DESK JO11-1
HHC'09 JO11-1
25-05-2019
10 - 2

Het was de laatste wedstrijd voor de reguliere competitie voor de ploeg van trainer Lars Damen met zijn JO11-1. Het hele seizoen stond de ploeg bovenaan de ranglijst, maar kon de koppositie de voorgaande twee wedstrijden niet vasthouden na een gelijkspel tegen Willem II en het verlies tegen de kampioen Zwaluw VFC vorige speelronde.

Net als in de Eredivisie wist werd het kampioenschap in de laatste paar speelronden beslist. Vandaag stond de nummer laatst tegenover de spelers van DESK. Om half twaalf werd er afgetrapt op de Eikendijk. Ché Cleijn onder de lat voor de geblesseerde Thyn Delsasso. In de verdediging Noud de Kock in het centrum, op de vleugels Ruben Smit en Timm de Jong. Op het middenveld Tygo van Gorp, Ruben Smit, Stijn v/d Pas en Ties van Laarhoven. In de aanval Siem Rombouts en Kian van de Power.

Gelijk vanaf de aftrap is het DESK dat gelijk druk zet en de score opent. Voor de rust loopt DESK uit naar een flinke marge. Een heerlijke vierde treffer van DESK van de voet van Ties belandt op het wedstrijdformulier. Ties van Laarhoven raakt de bal heerlijk die stijf in de kruising vlamt. Toch weet HHC'09 tot twee keer toe een diepe hoge bal te geven die achter de defensie van DESK valt. Doelman Ché moet uit zijn doel komen en is geklopt als de bal voorbij hem in het doel geschoven wordt.

De defensie van DESK laat het gebeuren, maar na rust wordt de tegenstander over de knie gelegd. DESK valt aan en combineert door een oranje muur van HHC spelers. Stijn v/d Pas weet de score verder op te schroeven en ook Kian v/d Power is trefzeker. De kleinste man van het veld krijgt de bal heerlijk op zijn hoofd en weet deze geweldig binnen te koppen.

Het is een schiettent achterin bij HHC, maar de keeper uit Heusden zorgt er voor dat DESK niet een monsterscore op het bord zet. Uiteindelijk wordt het 10-2 in het voordeel van DESK en sluit het dit seizoen af op een derde plaats in de competitie. Heel lang heeft de ploeg meegedaan voor het kampioenschap, maar kwam het de laatste twee wedstrijden tekort om uiteindelijk als koploper het seizoen af te sluiten.

Een goede tweede helft van het seizoen zal binnenkort worden afgesloten met het gehele team, waarna iedereen van een welverdiende vakantie zal gaan genieten.

Verslag: Dieter Cleijn