DESK MO13-1
02-11-2019
1 - 3

Scheidsrechter:   R. (Robert) Bron
Om half twaalf op een winderig kunstgrasveld in Vught rolt de bal tussen de ploegen van Zwaluw VFC en DESK. De meiden van DESK die uitstekend spelen in de Eerste Klasse beginnen goed. Verschillende aanvallen over de rechterkant tegenover een corner voor Zwaluw maakt nog geen zomer. De ploeg van trainer Susanne Landzaat houdt de tegenstander achterin goed tegen en probeert deze op de middenlijn al te stoppen. Bente van Loon op links, Suus v/d Pfff in het centrum en Flo Cleijn op rechts schuiven goed mee naar het midden als de ploeg in de aanval trekt.

Na tien minuten voetballen is het Suus v/d Pennen die mee opgekomen is in het centrum en de bal snoeihard tegen de touwen werkt. DESK speelt niet het beste voetbal maar valt veelvuldig aan. Nova Kuijsten wordt veelvuldig aan de rechterkant gevonden en kan door richting het doel van Zwaluw. Op zoek naar de tweede treffer.

DESK controleert en zet de tegenstander uit Vught vast in de eigen zestien. De bal blijft hangen voor het doel van Zwaluw en valt voor Flo Hakkert haar voeten, die deze genadeloos in de verre hoek schuift. Even later is het Pleun Pepping die met een hoog schot vanaf de rechterkant uit haalt op het doel. Het schot van Pepping zeilt over. Niet veel later opnieuw een poging, maar dit schot gaat recht op keepster uit Vught.

Op slag van rust is het Suus v/d Pfff die van de rand zestienmeter het leer snoeihard op haar wreef neemt. De kanonskogel spat snoeihard op de deklat en doet het aluminium trillen. Het blijft in de eerste helft 0-2 in het voordeel van DESK als beide ploegen gaan rusten.

Na de rust vindt er een flinke wissel plaats. Laury, Yara, Nerena komen in het veld en DESK gaat verder op zoek naar een derde treffer. Een heerlijke aanval van DESK via Lynn Klijs die de bal in speelt op Nova. Nova ziet Yara vertrekken en geeft de bal diep waarna Yara richting het Vughtse doel door kan lopen. Yara ziet de keepster uitkomen en schiet de bal een klein metertje naast.

DESK is niet scherp in het uitverdedigen. Zwaluw onderschept een pass en schiet de aansluitingstreffer binnen. De spanning is weer terug in de wedstrijd. Aan de linkerkant is het Maartje de Jong die Merel van Gerwen in speelt. Floortje de Jong wordt diep gestuurd en kan richting de zestien van de tegenstander. Floortje legt aan en treft de keepster in de baan van haar schot.

Even later wordt er een Zwaluw uit de lucht geschoten en gaat deze er met een bloedneus vanaf. Het spel wordt even stil gelegd. Zwaluw krijgt bijna een kadootje van DESK als een te korte pass in de opbouw onderschept wordt. De aanvalster van Zwaluw wordt gelijk op de huid gezeten en vlamt de bal naast het doel van Kenza. Daar komt de ploeg goed weg.

Dat de ploeg goed kan voetballen blijkt weer als een aanval over verschillende schijven bijna binnen geschoten wordt door Merel van Gerwen. Merel ziet de keepster iets te ver voor haar doel staan en schiet de bal hoog richting het doel. De keepster weet met haar vingertoppen de bal tegen te houden. Een minuutje later is het wel raak voor DESK. Pleun Pepping weet de bal in de zestien vast te houden en met haar linker achter de keepster van de tegenstander weet te kegelen.

Met een 1-3 stand krijgt DESK nog een kans van de voet van Merel van Gerwen. Een aanval van DESK wordt goed terug gelegd op Merel die een heerlijke knal op het doel af ziet ketsen op de paal. Het heerlijke schot had binnen gevallen als het aluminium er niet tussen had gezeten. DESK wint met een 1-3 eindstand en verstevigt de positie op de ranglijst in de Tweede Klasse.

Verslag: Dieter Cleijn