DESK JO13-2 trapt seizoen af tegen NEO'25

NEO'25 JO13-1
31-08-2019

Scheidsrechter:   D. (Dick) Delsasso
De eerste wedstrijd voor de jongens van DESK JO13-2 stond vandaag op het programma. Het team van hoofdtrainer Marco v/d Linden en assistent trainers Fabio v/d Lee en Richard Kleijnenbreugel werd om 09:00u verwacht door scheidsrechter Dick Jol De Sasso op veld C. De warming-up werd gedraaid en de volgende elf startten hun eerste wedstrijd op groot veld:

Wessel, Noah, Dylan, Ties, Timm, Tom, Siem, Daan, Isolde, Brent en Ché stonden klaar voor de aftrap. Op de bank werden Kevin, Robin en Thyn gepositioneerd om later in de wedstrijd in te vallen. Als scheidsrechter Jol fluit voor de aftrap is het DESK dat gelijk druk zet vanaf het begin. DESK kent een goede start, met heerlijke individuele duels en gelijk fysiek voetbal. De eerste kans is voor Ties van Laarhoven die met een puntertje de keeper van NEO probeert te verschalken, maar de goalie uit Waalwijk weet de poging te keren.

Als de wedstrijd op gang komt is het Dylan Eikmans die de eerste officiële treffer voor DESK JO13-2 op het scorebord zet. Een geweldige aanval over links wordt overgenomen door Dylan die met zijn rechter de keeper van NEO klopt. Het leer spat tegen de touwen en de 1-0 is een feit.

Na een minuut of twintig voetballen komt NEO'25 op gelijke hoogte door geklungel achterin de defensie van DESK. Een te zacht ingespeelde pass wordt makkelijk onderschept en wordt op de uitkomende Wessel geschoten. De bal glipt door zijn benen en wordt door Isolde weggewerkt. Door het ontbreken van communicatie in de verdediging ketst de bal via Wessel terug richting de zestien. Wessel ver uit zijn goal wordt van afstand geklopt door een boogbal over hem heen en de stand is weer gelijk.

DESK komt weer op voorsprong als Siem Rombouts met een heerlijk puntertje de bal in het doel weet te schieten. In de tweede helft is het Ché Cleijn die een corner vanaf de rechterkant mag nemen. Ché achter de bal draait de bal half hoog voor richting het doel en ziet zijn corner via de keeper in het doel verdwijnen. De grensrechter heeft gevlagd en oordeelt dat de bal over de achterlijn is geweest voordat deze via de keeper in het doel ging. Helaas is er geen VAR en keurt scheidsrechter Dick Jol De Sasso het doelpunt af. De spanning blijft.

DESK blijft voetballen en valt gretig aan. Een heerlijke combinatie tussen Dylan en Ché zorgt er bijna voor dat Kevin kan scoren, maar het schot van Kevin gaat net naast.

Niet veel later is het wel raak voor DESK. Dylan vertrekt aan de rechterkant en trekt door richting de achterlijn. Dylan passt in op Noah Barnhoorn die het overzicht houdt en de bal heerlijk terug legt op Ties van Laarhoven. Ties ziet dat de keeper iets te ver voor zijn doel staat en haalt verwoestend uit vanaf zestien meter. De heerlijk boogbal van Ties ploft in het doel en de stand wordt 3-1 in het voordeel van DESK.

In de slotfase van de wedstrijd krijgt DESK nog een penalty als Brent onderuit gehaald wordt in de zestien. Siem Rombouts achter de bal neemt zijn aanloop naar elf meter en schiet recht op de doelman van NEO'25. In de rebound weet Siem wel de bal tegen de touwen te jagen en brengt daarmee de eindstand op 4-1.

Met een 4-1 einduitslag fluit scheidsrechter Dick Jol de bekerwedstrijd af en wint DESK met 4-1. Een goede eerste bekerpot voor trainer Marco v/d Linden, staf en spelers.

Verslag: Dieter Cleijn

Sponsors & Partners