DESK JO7-1 debuteert sterk

DESK JO8-4
NEO'25 JO7-2
13-10-2018
vervallen

De Kanjerafdeling van DESK heeft een team klaargestoomd voor de JO7 competitie. Het succes van het Kanjervoetbal bij DESK werpt zijn vruchten dit seizoen gelijk af. Door de individuele aandacht van de spelers én de grote betrokkenheid binnen de ouders die als trainers mee helpen op de maandag- en woensdagavond training is een zestal spelers overgezet van het Kanjervoetbal naar de JO7. De spelers blijven wel bij de Kanjers trainen, maar spelen op de zaterdag iedere week voortaan een wedstrijd tegen gelijkwaardige leeftijdsgenoten. Na het nieuws dat deze week door de Technische Commissie Jeugd van DESK gebracht werd stond, vandaag de eerste wedstrijd voor DESK JO7-1 op het wedstrijdaffiche. 

Een nieuw team en sterkere tegenstanders voor onze toppers. Siem Blok, Julian van Heumen, Raf de Vreeze, Maurits de Wijs en Dio Cleijn maakten zich tijdens de warming up op veld B klaar voor hun eerste competitietreffen tegen NEO'25. Leider Robert Blok sprak zijn spelers voor de aftrap nog even toe. Beide ploegen geven elkaar de hand voor de aftrap van de wedstrijd. 

DESK JO7-1 nog niet gewend aan het nieuwe team komt gelijk op achterstand als de fanatiekste speler van NEO'25 de bal tegen de touwen jaagt. De ploeg van Blok en Cleijn was nog niet wakker en recht de rug. Een heerlijke aanval van DESK en een pegel van Julian van Heumen zet DESK weer op gelijke hoogte. Siem Blok zet DESK niet veel later op voorsprong. Het spel gaat op en neer en NEO'25 komt weer op gelijke hoogte. De boys van DESK spelen heerlijk voetbal, goed samenspel en vrijlopen van spelers zorgen ervoor dat Siem met een heerlijke lobbal kan scoren. DESK op 3-2. Tijd voor een time-out. Verdedigende middenvelder Maurits de Wijs bikkelt geweldig en gaat de duels fel in. 

Na de time-out is het Raf de Vreeze die sterk door jaagt en in de punt van de aanval voor de 4-2 tekent. NEO'25, voetballend sterk, scoort de aansluitingstreffer. Dio Cleijn zet DESK op voorsprong als Julian op rechts netjes het overzicht bewaart en de bal inspeelt op Dio. Dio haalt uit en treft het alluminium tussen de palen. De bal op de lat zorgt er voor dat NEO'25 voor rust op gelijke hoogte komt. Met 4-4 gaan beide ploegen de rust in. 

Trainers Blok en Cleijn zetten de boys weer op scherp voor de tweede helft. Onze bikkel op het middenveld, Maurits de Wijs, zet de 5-4 op het scorebord na hard werken en de tegenstander onder druk zetten. Even later wordt een schot van richting veranderd en staat het 6-4 in het voordeel van DESK. Dio Cleijn krijgt het op zijn heupen en dribbelt met zijn korte pootjes het middenveld over en vlamt de 7-4 binnen. Daarna gaat DESK los. Achtereenvolgens zijn het Siem en Julian en de tegenstander die DESK voor de laatste time-out op een 11-5 voorsprong zetten. 

Bikkel Raf krijgt van dichtbij de bal vol in zijn gezicht. Raf schrikt even van de bal in zijn gezicht en gaat gewoon door met voetballen. Bikkeltje! Dio Cleijn zet na de time-out DESK op een 12-6 voorsprong na een heerlijke aanval over drie schijven van DESK. De spelers houden het veld breed, zien elkaars teamgenoten vrij lopen en spelen de ballen heerlijk op elkaar in. Julian van Heumen tekent voor de 13 en de 14e treffers voor DESK en Siem Blok zet de einduitslag op het scorebord. 

Het debuut van DESK JO7-1 begint sterkt tegen de spelers van NEO'25. Komende week lekker Herfstvakantie en daarna de uitwedstrijd naar TSC Oosterhout. 

Lekker gevoetbald boys en een nette overwinning bij jullie eerste wedstrijd in de JO7. 

Verslag: Dieter Cleijn

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven