Sarto JO19-2
25-05-2019
4 - 4

Scheidsrechter:   Y.J. (Yoerak) van Voorst
Vandaag stond de laatste wedstrijd voor DESK JO19-1 op het programma tegen een sterk Sarto uit Tilburg. Deze laatste wedstrijd was ook de laatste wedstrijd in het shirt van DESK voor Damaris Paulides, die al zijn hele leven in de jeugd van DESK gevoetbald heeft.

De huidige nummer 5 en de nummer 6 namen het zaterdagmiddag tegen elkaar op in de competitie die gewonnen werd door de A1 van Uno Animo.

Assistent-trainer Jack Kemmeren, van Kemmeren tegelwerken blijkt niet alleen goed te zijn in zetten van tegels, maar repareerde ook het net van het doel op het hoofdveld van DESK. Terwijl hij bezig is met een spoedklus is het Sarto dat na 23 seconden al op brute wijze op voorsprong komt. De regulier in het doel keepende speler, vandaag als spits in de punt van de aanval, jaagt de bal snoeihard in de bovenhoek buiten bereik van Lars Damen.

In het doel bij Sarto werd voor de gelegenheid de spits gepositioneerd die de aanvallers van DESK in de eerste helft goed van zich af hield. Vincent is dichtbij een treffer na een goede corner. Hij kopt de bal hard op doel, helaas recht in de handen van de keeper.

Na 34 minuten voetballen komt Sarto op 0-2. Een corner blijft hangen in de zestien meter en valt voor de voeten van de aanvaller van de ploeg uit tilburg die hem van dichtbij hard binnen kegelt.

Niet veel later moet Lars ver uit zijn doel komen om de bal voor de voeten van de snelle linksbuiten van Sarto te tikken. De rebound wordt opgepikt door Sarto en vervolgens breed gelegd richting de opkomende speler. Hij heeft de hoek voor het uitkiezen, maar zijn poeier zeilt over het doel van DESK.

Op slag van rust wordt Kay Kemmeren in de zestien gevloerd door de keeper van Sarto. De scheids legt de bal op de stip. Justin van Veldhoven is trefzeker vanaf elf meter en brengt de spanning weer terug in de wedstrijd met zijn aansluitingstreffer.

Na de pauze is het de rechtsbuiten van DESK, David d'Esperito, die in de kleedkamer achter blijft en vervangen wordt door Fabio v/d Lee.

Fabio v/d Lee weet even later de opbouw van Sarto te verstoren en kan van afstand aanleggen. Het schot van v/d Lee gaat naast.

Lars Damen is weer belangrijk voor DESK, nadat een corner bij de tweede paal ingeschoten wordt op doel. De goalie van DESK keert het schot en DESK kan in de omschakeling. Kay Kemmeren zet de keeper van Sarto weer aan het werk met een vlammend afstandsschot. Opnieuw zit de goalie uit Tilburg er goed bij om de bal corner te tikken.

Even later een snelle omschakeling van DESK. Fabio geeft de bal diep op Kay Kemmeren die zijn brommer start en richting de zestien sprint. Kay legt de bal breed op Noah die opnieuw de doelman als sta-in-de-weg treft.

DESK wordt sterker en gaat op zoek naar de gelijkmaker.

Loon na werken als Kay Kemmeren door kan richting de achterlijn. Na goed druk zetten door het middenveld van DESK weet Kay de achterlijn te halen en de bal terug te trekken richting de penaltystip. Het is de inkomende Marc Schelfhorst die de gelijkmaker tegen de touwen jaagt.

De gelijke stand is echter van korte duur. Nog geen minuut later krijgt Sarto een vrije trap op een meter of twintig van het doel van Lars. Damen zet de muur neer en neemt zijn positie in. De vrije trap wordt hard laag langs de muur in de hoek geschoten en DESK kan weer op zoek naar de gelijkmaker.

Met nog een kwartier op de klok is het Damaris Paulides die zijn laatste meters maakt in de warming-up voor DESK. Na dit seizoen stopt Damaris na veelvuldig blessureleed aan de knie.

Het wordt 2-4 voor Sarto als de defensie van DESK staat te slapen als de bal in de zestien blijft hangen. Van dichtbij wordt doelman Lars geklopt en is het nog tien minuten die DESK heeft om nog een punt uit het vuur te slepen.

Inmiddels is Damaris binnen de lijnen gekomen en weet Noah fel druk te zetten op de tegenstander. Noah verovert de bal en geeft een perfect afgemeten voorzet af op het hoofd van Justin van Veldhoven. Justin knikt zijn voorhoofd tegen het leer en kopt de aansluitingstreffer binnen.

Direct daarna is het Kay Kemmeren die de stand weer gelijk trekt na goed doorjagen en met een volley van dichtbij de gelijkmaker binnen vlamt.

Na de reguliere speeltijd fluit de scheidsrechter af en houdt DESK een punt over aan het treffen met Sarto. Met een 4-4 gelijkspel sluit DESK het seizoen 2018-2019 af en zwaait de ploeg Damaris Paulides uit die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.