DESK JO17-1 ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse

DESK JO17-1
14-12-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   C.J.M. (Cor) van Dartel
Het was vandaag D-Day voor DESK dat nog één punt nodig had voor het kampioenschap in de Hoofdklasse. Twee weken geleden werd er puntverlies geleden tegen laagvlieger RKDVC, waardoor het tot op de laatste speelronde onzeker was wie er kampioen gekroond kon worden in de Hoofdklasse. Directe concurrent van DESK was de nummer twee Trinitas Oisterwijk dat op slechts twee punten genaderd was. De wedstrijd van vandaag was de alles beslissende pot voor de titel.

Trainers Jelle Hakkert en Erik van Wattum hadden hun manschappen al flink warm gedraaid op een trainingsveld in Oisterwijk en ging voor de laatste tactische bespreking nog even naar de kleedkamer. Op een gloednieuw kunstgrasveld op Sportpark D'n Donk maakten beide ploegen hun opwachting voor de finale van de competitie. Koploper DESK tegen de nummer twee Trinitas Oisterwijk.

De opstelling van DESK: In het doel Xander van Schaijk, in de viermans defensie Jules de Kock, Casper Standaert, Mees v/d Pfff en Tayron Snoeren. Op het middenveld Luuk Timmermans, Dave de Zeeuw en Jetze Kemmere en in de aanval Bram v/d Pas, Tom Rommens en Jelle Lips. Op de bank naast teammanager Jörgen Lips hielden Stijn Timmermans, Joris Verschut en Senna van Wanrooy zich warm onder het fleece dekentje.

De bal rolt op een gruwelijk snijdend winderig kunstgras en in het eerste kwartier tasten beide ploegen elkaar af. De tegenstander van DESK zet fel druk maar ziet nog geen kans om het de defensie van DESK te breken. In de zestiende minuut is het Bram van de Pas die vanaf de rechterflank naar binnen trekt en op een meter of twintig tegen het kunstgras gewerkt wordt.

Een vrije trap wordt gegeven op een mooie plaats voor DESK. Jelle Lips legt de bal klaar, stapt een paar meter terug en jaagt vervolgens de bal over de keeper uit Oisterwijk op de lat. DESK dichtbij de openingstreffer. Even later is het Trinitas dat sterker wordt. DESK sluit niet mee aan, waardoor een diepe bal vanuit de verdediging door het midden op de spits van Trinitas gegeven wordt. Het is de spits van Trinitas die de hoge bal kan controleren, de inmiddels uitgekomen doelman Xander van Schaijk voor zich heeft en deze voorbij speelt. De doelpoging van de spits richting het lege doel van DESK gaat naast.

DESK is gewaarschuwd voor de gevaarlijk snelle uitbraken van Trinitas. Niet veel later ontsnapt DESK opnieuw aan een tegentreffer als een aanval over rechts op het DESK doel gepoeierd wordt. Opnieuw houdt doelman Xander zijn doel schoon. DESK staat flink onder druk en weet in de omschakeling er snel over links uit te komen.

Linker vleugelspits Tom Rommens gaat er op zijn brommer vandoor over links en trekt de zestien meter binnen. Rommens haalt hard uit en ziet zijn poging tegen de touwen spatten. De vreugde barst los in de ploeg van Hakkert en Van Wattum en de openingstreffer wordt gevierd. Geheel tegen de verhouding in komt DESK efficiënt op voorsprong.

De slotfase van de eerste helft weet DESK meer grip te krijgen op de wedstrijd en houdt het doel de eerste helft schoon. Met een 0-1 voorsprong gaan beide ploegen aan de thee.

Na de rust is het de thuisploeg dat het eerste schot op doel lost. Het is Xander van Schaijk die de poging in de korte hoek klemvast weet te pakken en daarmee de gelijkmaker voor Trinitas voorkomt. De tweede helft is tien minuten bezig als DESK in de aanval is. De aanval stokt op de helft van Trinitas en met een gruwelijk snelle omschakeling is het de linksbuiten uit Oisterwijk die er vandoor is en de bal over Xander in het doel prikt.

