Woudrichem JO13-1
23-11-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Als de dauw van veld C op de Eikendijk is opgetrokken gaan de spelers van DESK JO13-2 het veld op voor de warming-up. Vorige week speelde het een prima eerste helft, maar ging het in de tweede helft onderuit in Andel. Vandaag een nieuwe speelronde en nieuwe kansen tegen directe concurrent Woudrichem dat plaats 7 bezet in de Vierde Klasse en een plek boven de steeds weer wisselende formatie van Marco v/d Linden staat.

De warming up is gedraaid en dat is zeker nodig, want er staat een ijzig koud windje op de velden van Sportcomplex Eikendijk. De beginfase begint fel. Er wordt snel gespeeld tussen beide teams. Een hoog baltempo en veel combinaties zorgen voor een aantrekkelijke start. Wanneer er na 10 minuten een bal tegen scheidsrechter William Saleming aan geschoten wordt, krijgt Woerkum een scheidsrechtersbal.

De tegenstander van DESK jaagt de bal direct op de rechtsbuiten die vervolgens zijn brommer start en er vandoor kan over de rechter flank. De rechtsbuiten van Woudrichem snijdt de zestien binnen en ziet Wessel van Boxtel uitstekend zijn doel verkleinen en uitkomen. De levensgevaarlijke counter wordt door de speler van Woudrichem voor het doel van DESK net naast geschoven. DESK is gewaarschuwd en komt goed weg.

Enkele minuten later is het Ties van Laarhoven die de rechtsbuiten in de achtervolging probeert te stoppen. Ties gooit zijn hele gewicht in de strijd tegen de boom van een speler en wint het duel met een schouderduw. Niet veel later is er balverlies van DESK op de helft van de tegenstander als de middenvelders mee opgekomen zijn. De ploeg van V/d Linden vergeet om snel om te schakelen, waardoor het wederom de rechtsbuiten van Woerkum op zijn Honda MT er vandoor gaat.

Opnieuw reageert Wessel goed op de aankomende sprinter en ziet tot zijn geluk de volgende poging voor het doel langs gaan. DESK voetbalt verder en krijgt kansen, maar is nog niet gevaarlijk genoeg om de voorsprong te pakken. Robin de Fijter op rechts speelt voor DESK de bal diep op Stijn van de Pas. Stijn controleert de bal, dribbelt de zestien binnen en vlamt de bal hard richting het Woerkumse doel. De keeper van Woudrichem weet het schot van Stijn te pareren en voorkomt de voorsprong voor DESK.

Met de brilstand gaan beide ploegen de warme kleedkamer opzoeken. Na rust komt DESK scherp uit de kleedkamer. Na rust zet het middenveld van DESK meer druk. Tygo van Gorp en Robin de Fijter zetten de tegenstander flink onder druk. Robin verovert de bal en geeft deze diep op Stijn v/d Pas. Stijn start ook zijn brommer en sprint er vandoor over rechts. V/d Pas trekt naar binnen en schuift de bal verdiend naast de goalie van Woudrichem. DESK met hard werken op een verdiende voorsprong.

Woudrichem krijgt een corner als de verdediging van DESK de bal over de achterlijn werkt. De corner wordt terug gelegd op de inkomende middenvelder, die vervolgens de bal op doel jaagt. Thyn Delsasso in de tweede helft keepend voor DESK redt knap. DESK probeert op te ruimen, maar Woudrichem weet de bal weer op doel te schieten. Het lage schot wordt ook gekeerd door Thyn en de tegenstander zet weer druk. Woudrichem weet de tweede bal te veroveren en vanaf de linkerkant zestien meter wordt deze over Thyn op het doel van DESK gekruld. De defensie van DESK, Noud, Kevin en Isolde zien het schot over de prima keepende Thyn bij de tweede paal in het doel ploffen.

De stand is weer gelijk en DESK gaat opnieuw op zoek naar de voorsprong. Aan de rechterkant is het Dylan Eijkmans die gelanceerd wordt door Siem Rombouts. Ché Cleijn trekt in de spits op gelijke hoogte met Dylan op richting het Woudrichemse doel. Dylan gaat de zestien binnen en vlamt de bal snoeihard tegen het aluminium op de paal. De bal komt terug in het veld en valt voor de voeten van de inkomende Ties van Laarhoven.

Ties haalt hard uit richting het doel, maar krijgt de bal niet gedrukt waardoor deze net over de lat van het doel over gaat. Dit was dé kans op een verdiende treffer en dat beseft Tieske ook. In de slotfase is het Ché
die nog een rollertje op het doel van Woudrichem lost, maar het schot is te gehaast en wordt eenvoudig gestopt door de keeper.

DESK houdt een punt over aan het treffen met directe concurrent Woudrichem. De ploeg speelde een prima eerste helft, creëerde genoeg kansen om te scoren, maar komt fysiek tekort in deze leeftijdscategorie.

Net als vorige week, counterde de tegenstander er succesvol op los aan de linkerkant van het veld voor DESK. Ook kan de ploeg groeien in de omschakeling als het balverlies lijdt. Dat zijn mooi weer twee verbeterpunten waarop volgende week getraind kan gaan worden. Het had vandaag, net als vorige week, meer verdiend maar dat gaat vanzelf komen als het zo blijft voetballen.

Verslag: Dieter Cleijn