Een zware eerste bekerwedstrijd voor DESK

DESK 1
HVCH 1
01-09-2019

Scheidsrechter:   J. (Joris) van Nijnatten
De eerste officiële kraker voor DESK stond zondag 1 september op het wedstrijdaffiche. Gelijk een pittige pot! Het is de Heesche Voetbal Club Heesch uit de gelijknamige plaats, dat uitkomt in de 1e Klasse, wat op bezoek komt op de Eikendijk.

Als er koud drie minuten gevoetbald zijn is het Steven Krikken die met een tegenstander in zijn rug, vol onder druk gezet wordt, de bal kwijt raakt aan zijn tegenstander. De felle aanvaller van HVCH kan een op een door richting het DESK-doel. Hans Vlak, die nog uitkomt, is al na drie minuten ballen geklopt en kansloos als de schuiver in het doel belandt.

HVCH komt niet voor een oefenpotje, maar geeft flink gas en zet DESK flink onder druk in de beginfase van de wedstrijd. Een paar minuten later is het DESK dat een dot van een kans krijgt. Rick Vervaart vertrekt over de rechterflank, krijgt een diepe bal ingespeeld en sprint door naar de zestien van HVCH. Rick komt oog in oog met de goalie uit Heesch en schuift de bal richting de verre hoek. Helaas naast het doel. Een geweldige kans voor DESK om op gelijke hoogte te komen.

De wedstrijd golft op en neer en DESK krijgt enkele kansen. Een schuiver naast het doel van de voet van Dylan Roovers en HVCH met een diepe bal op de spits die achter de DESK-defensie valt. De spits van HVCH lobt de bal over de uitkomende Hans Vlak naast het doel.

De tegenstander van DESK komt op een 2-0 voorsprong als een hoge bal in de lucht gewonnen wordt door Dylan Roovers. Helaas voor Dylan knikt hij de bal achteruit in de voeten van een inkomende aanvaller van HVCH die zo door kan lopen naar de sluitpost van DESK en de bal droog binnen kan vlammen.

Binnen het eerste kwartier is de stand 0-2 en moet DESK al zijn meerdere erkennen in de geslepen tegenstanders uit Heesch. Het wordt bijna 0-3, maar Vlak herstelt balverlies van Dylan met een goede safe. Na een half uurtje voetballen blijft HVCH gas geven. Opnieuw is het Hans Vlak die een diepe bal onderschept voordat de linksbuiten van HVCH binnen kan tikken.

Even later valt dan wel de 0-3 als de bal blijft hangen in de zestien en diagonaal over Hans Vlak, die er met zijn vingertoppen nog aan zit, in het doel ploft. Het is tevens de ruststand van een duel tegen het twee maatjes te sterke HVCH.

Na rust dendert HVCH door. Een schuiver vanaf de linkerkant van het veld dreigt het lege doel in te rollen, maar wordt van de lijn gehaald. Rick Vervaart vervolgens in de aanval, over rechts, trekt de bal terug op Daan van Loon. Van Loon jankt de bal over en de aanval stokt.

Het is Ronny de Bresser dat erger voorkomt voor DESK als een bal op de paal spat en in de rebound op het lege doel geschoten wordt. Met nog een half uur op de klok is het oud-spits van vorig seizoen, Freek van Eembergen, die zijn speelminuten mag maken tegen zijn oude club.

Een heerlijke steekpass van Ronny de Bresser wordt vervolgens terug gelegd op Mathijs Emmers die eerst de keeper van HVCH treft en vervolgens in de rebound de bal naast tikt. Kans verkeken na een goed uitgespeelde kans voor DESK.

De eerst volgende aanval van HVCH daarna is gelijk weer raak. Met nog een minuut of 25 te gaan en een tussenstand van 0-4 is het Lars Schimmer die nog iets aan de stand probeert te doen als hij in het veld komt voor Rick Vervaart. HVCH dendert door, jaagt de 0-5 binnen en in de slotfase is het Freek van Eembergen die zijn oude club pijn doet en een lobbal over de uitkomende Hans Vlak in het doel prikt.

Een zeer zware eerste bekerwedstrijd voor DESK wordt met een 0-6 eindstand afgefloten. Volgende week is het de uitwedstrijd in Vinkel tegen EVVC. Hopelijk kan DESK daar meer tegen in brengen.

Verslag: Dieter Cleijn

Sponsors & Partners