Eén zwaluw maakt nog geen zomer

Zwaluw VFC JO8-4
DESK JO8-4
11-05-2019
vervallen

Het sterrenensemble van trainers Blok en Cleijn vertrok zaterdag 11 mei al vroeg richting Vught. De uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC stond op het wedstrijdaffiche. Een generale repetitie voor de kraker van volgende week tegen Blauw-Wit '81. Het gonst al op de scholen in Kaatsheuvel en De Moer over deze heerlijke derby van de gemeente Loon op Zand. 

Vandaag eerst tegen Zwaluw VFC maar eens laten zien wat de mannen in huis hebben. De opstelling van vandaag: Dio Cleijn start in het doel, voor hem een sterke defensie met Raf de Vreeze, Cliff Sikkers en Luuk Pöttgens. Op het middenveld en in de punt van de aanval Maurits de Wijs, Siem Blok en Julian van Heumen. 

Als het 08:45u is worden de handjes geschud en wordt er afgetrapt. Het is de tegenstander uit Vught die DESK gelijk onder druk zet. Hoge druk zorgt er voor dat DESK op eigen helft terug gedrongen wordt en flink aan de bak moet met verdedigen. Doelman Dio is al enkele keren goed op de proef gesteld, maar de kleinste man van het veld houdt zijn doel nog netjes schoon. 

Na enkele minuten onder druk van Zwaluw VFC gevoetbald te hebben, komt DESK er uit. Een uitbal wordt in gedribbeld door Cliff, die de ruimte voor Julian ziet en de bal perfect in de loop op Julian mee geeft. De spits van DESK zet het op een lopen, neemt de bal aan, dribbelt richting het doel en prikt de bal in de korte hoek beheerst binnen. DESK op voorsprong. 

DESK wordt weer sterker en houdt het veld groot. De ruimtes worden goed benut en het is Maurits de Wijs die de verdedigers van Zwaluw helemaal dol tolt met zijn heerlijke kapbewegingen. Er zijn 5 minuten gevoetbald als DESK een corner mag nemen. Julian van Heumen heeft ook naar Liverpool - Barcelona gekeken afgelopen week en ziet dat hij de bal kan in dribbelen op helemaal vrij op het doel mag schieten. Zo'n ruimte moet je de kleine Van Heumen niet geven, want die jaagt het leer hoog en hard tegen de touwen. DESK op een riante 2-0 voorsprong. 

Zwaluw weer in de aanval, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Dio komt uitstekend uit zijn doel en pikt de bal op. Een heerlijke uittrap van Dio wordt diep gegeven op Siem Blok. Siem controleert de bal en speelt deze richting Maurits. De tegenstander is van de wijs als Maurits voor zijn man komt en met een handige actie de tegenstander het nakijken geeft. Maurits kan door richting het Vughtse doel en tikt de bal in de korte hoek. Met een 3-0 voorsprong gaan beide ploegen een paar minuten aan de time-out. 

Na de korte onderbreking is het Zwaluw VFC dat een grote kans krijgt. Een schot van een Rood-Witte speler van dichtbij wordt geweldig van richting veranderd door Dio die met zijn vingertoppen de bal uit de korte hoek corner weet te tikken. De corner wordt uitstekend onderschept door Maurits de wijs die een geweldige pass op Siem geeft. Siem kan door richting het doel en rond de aanval beheerst af. 

Raf de Vreeze en Luuk Pöttgens houden samen met Cliff de boel achterin goed op slot. De aanvallen van Zwaluw VFC worden of door de drie uitstekende verdedigers van DESK geweerd of de sluitpost van DESK, Dio Cleijn, weet de schoten te stoppen. DESK drukt Zwaluw VFC naar achteren op eigen helft en draait de duimschroeven aan. Een schot van Siem wordt knap door de goalie uit Vught gestopt. De keeper kan alleen niet voorkomen dat Julian in de eerste helft een hattrick op het scorebord zet. DESK gaat met een 5-0 voorsprong de rust in en wisselt Dio en Julian als keepers voor de tweede helft. 

Dat beide doelmannen van vandaag een heerlijke trap in de benen hebben, blijkt ook weer als Julian een diepe bal van achteruit op Maurits geeft. Maurits is vandaag op de brommer en gaat er vandoor. Maurits stoomt op het Vughtse doel af en zet de 6-0 voorsprong voor DESK op het scorebord. Cliff Sikkers rechtsachter op eigen helft dribbelt in, maar besluit door het midden op te bouwen. De bal wordt onderschept en er staat gelijk één Zwaluw oog in oog met doelman Julian. De keeper in de tweede helft van DESK kan niet voorkomen dat de bal van dichtbij binnen getikt wordt. 

Het is 6-1 in het voordeel van DESK als de ploeg een ouderwetse scrimmage voor het doel van Zwaluw VFC weet af te ronden. De bal valt voor de voeten van Raf de Vreeze. Raf weet in een mêlee van spelers zijn voet tegen de bal te drukken en zo zijn doelpunt mee pikt. Zwaluw zet een slotoffensief in en komt weer meer richting het doel van DESK. Een corner voor Zwaluw wordt weggewerkt uit het doelgebied van Julian en Maurits start zijn brommer weer. 

De kleine De Wijs steekt de hele as van het veld over en beloond zijn sprint met een heerlijke treffer. Met nog een minuut op de klok is het Luuk Pöttgens die de bal inspeelt op Cliff. Cliff ziet Siem Blok vertrekken en geeft een geweldig strakke pass op de vertrokken Blok die richting het doel stormt. Siem controleert de bal en tikt de laatste treffer van de wedstrijd binnen. 

DESK wint ruim met 9-1 van Zwaluw VFC en krijgt complimenten van de staf van de tegenstander over het getoonde spel en het zien en benutten van de ruimtes. 

Volgende week zaterdag staat de kraker tegen Blauw-Wit'81 op het wedstrijdaffiche.

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven