DESK JO8-4 is geweldig gegroeid

Were Di JO8-3
DESK JO8-4
25-05-2019
vervallen

Het sterrenensemble van DESK, onder leiding van Robbert Blok en afzwaaiend trainer Dieter Cleijn, stond voor de laatste wedstrijd een pittige tegenstander te wachten. De voorjaarscompetitie verliep uiterst goed, nadat het team in de winterstop de overstap maakte naar een competitie met een jaar oudere tegenstanders. 

Were-Di JO8-3 was in Tilburg de laatste tegenstander in de competitie voor DESK. Een moeilijke tegenstander die alle wedstrijden op eentje na wist te winnen. De opstelling van vandaag: Raf de Vreeze startte in het doel. Voor hem in de verdediging een drie mans linie met op links Dio Cleijn, centraal Cliff Sikkers en op rechts Luuk Pöttgens. Op het middenveld Siem Blok en Maurits de Wijs en in de punt van de aanval goalgetter Julian van Heumen. 

De handen worden geschud en de aftrap wordt genomen. Vanaf de start is het Were-Di dat DESK achteruit drukt. De tegenstander in het Wit-Zwart zet DESK vast op eigen helft, maar weet in de beginfase nog niet te scoren. Een aantal reddingen van Raf voorkomen dat de sterke tegenstander op voorsprong komt. 

Een achter bal wordt door DESK weer in het spel gebracht, maar de verdediging van DESK is nog niet scherp als de tegenstander de bal weet op te pikken en buiten bereik van Raf tegen de touwen jaagt. Niet veel later is het wederom Were-Di die met een geweldige aanval de 2-0 op het scorebord zet. 

Na tien minuten voetballen volgt er een korte time-out, waar de spelers van DESK weer even wakker geschud worden. DESK start sterk na de korte onderbreking en het is spits Julian van Heumen die de aansluitingstreffer op het scorebord zet met een afstandsschot. 

De beste speler van Were-Di weet de bal op het middenveld op te pikken en zet een reuze slalom in. De bal plakt aan de voet van de licht blonde Messi van Were-Di die heel DESK het nakijken geeft en de 3-1 op het wedstrijdformulier zet. De solo van de tegenstander gaf Cliff Sikkers inspiratie. Cliff start vanuit de achterhoede ook met een lange dribbelsolo en ook hij weet deze heerlijk af te ronden. De aansluitingstreffer staat weer op het scorebord. 

Met een 3-2 achterstand krijgt DESK een corner tegen. Dio en Luuk houden hun directe tegenstander in de gaten, maar de licht blonde aanvaller van Were-Di die de corner neemt dribbelt eenvoudig het veld in en zet de 4-2 op het bord. 

DESK even van slag, wat resulteert in snelle tegentreffers. Het wordt 5-2, 6-2 en dan komt DESK er weer uit. Een corner die genomen wordt door Julian, wordt terug gelegd op Dio Cleijn die met zijn gouden linker de bal van flinke afstand over de keeper in het doel weet te vlammen. 

Met een 6-3 achterstand gaan beide ploegen de rust in. 

Na rust is het Cliff Sikkers die onder de lat zijn plaats in neemt en Raf op het middenveld positie kiest. Cliff trapt de bal vanuit zijn doel het veld in en vindt Julian in de punt van de aanval. Julian controleert de bal en schiet deze vervolgens hoog en hard binnen. 6-4 

Even later zijn het Raf en Luuk die goed bikkelen en Maurits bereiken aan de linkerkant op het veld. Maurits dribbelt met de bal richting het doel en schuift deze beheerst in de verre hoek. Opnieuw de aansluitingstreffer voor DESK en de spanning is weer volledig terug in de wedstrijd. 

DESK voert de druk op en valt gretig aan met Siem Blok en Julian in de voorhoede. Kansen komen, maar de tegenstander countert er slim onderuit en weet deze beheerst af te ronden. Were-Di komt niet veel later op een 8-5 voorsprong en DESK zal alles op alles moeten zetten in de laatste tien minuten van de wedstrijd. 

Als Were-Di dacht dat ze er al waren, dan kwam dat bedrogen uit. De laatste 10 minuten is DESK altijd op zijn sterkst. De ploeg weet altijd in het slot van de wedstrijd te scoren en komt ook altijd enorm sterk terug na een achterstand. 

En zo geschiedde weer. Het is Maurits de Wijs die zijn tweede treffer maakt en voor het zesde doelpunt van DESK tekent. DESK weer gretig op zoek naar de aansluitingstreffer, welke verdiend valt. Het is Julian die het zevende doelpunt van DESK in de boeken schrijft. Were-Di parkeert de bus in de slotfase van de wedstrijd voor het doel en weet met 1 doelpunt verschil de wedstrijd uiteindelijk te winnen. 

Na afloop van de wedstrijd complimenteerde de trainer van Were-Di het team van DESK met het getoonde voetbal. Hij zei dat DESK ver uit de moeilijkste tegenstander uit de competitie is geweest voor Were-Di. Een mooi compliment voor het harde werken tegen alleen maar oudere tegenstanders na de winterstop. 

Conclusie van het seizoen: een flitsende start met 110 doelpunten in de JO7 competitie werd met vechtlust, goed voetbal en enorm veel plezier in de JO8 competitie na de winterstop uitstekend afgesloten. 

Als verslaggever en trainer ben ik ontzettend trots op hoe deze ploeg zich heeft ontwikkeld en geweldige resultaten heeft geboekt tegen de oudere tegenstanders. 

Nog een keer vlammen tijdens de PSV Masters op toernooi met de hele ploeg en daarna lekker op vakantie. Cliff, Raf, Luuk, Siem, Julian, Maurits en Dio bedankt voor jullie inzet en getoonde spel. Ik heb enorm genoten van jullie spel, persoonlijke ontwikkeling en vooral jullie plezier. Alle ouders van deze toppers bedankt voor jullie support.

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven