DESK hard onderuit tegen VOAB

VOAB JO8-1
09-11-2019
vervallen

Het zou de kraker moeten worden tussen de rivalen in de Hoofdklasse van de JO8-1. Alle wedstrijden werden vooraf gewonnen door DESK en VOAB. Behalve vorige speelronde. Toen gingen zowel DESK als VOAB onderuit tegen respectievelijk FC Engelen en sc 't Zand. Vandaag zou er weer scherp gevoetbald moeten worden tegen het sterke VOAB.

DESK begint aan de wedstrijd maar is veel te slap in de opbouw. Een pass van Dio op Djeno wordt verkeerd aangenomen. Balverlies wordt ingeleid, waarna VOAB eenvoudig kan storen. Niet veel later is het Cliff Sikkers met een ziekenhuisballetje in de voeten van de tegenstander. De tegenstander van DESK krijgt zo twee doelpunten in de schoot geworden en staat op een 0-2 voorsprong.

Even later is het VOAB met een uitbal. Niemand van DESK zet druk op de bal, waarna de speler die in dribbelt eenvoudig de bal laag voor kan geven en een andere speler eenvoudig binnen kan laten tikken. Verdedigers Raf de Vreeze, Dio Cleijn en Luuk Pöttgens zitten niet kort genoeg op de tegenstanders. Het hele team speelt ongekend slap en staat terecht met 0-3 achter. In het doel van DESK ziet Maurits de Wijs de bal diagonaal op de paal spatten. DESK bijna op een 0-4 achterstand.

Opnieuw een aanval van VOAB. Nu over de linkerkant. Ongehinderd kan de aanvaller van VOAB door als Siem de tegenstander niet aanpakt. Een koud kunstje voor de aanvaller van VOAB om de 0-4 achter Maurits te prikken.

Na 10 minuten volgt de time-out en wordt het team wakker geschud. Er wordt geen druk gezet en overspelen komt al helemaal niet voor in het woordenboek de eerste tien minuten.

De time-out is voorbij en beide ploegen gaan weer het veld in. VOAB komt weer. Een uitbal wordt in gedribbeld en opnieuw zet DESK geen druk. De tegenstander kan ongehinderd het veld in dribbelen en een schot op doel afvuren. Het is gelijk weer een trefer. De 0-5 achterstand van DESK wordt iets verlicht. Djeno van Iersel jaagt goed door en geeft de bal breed op Julian van Heumen die de eerste treffer voor DESK op zijn naam zet.

Het is te danken dat Maurits de Wijs uit zijn doel komt en voorkomt dat de 6-1 voor VOAB binnen geprikt kan worden. DESK wordt aan het einde van de eerste helft wakker en krijgt enkele kansjes. Djeno van Iersel jaagt de bal snoeihard op de paal en is dichtbij een treffer.

De eerste helft zit er op en de spelers worden toegesproken door de trainers. In het begin van de tweede helft is het Julian van Heumen die zijn tweede treffer maakt. Een harde voorzet voor het doel van Luuk Pöttgens, gewisseld met Maurits, wordt hard en hoog in eigen doel gevlamd door Julian.

DESK weet weer het net te vinden als het eindelijk begint te combineren. Een offensief van DESK wordt beloond met een treffer van Cliff. De stand is inmiddels 2-6 als de ploeg meer druk gaat zetten en korter op de tegenstander speelt. Julian weet zijn derde doelpunt op het scorebord te zetten en brengt de stand op 3-6.

Niet veel later is het Cliff Sikkers die een schot lost op de Goolse goal. Het schot van Cliff wordt van richting verandert en hobbelt voorbij de goalie in het doel. 4-6. Komt DESK dan weer terug als het de rug recht in de tweede helft? Helaas niet. Voor de derde keer is het DESK dat VOAB ongehinderd laat in dribbelen en schieten. Niemand van DESK zet druk en VOAB profiteert er dankbaar van als het de 4-7 binnen kegelt.

DESK weer met een uitbraak. Cliff aan de wandel aan de rechterkant weet er door heen te komen en de bal binnen te schieten. De stand is inmiddels 5-7 en VOAB krijgt nog een kadootje van de Geel-Blauwen uit Kaatsheuvel. Een afstandsschot wordt verkeerd ingeschat door Luuk en belandt zo in het doel. DESK verliest ruim van VOAB.

Volgende week weer een nieuwe speelronde voor de jongens van DESK JO8-1. Dan ontvangt het thuis Jong-Brabant om 09:00u op de Eikendijk. De aspiratie om kampioen te worden is helaas vervlogen.

Verslag: Dieter Cleijn

Sponsors & Partners