VOAB effectiever dan DESK

VOAB 1
01-12-2019

Scheidsrechter:   N.A. (Nick) Ooms
Op een ijzig koud hoofdveld aan de Eikendijk stond vanmiddag de wedstrijd DESK tegen VOAB op het affiche. De ploeg van trainer Tom Heijkoop snakt naar de eerste overwinning dit seizoen en is gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Het altijd lastige VOAB bezet momenteel de zesde plaats en verloor onlangs verrassend van FC Tilburg thuis in Goirle.

Als scheidsrechter Ooms gefloten heeft voor de aftrap is het in de tweede minuut Rick Vervaart die flink druk zet op de defensie van VOAB. Rick weet de bal te veroveren en penetreert de zestien vanaf de rechterkant. De doelman van VOAB verkleint de hoek voor Vervaart die de bal voor langs het doel van de tegenstander schuift. Een geweldige kans om direct de score te openen.

Niet veel later ziet Mounir Mamaar de sluitpost van VOAB iets te ver voor zijn doel staan en probeert het van afstand bijna vanaf de middenlijn. De bal heeft net iets te weinig vaart om tussen de palen te belanden, want de goalie uit Goirle weet op tijd de bal uit de lucht te plukken. VOAB zet aan en zet DESK onder druk. In de 12e minuut is het VOAB dat via een snelle aanval over rechts de bal scherp voor trekt. Bij de tweede paal staat de andere vleugelspits die de bal ongehinderd in de verre hoek kan koppen.

DESK op een 0-1 achterstand wordt vijf minuten later opnieuw verrast door een snelle aanval van VOAB. Opnieuw een voorzet vanaf de rechterkant, welke in het centrum wordt gecontroleerd door de spits van VOAB. De bal wordt eenvoudig breed gelegd waarna deze vrij in de verre hoek gekegeld wordt. Na een minuut of vijfentwintig voetballen is VOAB er wel pijlsnel uit. Een diepe bal wordt op de vleugelspits gegeven die tot twee keer toe een geweldig keepende Steve Couwenberg treft. Steve voorkomt dat VOAB voor de rust verder uit loopt in de score.

VOAB is in de eerste helft een maatje te groot voor DESK, maar loopt niet verder uit. In de 35e minuut wordt er opnieuw een diepe bal gegeven door VOAB. Het is opnieuw Steve Couwenberg die het een-op-een duel wint met de aanvaller van VOAB. Het is aan de sluitpost van DESK te danken dat de ploeg niet verder achter staat.

Drie minuten voor de thee is er een geweldige kans voor DESK. Een heerlijke voorzet van Mounir Mamaar valt achter de defensie van VOAB op de stropdas van Steven Krikken. Krikken besluit de bal te koppen en knikt deze naast. Enkele minuten later is het Koen van Baardwijk die naar binnen trekt, de bal voor zijn linker legt en deze heerlijk binnen kegelt.

Met een 1-2 ruststand gaan beide ploegen naar de kleedkamer.

Het eerste kwartier in de tweede helft is het DESK dat in de 60e minuut op zoek gaat naar de gelijkmaker. Een ingooi van Timo van Kuijk wordt gegooid op Rick Vervaart. Rick speelt de bal in op Steven Krikken die hem vervolgens af legt op Koen van Baardwijk. Koenta trekt de zestien in en lost een schot, welke gestopt wordt door de doelman van VOAB.

DESK begint goed in de tweede helft. VOAB in de tweede helft zichtbaar minder, komt er in de 65e minuut gevaarlijk uit. Eerst redt Steve een inzet waarna er in de zestien hands gemaakt wordt door een speler van DESK. Scheidsrechter Ooms trekt geel en legt de bal op de stip. Steve Couwenberg op de doellijn duikt naar zijn rechterhoek en zit dichtbij de ingeschoten strafschop die achter hem in het doel valt.

Het is de ploeg van DESK dat met nog 20 minuten op de klok tegen een 1-3 achterstand aan kijkt. Via de linkerkant komt Jur Molenschot goed door en geeft de bal laag voor op Steven Krikken. Steven komt voor zijn directe tegenstander en prikt de bal naast het doel. Even later komt VOAB er weer levensgevaarlijk uit, maar voorkomt Timo van Kuijk een tegentreffer door de bal van de doellijn te werken.

Intussen is Mathijs Emmers in het veld gekomen voor Steven Krikken. Een voorzet op Koen van Baardwijk wordt doorgekopt op Emmers, die vrij uit kan halen op het Goolse doel. De inzet van Emmers gaat naast het doel.

In de slotfase is het Koen van Baardwijk die het op zijn heupen krijgt. De Messi van de Eikendijk slalomt tussen vijf spelers van VOAB de zestien binnen en jankt de bal op het doel. Enkele corners volgen maar zijn niet dreigend genoeg om de defensie van VOAB te verslaan.

Na 90 minuten zit de reguliere speeltijd er op en fluit scheidsrechter Ooms de wedstrijd met een 1-3 eindstand af.

Het is de ploeg uit Goirle die drie punten meeneemt naar huis. De tegenstander van DESK gaat effectiever om met de kansen die het creëert. Volgende week moet DESK zich opmaken voor de derby in Loon op Zand tegen Uno Animo. Pakt de ploeg van Tom Heijkoop uit in Loon de eerste driepunter? We gaan het zien volgende week op Sportpark Klokkenberg in Loon op Zand.

Verslag: Dieter Cleijn

Sponsors & Partners