DESK uitgeschakeld in allerlaatste minuut

DESK 1
16-09-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   T (Ton) Brouwers
Een affiche in Drunen: RKDVC 1 - DESK 1. Dé beslissende bekerpot. Wie bekert verder? Nadat beide teams hun eerste twee wedstrijden wonnen van Willem II (AM) en NEO'25, werd in de laatste wedstrijd bepaald wie zich in de knock-outfase van het bekertoernooi mag melden.

Om 14.30 uur werd afgetrapt op het zonnige sportpark in Drunen. Binnen vijf minuut krijgt DESK al met de eerste aderlating te maken. Mathijs Emmers verstapt zich ernstig en moet geblesseerd van het veld. Mogelijk zit het jonge talent met een lange blessure aan de kant. Djordi Smout vervangt hem. Pas in de 24e minuut krijgt DESK z'n eerste kans, RKDVC heeft daarvoor ook nog weinig kunnen klaarspelen. Spits Freek van Eembergen krijgt de kans om te scoren maar staat buitenspel.

Na exact een halfuur spelen moet ook DESK-captain Ronnie de Bresser geblesseerd naar de kant. Hij wordt vervangen door Timo v Kuijk. Twee minuten later krijgt RKDVC een levensgrote kans op de openinstreffer als een aanvaller door verdediger Rick van Enkhuizen naar de grond wordt gehaald in het strafschopsgebied. Keeper Carlo v.d Beukel stopt de bal echter en houdt DESK in leven! Twee minuten later krijgt DESK aan de andere kant dé kans op de openingstreffer via Rick Vervaart. De rechtsbuiten maakt een goeie actie en schiet de bal hard voor in de handen van de keeper. Vijf minuten voor tijd is het Jur Molenschot die wordt diep gestuurd door middenvelder Mick van Eeersel. Jur gaat één-op-één met de keeper maar trekt de bal niet goed voor en de keeper raapt op. Een inspiratieloze helft aan beide kant eindigt in 0-0.

Drie minuten na rust krijgt RKDVC twee kansen, maar de Drunenaren zijn niet effectief. Ook niet in de 57e minuut als het opnieuw een levensgrote kans krijgt. Na slap verdedigen wordt Carlo omspeeld, maar Timo redt uitstekend met een sliding als de bal wordt breedgelegd. Aan de andere kant krijgt Djordi een minuut later de kans op 1-0 maar zijn schot gaat naast. Twee minuten later schiet de aanvaller wél raak. Zijn hard schot belandt in de linker onderhoek: 0-1.

25 minuten voor het einde verlaat rechtsback Dylan Roovers het veld en komt Bas van Boxtel in de ploeg. Een minuut later volgt de 1-1 na slecht verdedigen aan DESK-zijde. RKDVC schiet de 1-1 beheerst binnen en ontsnapt in de 71e minuut aan een nieuwe tegengoal als Djordi voorlangs schiet. Een minuut later denkt RKDVC te scoren, maar Ton Brouwers steekt de vlag in de lucht voor buitenspel. Het spel gaat vervolgens beide kanten op en DESK krijgt een nieuwe kans op een voorsprong via Djordi. Zijn vrije trap wordt tot corner verwerkt.

In de slotminuten zien we pas echt spektakel in Drunen. Eerst krijgt de thuisploeg rood (2x geel), daarna kan DESK scoren als Jur wordt gevloerd op randje zestien. Stijn Bergmans schiet de bal heerlijk richting de kruising maar de keeper redt. Uit de corner die volgt denkt DESK slim kort te spelen en tijd te rekken. Echter wordt de bal slordig verspeeld op het middenveld, waarna RKDVC countert. Rick Vervaart maakt een slimme overtreding en zorgt voor het laatste Drunense offensief. RKDVC slingert de bal in de zestien en uit die vrije trap wordt in de 92e minuut raak gekopt: 2-1. Zo verspeelt DESK in de slotseconden de wedstrijd en door het verlies is het bekeravontuur van dit seizoen voorbij.

Volgende week wacht de eerste competitiewedstrijd om 14.30 uur uit bij vv Oosterhout. Tot dan!