De stand is weer gelijk en DESK zet weer aan. Een snelle vrije trap van Jelle Lips belandt bij Tom Rommens die de zestien meter binnen trekt en vanaf links hard op het doel poeiert. Het schot van Rommens gaat in het zijnet. Daarna is het Bram van de Pas die vanaf de rechterkant naar binnen trekt en de goalie van Trinitas aan het werk zet. Luuk Timmermans wordt gewisseld voor Senna van Wanrooy.

Het blijft gelijk als Trinitas weer vooruit gaat voetballen. Een snelle ingooi vanaf de rechterkant wordt hard laag voor getrokken en vrij bij de tweede paal binnen getikt. DESK op een 2-1 achterstand, met nog een kleine 15 minuten te spelen, gaat wisselen. Joris Verschut komt binnen de lijnen en neemt de plek op het middenveld over van Dave de Zeeuw.

Er zijn nog 10 minuten te spelen in de finale van de Hoofdklasse als DESK de stand weer gelijk trekt. Een heerlijke aanval van DESK wordt netjes afgerond. Het is Tom Rommens met zijn assist op Jelle Lips die de gelijkmaker viert met zijn teamgenoten. Tom krijgt de bal ingespeeld in het centrum van Oisterwijk en tikt de bal breed op Jelle, die het leer via de binnenkant van de paal in het doel prikt.

Met een 2-2 tussenstand is DESK virtueel kampioen. De wedstrijd is nog niet gespeeld als Trinitas alles op alles zet en het DESK in de slotfase nog flink lastig maakt. Enkele corners worden bij de tweede paal net naast gekopt. Mees v/d Pennen en Casper Standaert ruimen in het centrum van de DESK-defensie zoveel als mogelijk op en gooien zich voor iedere doelpoging. De backs van DESK, Jules de Kock en Tayron Snoeren hebben hun handen vol aan de rappe behendige vleugelspitsen en weten toch de boel achterin dicht te houden. Bram van de Pas wordt in de slotfase gewisseld en Stijn Timmermans komt als laatste wissel binnen de lijnen om de gelijke stand mee te verdedigen.

Een geweldige kans voor DESK van de voet van Senna van Wanrooy kan DESK het slot op de wedstrijd gooien. Senna krijgt de bal ingespeeld en heeft ruimte om op doel te poeieren. Het is helaas de paal die Senna een treffer in de weg staat en het blijft spannend.

Trinitas pompt de bal veelvuldig in de zestien van DESK, maar het zijn de Geel-Blauwen van DESK die heersen in de lucht. Een poging vanaf links gaat nog voor langs het doel van Xander van Schaijk en een afstandsschot zeilt ook nog maar net naast.

Als de reguliere speeltijd en enkele minuten blessuretijd er op zitten klinkt het fluitsignaal van scheidsrechter Van Dartel en mag DESK de champagne ontkurken. De meegereisde supporters van DESK bestormen het veld en feliciteren de spelers en staf van DESK JO17-1. Het vuurwerk wordt aangestoken en de feestvreugde voor de ploeg van Hakkert, Van Wattum en Lips gaan uit hun dak na het behalen van de titel in de Hoofdklasse.

Met een ongeslagen status mag DESK zich terecht kampioen kronen van de Hoofdklasse. Gefeliciteerd DESK JO17-1 spelers en staf met het verdiende kampioenschap!

Dit kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door: Jelle Hakkert, Erik van Wattum, Jörgen Lips, Jetze Kemmere, Jules de Kock, Jelle Lips, Bram v/d Pas, Mees van der Pennen, Tom Rommens, Xander van Schaijk, Tayron Snoeren, Casper Standaert, Luuk Timmermans, Dave de Zeeuw, Stijn Timmermans, Joris Verschut en Senna van Wanrooy.

Aanhang, supporters en ouders van DESK JO17-1 bedankt voor jullie steun deze najaarscompetitie en het behalen van onze titel!

Verslag: Dieter Cleijn