DESK beslist rood getinte kraker tegen Bork

DESK 1
Baardwijk 1
07-10-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   J.J.F. (Jac) Burgel
We schrijven zondagmiddag 7 oktober. Een heerlijke zondagmiddag in de najaarszon en een gezellige hoeveelheid toeschouwers langs het hoofdveld van DESK voor de kraker tussen DESK en rivaal Baardwijk. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een eerbetoon aan de onlangs overleden Kees van Wezel, oud-speler en bijna 70 jaar lid van DESK. 

Na de respectvolle minuut stilte fluit scheidsrechter Steeman voor de aftrap tussen DESK en Baardwijk. De wedstrijd begint fel en er is de tweede minuut al direct geel voor van Baardwijk. Let op: Koen van Baardwijk van DESK die een overtreding maakt aan de zijlijn op een speler van Baardwijk. 

De ploeg uit Waalwijk start fel en zit er bovenop. De gemoederen lopen in de vijfde minuut op als de scheids een rode kaart uit zijn borstzak trekt voor een speler van Baardwijk. Protest aan het adres van de scheids levert niets op en de tegenstander van DESK staat al heel vroeg met 10 man. 

Een kwartier gevoetbald en DESK bijna op voorsprong. Een heerlijke steekpass van Rick Vervaart op Djordi Smout geeft laatstgenoemde de mogelijkheid op het Borkse doel te vuren. De poging van Smoutje gaat voorlangs. 

Een corner voor Baardwijk wordt gevolgd door een razendsnelle omschakeling van DESK. Het is Dylan Roovers die over de rechterflank het veld oversteekt en de bal voorzet op de zestien naar Mitchell Bastianen. Mitta plukt de bal uit de lucht en goochelt met de bal, voordat hij hem op doel schiet. De sublieme aanname en de controle over de bal zorgt dat het publiek van zich laat horen. Het schot van Mitchell had meer verdiend, maar de doelman van Baardwijk pakt het schot van Mitta klemvast. 

Toch is Baardwijk met een man minder zeer gevaarlijk. Vooral aan de rechterkant van het veld komt de ploeg verschillende keren goed door en zorgt voor dreiging voor het doel van V/d Beukel. Bijna een half uur gespeeld en beide ploegen hebben het net nog niet doen bollen. 

DESK zorgt voor gevaar als een hoge bal in de doelmond gemist wordt door de keeper en Freek van Eembergen voor DESK kan overnemen. Freek speelt de bal terug op Mitchell die terecht komt in een Borkse blok. De aansluiting van de middenvelders van DESK is te ver, waardoor de bal de terug gelegd wordt niets meer oplevert. 

Een vrije trap voor DESK van een meter of 20 wordt hard in de muur gerost. De tweede bal is voor Rick Vervaart die de bal heerlijk op doel poeiert. Geen probleem voor de keeper van Baardwijk. Even later is het wel deze doelman die kan bukken en de bal uit het net kan vissen. 

Het is Mitchell Bastianen, vorige week ook twee keer trefzeker, die de wedstrijd met een geplaatst schot open breekt. DESK op een 1-0 voorsprong in de 36e minuut. In de slotfase is er appèl voor een pingel als Koen van Baardwijk gehaakt wordt in de zestien. De scheids laat doorspelen. Net voor rust komt DESK goed weg nadat Baardwijk via de linkerkant er door heen komt en de bal voor langs schiet. Met een 1-0 voorsprong voor DESK gaan beide ploegen aan de thee. 

Na rust zijn het weer beide ploegen die het elkaar moeilijk proberen te maken. Baardwijk met 10 man is nog niet geknakt en DESK heeft moeite door de Borkse muur heen te breken. Na een uur voetballen is het Krikkelan met een gruwelijke crosspass op Koen van Baardwijk. Onze Koen gaat de combinatie aan en prikt de 2-0 binnen. Niks aan het handje zoude zeggen. Niets is minder waar, want het is Baardwijk op karakter dat met 10 man de aansluitingstreffer binnen vlamt. Een van richting verandert schot ploft zo over doelman V/d Beukel in het DESK-doel. Stand 2-1 en de wedstrijd ligt weer open. 

De spanning is terug en DESK maakt het zichzelf onnodig moeilijk. Baardwijk wordt sterker en drukt DESK meer op eigen helft. Carlo v/d Beukel wordt van afstand getest en het is billenknijpen aan de Eikendijk. Na de wissels van Mathijs Emmers, ingevallen voor Djordi Smout, en Rick van Enkhuizen ingekomen voor Ronny de Bresser krijgt DESK weer frisse krachten in de ploeg. Een corner voor DESK wordt weggewerkt door de defensie van Baardwijk. De tweede bal wordt op doel gevlamt door Freek van Eembergen en doet het net weer bollen voor DESK. Eindelijk weer wat lucht na een sterke fase door de ploeg uit Baardwijk. 

Nog een klein kwartier op de klok en het is de jeugd van DESK die de score verder uitbreidt. Jur Molenschot geeft een splijtende pass op Mathijs Emmers over de rechterkant van het veld. Mathijs Emmers knijpt de zestien binnen, komt oog in oog met de keeper en drukt de bal beheerst is de verre hoek. 

In de slotfase wordt Sven Stokkermans nog gebracht als Koen van Baardwijk het veld verlaat voor DESK. Met een eindstand van 4-1 weet DESK de drie punten thuis te houden. Net als vorige week werd er 4x gescoord door de ploeg van trainer Tom Heijkoop. Volgende speelronde is het Waspik uit dat op het wedstrijdaffiche zal staan. Bij winst kan DESK goede zaken doen op weg naar de top 3 op de ranglijst. 

Verslag: Dieter Cleijn

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven