur verwacht bij de poort van SSC ’55 in Sprang-Capelle om een kleine 30 minuten later handjes te schudden en de aftrap te nemen.
De eerste minuten is het voor beide teams nog even opstarten, ze zijn nog niet helemaal wakker waardoor de bal over en weer gaat van de ene helft naar de andere. Maar een goal zit er voor beide teams nog niet in, de scheidsrechter verwacht, als dit zo door gaat, een uitslag van 0-0.

Tijdens de 1ste time-out is het moment dat teamcoach Van Son alle spelers even wakker schudt en meegeeft dat ze meer over moeten spelen, beter vrij moeten staan om een bal aangeschoten te krijgen. Als het spel vervolgens weer verder gaat blijkt dat ze het allemaal gehoord hebben en zoeken de spelers de samenwerking op, 3 minuten later kan de keeper van SSC’55 de eerste bal van Jente al uit het net vissen en kunnen de harde werkers Eashan, Rivano en Damian er voor zorgen dat Job en Jente nog twee goals bij kunnen maken.

Dit smaakt natuurlijk naar weer en tijdens volgende de time-out telt de tussenstand 2-3. Keeper Beau weet een aantal pogingen van de tegenstander uit het net te houden, beide team werken keihard voor een goal. Waarop Van Son in een moment van verstandsverbijstering roept dat als ze 5 goals maken ze een zakje chips krijgen na de wedstrijd.

5 minuten later is het voor de tegenstander moeilijk te volgen, de druk wordt enorm opgevoerd door de spelers van Desk en de tussenstand telt binnen de kortste keren 2-5. Waarop de 3e time-out wordt aangekondigd en Van Son al weet wat hem te wachten staat na de wedstrijd.

Duidelijk aan de spelers wordt gemaakt dat we het niet meer weg gaan geven, dus druk blijven houden. Goed overspelen, vrij staan en je mannetje of de ene dame bij houden zijn de laatste tips die meegegeven worden aan de spelers. Waarop 3 heren (namen bekend bij de redactie) vertellen dat ze de dame bij houden, een opvallende tactiek voor de heren van nog geen 10 jaar oud, maar goed als ze het maar niet meer weggeven.

In de laatste 10 minuten, worden er nog diverse goals gemaakt en weet Milan nog bij te dragen aan goal die door een speler van SSC’55 in het eigen goal getikt wordt. Er is enige onduidelijkheid over de uitslag maar zeker is dat de heren in ieder geval mogen roepen dat ze met 3-8 hebben gewonnen. Maar het zou zo maar 3-9 kunnen zijn, we zullen het helaas nooit weten.

Verslag: Sander van Son

Sponsors & Partners