DESK lijdt puntverlies tegen de hekkensluiter

RKDVC JO17-1
DESK JO17-1
30-11-2019

Scheidsrechter:   A.W.A.M. (Ad) Scholten
Op de laatste Novemberdag staat voor de JO17-1 het treffen op het programma tegen RKDVC. Zoals gebruikelijk, verzamelend het Geel-Blauwe leger zich op tijd op sportpark Eikendijk voor de wedstrijd bespreking. Daarna wordt er gezamenlijk afgereisd naar Drunen. De omstandigheden zijn goed, misschien heeft het veld iets te veel water gehad de afgelopen week, maar er kan gevoetbald worden. Onder grote publieke belangstelling wordt er om half drie gefloten voor de aftrap van deze derby. RKDVC heeft slechts vier punten, dus  het moet een te nemen horde zijn. Maar een derby is en blijft door diversen sentimenten toch altijd onvoorspelbaar. Je ziet eigenlijk al vrij snel dat het een moeilijke middag gaat worden, dit om dat wat begrijpelijk en te verwachten is, de tegenstander  wil of kan niet voetballen. Ze pakken alles aan, wat hun goed recht is,  om de boel te ontregelen. Het is dus zaak voor de mannen uit Kaatsheuvel om geduld te hebben en elke kans die je krijgt te verzilveren. Na ruim twintig minuten is het dan zo ver, als uit een korte corner op goal geschoten wordt. De bal is blijkbaar heet want de keeper verwerkt hem niet goed en onze aanvoerder straft dit goed af. De voorsprong op het score bord en nog zeventig minuten te gaan. Het is dus zaak om zsm de tweede in het netje te leggen, want met deze stand blijf RKDVC kans houden om een counter binnen te prikken. Dat blijkt moeilijker dan gedacht, omdat  er te weinig gecreëerd wordt en ook omdat de aanvallers vandaag niet hun sterkste dag hebben. We zullen dus moeten proberen om deze magere 0-1 over de streep te trekken. Dit lukt helaas niet want in de extra tijd krijgen de mannen de gelijkmaker tegen.
Een doelpunt wat gevierd wordt alsof ze de CL omhoog mogen steken.  Begrijpelijk want als je een punt van de koploper pakt en  nu op vijf punten komt dan heb je nog niet veel te vieren gehad en hebben ze wel recht op een feestje.
Maar heren, het was vandaag gewoon niet goed genoeg. Buiten twee terecht afgekeurde doelpunten en een bal op de lat was er niet veel te beleven, de meest mogelijkheden ontstonden nog doordat de keeper niet alle ballen klem had. Ook kun je nog klagen over de scheidsrechter. Die een overtreding op onze keeper onbestraft laat, die later cruciaal bleek te zijn, maar ook hij is een mens. Je kunt ook klagen dat je in blessure tijd een doelpunt tegen krijgt. Klopt maar waren wij het niet die tegen VFC Zwaluw en SVSSS in de laatste momenten van de wedstrijd scoorde.
Als je bovenstaande zo leest vraag je je af of er vandaag helemaal niets positiefs te melden is, maar dat is zeker niet het geval. Je verliest niet en blijft dus op  koers voor de titel. Helemaal, als blijkt als de emoties van de wedstrijd gedaald zijn en blijkt dan de concurrent verloren heeft.

Verslag: Vincent Rommens

Sponsors & Partners