DESK Meiden te sterk voor Rijen

Rijen JO13-4
07-03-2020

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na de winterstop zijn de Meiden van DESK onder leiding van Susanne Landzaat en Jelle Hakkert in de jongenscompetitie ingedeeld. Meer weerstand meer ontwikkelen is het devies en dat werpt zijn vruchten af. Vandaag een competitiewedstrijd tegen de Geel-Groenen uit Rijen onder leiding van scheidsrechter Gertjan Klijs, die zich direct laat gelden nog voor dat de bal rolt.

De meiden van DESK sprinten van veld D weer terug naar de kleedkamer om de blauwe wisselshirts aan te trekken. Tegenstander van vandaag, Rijen, voetbalt ook in het geel wat voor de scheids erg veel op elkaar lijkt. Een paar minuten later dan gepland rolt de bal aan de Eikendijk en is het duel tussen DESK en Rijen begonnen.

DESK zet de tegenstander direct op eigen helft onder druk. Merel van Gerwen op het middenveld zet druk op de tegenstander, verovert de bal en schuift over de as richting de zestien meter. Pleun Pepping vraagt de bal en Merel legt de bal breed op Pleun. Pepping Power speelt haar direct tegenstander knap uit en ziet de keeper iets te ver voor zijn doel staan. Pleun haalt met haar rechterbeen uit en krult het leer heerlijk over de goalie uit Rijen tegen de touwen.

De meiden van DESK al gelijk op een voorsprong, wat de jongens uit Rijen effe dwars zit. Enkele minuten later combineren Flo Hakkert en Merel van Gerwen prima op de rand van het zestienmetergebied. Een schot van Van Gerwen zeilt opnieuw over de doelman van Rijen en dankzij deze heerlijke treffer van Merel staat DESK riant op een 2-0 voorsprong.

DESK voetbalt rustig verder en weet de tegenstander ver van het doel van DESK te houden. Kenza Netten kent een makkelijke eerste deel van de wedstrijd. Een paar minuten voor rust is Merel dichtbij haar tweede treffer. Het afstandsschot van de middenvelder van DESK schampt de bovenkant van de deklat en gaat achter. Aan de andere kant is het Rijen dat door de DESK defensie weet te breken en Kenza Netten tot een uiterste inspanning dwingt.

Het zijn de vingertoppen van de goalie van DESK die het schot van richting doen veranderen en de bal via de paal uit het doel houdt. DESK komt op slag van rust heel goed weg en laat Rijen niet in de wedstrijd terug komen.

De uitstekend fluitende scheidsrechter Klijs fluit voor het rustsignaal. Assistent scheidsrechter T. de Jong besluit er nog een helft tegen aan te gooien met zijn vlag. De frontman van Present Danger, met zijn gewrapte mega vette bus en gloednieuw gitaarke, gooit er nog een solootje uit langs de lijn met zijn vlag.

Twee corners voor Rijen volgen kort op elkaar. De sluitpost van DESK, Kenza Netten, weet deze te keren en DESK bouwt weer van achter uit op. In de defensie staan Lisa Sins, Bente van Loon, Maartje de Jong, Flo Cleijn en Floortje de Jong hun mannetje. De Geel-Groenen uit Rijen worden flink op de huid gezeten en weten de blauwe muur van DESK niet te slechten.

Enkele minuten gespeeld in de tweede helft is het Lynn Klijs die drie tegenstanders het Rijense Bos in stuurt en de bal voor kan geven. Het is de doelman van Rijen die de inzet van DESK tot corner verwerkt. Rijen wordt iets sterker, maar strand steeds op de achterhoede van DESK.

In het laatste gedeelte van de tweede helft is het Merel van Gerwen die op haar brommer over de as richting het Rijense doel stormt. Een bekeken balletje breed op Pleun Pepping vanaf links leidt de derde treffer voor DESK in. Pleun neemt de bal aan, kapt en legt deze voor haar rechter voet. Met een droge knal in de korte hoek wordt de keeper van Rijen voor de derde keer gepasseerd door de meiden van DESK.

In de slotminuut nog een kans voor Merel, maar nu is de doelman van Rijen wel de baas. DESK zet een prima pot op het veld neer en wint haar tweede duel in de jongenscompetitie. Met een einduitslag van 3-0 gaan de meiden zich opmaken voor de derde helft.

Scheidsrechter Klijs en assistent De Jong werken de administratie af en togen ook richting het clubhuis van DESK. Geweldig gespeeld meiden! Een boeiende pot met heerlijke treffers en een defensie die niks weg gegeven heeft. Top resultaat!

Verslag: Dieter Cleijn