DESK 2 strandt met 10 man in Heeze

RKSV Heeze 2
DESK 2
02-06-2019
6 - 2

Scheidsrechter:   R.H.W.M. (Ronald) Spijkers
Daar de selectie uitstekend bezig is in het seizoen 2018-2019 was te zien aan de resultaten. DESK 1 promoveerde terug naar de Tweede Klasse en het talententeam van Niels Jansen en Peter van Wezenbeek had de laatste periodetitel in de wacht gesleept. Nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse stond deze zondag op het programma voor DESK 2. 

Terwijl heel de club al hun competitiewedstrijden gespeeld hebben vertrok DESK 2 om 09:45u met de bus vanaf de Eikendijk naar Heeze, onder de rook van Eindhoven. Om 10:00u liet de thermometer in de bus al 27 graden noteren en dat was nog niet eens de maximale temperatuur voor de aftrap van de wedstrijd. 

Om 12:00u werd er afgetrapt tussen Hoofdklasser Heeze en DESK voor het eerste duel in de nacompetitie. De thermometer geeft vanaf de aftrap 32 graden aan en de bal rolt op sportpark Het Lambrek. 

Na vijf minuten voetbalen komt de eerste kans van de wedstrijd voor DESK vanaf een vrije trap. Op een meter of twintig van het doel van Heeze is het Rob van Loon die de doelman in de verre hoek laat duiken. De keeper tikt de bal corner. 

In de zevende minuut is het Heeze met een scherpe crosspass naar de linksbuiten van Heeze, die de bal controleert, de zestien binnen trekt en de bal loeihard tegen de touwen jaagt. Hoofdklasser Heeze op een 1-0 voorsprong. 

Twee minuten later is het DESK-goalie Sander Dijst die uit zijn doel komt en een diepe bal weet te keren en daarmee de 2-0 voor de tegenstander uit Heeze voorkomt. 

Na twintig minuten voetballen krijgt DESK een corner te nemen. De bal van Rob van Loon draait het keepersgebied in en wordt door de Heezer defensie uit de zestien gekopt. Marino Domenie pikt de tweede bal op, controleert deze en legt aan met links. Het schot van Marino gaat rakelings over. 

Een minuutje later is het Heeze met een poging op doel. Sander stopt de pegel, die vanaf de linkerkant op doel gevlamd wordt, met zijn voet. Niet veel later spat de bal op het aluminium en houdt de paal DESK van een verdere achterstand. 

DESK met een uitbraak door het midden wordt door Stijn Hamers gecontroleerd die drie verdedigers van Heeze naar zich toe trekt. Stijn behoudt het overzicht en legt de bal breed op de mee opkomende Mathijs Emmers die de gelijkmaker tegen de touwen jaagt. 

Na de korte drinkpauze in de zengende hitte is het Heeze dat weer aan zet. Weer is het Sander Dijst die zijn ploeg op een achterstand behoed. Timo van Kuijk kan na ruim een half uur voetballen inrukken en vervroegd douchen. Een pittige charge op de vleugelspeler van Heeze wordt bestraft met direct rood. DESK zal nog een uur met tien man de Hoofdklasser van het doel moeten afhouden. 

Direct na het vertrek van Timo wordt Marino Domenie gewisseld voor Thomas Laros. DESK zal nog flink aan de bak moeten om de volgende ronde in de nacompetitie te bereiken met tien man.

Op slag van rust volgt er een snelle uitbraak van Heeze via links. Het is de uitkomende Sander Dijst die de inkomende speler naar de achterlijn dwingt en zo een achter bal afdwingt. In de laatste minuut voor de rust profiteert Heeze van een randje buitenspelsituatie. De tegenstander van DESK komt op een 2-1 voorsprong na een snelle aanval door het midden. 

Met een 2-1 ruststand zoeken beide ploegen de kleedkamer op. 

Na rust komt linksback Jur Molenschot op links mee op en levert met een vlijmscherpe voorzet af op Roy Dekkers. Roy in de lucht komt in botsing met de doelman uit Heeze die na een korte onderbreking weer verder kan. 

Heeze vervolgens weer met een uitbraak over rechts. De bal gaat diagonaal voor het doel van DESK naast en DESK komt goed weg. Rob van Loon en Roy Dekkers worden gewisseld voor Ghino Snels en Sven Stokkermans. 

Sparri gaat de combinatie aan en lanceert Django Hooymayers die door het drukke centrum van Heeze richting het doel door kan. Django treft in eerste instantie de goalie uit Heeze, waarna hij in de rebound de bal hoog in het doel vlamt. 

DESK weer op gelijke hoogte met de Hoofdklasser uit Heeze met 10 man. 

Na een korte drinkpauze volgt het laatste kwart van de wedstrijd. In een zinderende hitte is het de linkerflank van Heeze die voor de meeste dreiging zorgt. Een aanval over links wordt diagonaal in de verre hoek geschoven buiten bereik van Sander Dijst. De ploeg uit Heeze staat weer op voorsprong. 

Met nog een dik kwartier op de klok wordt Bas van Boxtel vervangen door Nick de Bruijn. Nick, nog geen minuut in het veld, krijgt een heerlijke voorzet van de jarige Molenschot op het voorhoofd geplaatst. De kopbal van Nick gaat net naast het doel van Heeze. 

DESK gaat gretig op zoek naar de gelijkmaker, maar het is Heeze dat profiteert na balverlies op het middenveld. De omschakeling volgt over de rechterflank en wordt vrij in het centrum binnen gevlamd. DESK met nog een tien minuten voetballen kijkt tegen een 4-2 achterstand aan en de wedstrijd is daarmee zo goed als gespeeld. 

In de laatste tien minuten tilt Heeze de score naar een 5-2 voorsprong door een aanval door de as van het veld. Opnieuw wordt de bal in de uiterste hoek geschoven en is Sander Dijst kansloos na de inzet. 

Mathijs Emmers voor DESK doet bijna terug. Na een ingooi weet Mathijs open te draaien en op het Heezer doel te vlammen. Via een voet van de tegenstander gaat de bal hoog richting het doel. Met een harde stuit gaat de bal over de doelman en schampt de inzet van Mathijs de tweede paal. Een paar centimeter naar de binnenkant en het was een doelpunt geweest. 

In de slotfase zet Heeze de eindstand op het scorebord. Het wordt uiteindelijk 6-2 voor de Hoofdklasser die volgende week aan de bak mag tegen Zeelandia-Middelburg. 

Ook voor DESK 2 zit het seizoen er weer op en gaat het met vakantie. De ploeg van trainers Jansen en Van Wezenbeek heeft zich 70 minuten lang sterk gehouden tegen de Hoofdklasser uit Heeze. De geroutineerde middenvelder uit Heeze zei na afloop dat hij het nog wel eens had willen zien als DESK met elf man de wedstrijd uit zou spelen. Maar dat is achteraf makkelijk praten. 

Het feit blijft dat zowel DESK 1 als DESK 2 een geweldig seizoen gespeeld hebben en zich kunnen gaan voorbereiden op het seizoen 2019-2020. 

Supporters die vandaag mee naar Heeze afgereisd zijn bedankt voor jullie support en iedereen graag tot volgend seizoen.

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven