Achilles Veen 2
21-09-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   J. (Hans) de Jong
De competitie gaat dan eindelijk van start, met direct een heuse Topper op het programma!!. Titelfavoriet Achilles veen 2 komt op bezoek in Kaatsheuvel, de mannen van Desk lijken klaar voor deze eerste clash na afgelopen dinsdag, waarbij met 0-1 gewonnen werd bij Hoofdklasser GRC’14 2 . Maar dit geld evenals voor onze gasten uit veen, die met verrassend aanvallend voetbal meerdere elftallen in de voorbereiding en beker doldraaide. We zullen vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn om onze gasten te verrassen. De staf van desk dat afgelopen week nog op de tribune zaten in veen, zagen dat de thuisploeg met maar liefst 9-0 won, en niks heel liet van de tegenstander. Toch zagen we genoeg kansen en zullen we analyseren hoe we de zwakke plekken gaan aanpakken. We hebben er heel veel zinin en zijn er klaar voor.

Opstelling:
van den Beukel, Laros, Haans, N. de Bruijn, Ali, Trommelen, Domenie, van Noije, Hamers, M. Wolffs(c), Oomen

Wissels:
Dijst(GK), Smit, de Man, Peters, Mertens

We moeten het vandaag stellen zonder onze: Mister Gezelligo,  aanvoerder en vice- aanvoerder, dat zal in deze clash een groot gemis zijn aldus de staf van desk zat 2.

14:40:
De mannen van Desk gaan voor de laatste instructies de kleedkamer binnen, de tactiek is duidelijk de eerste punten moeten hier blijven.

Desk en Veen staan beide klaar voor de eerste helft, grensrechters klaar, keepers klaar en we zijn begonnen.

DESK dat de aftrap verschaft laat de bal rondgaan, het tactische veen zet hoog druk en wacht op de eerste fouten aan de kant van de thuisploeg. En zo krijgt veen binnen enkele minuten de kans op 0-1, maar treft het de paal daar komt DESK goed weg. Ook het vervolg is voor de bezoekers die met met snelle buitenspelers vaak het spel bepalen in de begin fase. DESK dat probeert zichzelf weg tezetten, en via een counter moment 1 op 1 te komen o.a. met Hamers, alleen de grens vlagt hem onterecht af.... de scheids trapt erin en fluit hem af het blijft 0-0. Desk laat het er niet bij zitten en drukt door en krijgt een hoekschop via de snelle hamers die het de verdediger erg moeilijk maakt, Domenie staat achter de bal , hij kijkt en legt de bal op zijn beurt pan klaar bij de inkopende N. de Bruijn die straft dit af 1-0 voorsprong, en beetje onverwachts maar o zo lekker!. Gelijk erna drinkpauze dat werkt behoorlijk op de zenuwen van Veen 2, DESK vind het best en pakt dit rust momentje. We spelen weer verder en gaan een heel stuk compacter staan, het laatste kwart van de eerste helft zit erop we moeten dit vasthouden tot de rust. Al krijgt Veen 2 nog een vrijetrap aan de rand van de 16 enkele minuten voor rust, keeper Beukel kijkt en duikt hem uit de onderhoek en zelfs klemvast, knappe redding Beukel. En daarbij blijft het we gaan naar de ranja met een 1-0 voorsprong van N. de Bruijn. De tweede helft een stapje erbij zodat we niet in de problemen moeten komen.

In de rust worden de mannen van Desk op scherp gezet, we moeten meer druk naar voren zetten en het beter vastzetten en op de counter zorgen dat we het afmaken.

Tweede helft:
Achilles Veen staat klaar voor de laatste 45 minuten, de mannen zullen een redelijk preek gehad hebben aan de koppies tezien dat belooft wat. We spelen weer met een nog aanvallender Veen dan de eerste helft, die graag in deze fase de boven toon wil voeren, desk start compact en laat ze tot de middenlijn komen. En dan voel je de beu aankomen de centrale verdediger van Veen stoomt mee op door de as van DESK, hij kijkt en plaatst de bal in de verre hoek 1-1 door zwak uitstappen bij Desk. We beginnen weer van vooraf aan, al blijft de uitploeg de bovenliggende partij we doen nog gewoon mee niks aan het handje. Niet veel later weer een grote kans voor de uitploeg, met een knap schot van afstand niet veel later bijna 1-2 op scorebord zette, maar de lat red Desk. Het blijft nog gelijk, na 20 minuten na rust. We lijken de drinkpauze over te slaan en verder tegaan en dat is te zien op het veld de ballen komen minder snel uit, toch blijft er een gevoel heersen dat we resultaat kunnen halen. Het klokkie op den Eikendijk blijft maar doorlopen met 1-1 op het scorebord, de laatste minuten gaan in op sportpark Eikendijk Veen dringt nog een paar keer aan maar DESK komt niet echt meer in de problemen mede door een sterke keepers beurt van Dennis van den Beukel blijft de eindstand op 1-1 staan.

Verslag: Nick Mertens