DESK Kanjers M3 naar Village de Biest

VCB M1
DESK Kanjers M3
06-10-2018
09:00

Hoofdtrainers Soyer en Cleijn hadden deze week Europese verplichtingen door de weeks, maar hadden hun team toch klaar kunnen stomen voor het toernooi bij VCB uit in Biezenmortel. De ploeg met spelers Nick, die verhuurd werd tijdens dit toernooi aan DESK M2, Dirk, Siem, Ties, Jorn en Dio vlogen bij aankomst op het sportpark van VCB direct naar het heerlijk gemaaide gras. 

Trainer Cleijn dirigeerde de spelers naar de uiterste hoek van het veld in de zon. In volle sprint stoven de toppers van de M3 richting de cornervlag om daar met een rondootje aan de warming up te beginnen. De spelers hadden spetters achterop hun trainingsjack van het harde sprinten en het nat gemaaide gras op het hoofdveld. 

De warming-up werd succesvol afgesloten en de aanvangswedstrijd begint tegen het altijd lastige Jong-Brabant. De boys uit Berkel zijn fysiek sterker en de laatste man van Jong-Brabant vlamt de bal van dichtbij hard op het hoofd van Ties van Heeswijk. Een bloedneus en tranen zijn het gevolg, maar bikkel Ties kan door en schuwt geen enkel duel. 

DESK komt op een 2-0 achterstand nadat de ploeg uit Berkel-Enschot scherper begint aan het toernooi. De spelers van DESK zijn wakker geschud en zien Siem Soyer een uitbal snel indribbelen. Over de flank stoomt Siem op richting het Berkelse doel en haalt uit. Het schot van Siem gaat net naast. De volgende wedstrijd begint DESK scherper. Tegenstander Gudok weet niet hoe de linksback van DESK, Dio Cleijn, te stoppen. 

Dio scoort de 1-0 en ook de tweede treffer is een pareltje. Van achteruit dribbelt hij over de linker zijkant met de bal aan een touwtje en vlamt de leren knikker met zijn favoriete linker hard in het doel. Het wordt 3-0 voor DESK als een afstandschot via een Gudok speler in het doel belandt. DESK zet hoge druk en dringt Gudok terug. Jorn van Gestel bijna met de 4-0 op zijn pantoffel, maar het schot gaat naast. 

Dio Cleijn maakt in de 9e minuut een loepzuivere Hattrick. Hij zet de 4-0 voor DESK op het scorebord. Daarna is het moment van de wedstrijd, het ontbreken van de VAR. Gudok met een snelle omschakeling schiet de bal op het DESK doel. Met een heerlijke sliding haalt Ties de bal uit de doelmond. Er wordt geappeleerd voor een doelpunt, maar de official op de achterlijn kent het doelpunt niet toe. In de slotfase is het Siem Soyer die de bal nog op de paal poeiert. DESK wint door goed samenspel en gretig aanvallen. 

Dan staat de topper tegen Uno Animo op het programma. DESK begint de wedstrijd goed, maar in de omschakeling is het Uno dat er razendsnel uit komt en de openingstreffer op het scorebord zet. Het wordt bijna 2-0 maar Jorn van Gestel sprint in volle galop achter de bal en haalt deze met een geweldige sliding van de doellijn. De 2-0 is niet te voorkomen voor DESK, als Uno Animo van behoorlijke afstand op het DESK-doel vlamt. DESK recht de rug en scoort de aansluitingstreffer. Op het middenveld is het Dirk Vloemans die een uitstekend toernooi speelt. Dirk schuwt geen enkel duel, bikkelt met de tegenstanders en zorgt dat Dio via de rechterkant op kan stomen. Dio prikt zijn vierde van de ochtend binnen en brengt de spanning terug in de wedstrijd. 

Helaas is de spanning van korte duur. Het is Uno Animo dat gelijk daarna tot drie keer toe trefzeker is. Uno wint terecht van DESK en het team van Soyer en Cleijn maakt zich op voor de laatste kraker. DESK - VCB. Dat DESK bij VCB altijd moeite heeft bleek vorig seizoen wel. Het eerste van DESK verspeelde kostbare punten in Biezenmortel in de strijd voor het kampioenschap. Zaak voor de Kanjers van DESK dus om dit recht te gaan zetten: 1 DESK! 

DESK begint slap in de laatste wedstrijd en al snel staan Siem, Ties, Jorn, Dirk en Dio op een 2-0 achterstand. De boys worden wakker geschud en dat werpt zijn vruchten af. Een combinatie tussen Dirk, Jorn en Dio zorgt voor de aansluitingstreffer als de blonde back van DESK het weer op zijn heupen krijgt en de 2-1 op het scorebord zet. 

Even onoplettendheid in de defensie van DESK zorgt weer voor een marge van 2 voor VCB. Het wordt 3-1 voor de gastheer uit Biezenmortel. De spanning komt terug in de wedstrijd als Dirk en Jorn uitstekend een aanval van VCB afstoppen. Een pass van Ties op Dio zorgt er voor dat Dio de ruimte in duikt en voor zijn 6e treffer tekent. Stand 3-2. De ploeg vindt het geloof in zichzelf weer, want in de kneiter spannende slotfase is het Jorn van Gestel die zijn eerste doelpunt in het shirt van DESK maakt. De vorige speelde hij nog voor Barcelona. 

Een knap resultaat na drie keer op achterstand gekomen en toch de stand gelijk kunnen trekken. De wedstrijd eindigt met een 3-3 eindstand. Voldaan sluit het team af op het terras bij de kantine van VCB, waar Dio alle spelers op een zakje chips trakteert. VCB bedankt voor de organisatie van dit Kanjertoernooi en tot over twee weken bij het volgende toernooi. 

Verslag: Dieter Cleijn

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven