DESK ZA3
20-10-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
De afgelopen weken waren rumoerig bij DESK ZAT. Na 1 winst- en 3 verliespartijen zitten de mannen in een redelijke dip kun je toch wel stellen. Vandaag nieuwe rondes nieuwe kansen, met als tegenstander Pelikaan uit Zwijndrecht, dat met 1 punt meer één plaats boven DESK bivakkeert. Na een van de weinige weken met een fitte en gretige selectie getraind te hebben, zijn we ervan overtuigd dat we vandaag de negatieve resultaten van afgelopen weken achter ons kunnen laten en met een positieve uitslag naar Kaatsheuvel kunnen vertrekken.

Opstelling:
van den Beukel,Peters,Haans,J.Wolffs(c),W. van Hulten,Trommelen,Heuer,de Man,Ali,M.Wolffs,Jonkers

Wissels:
Smit,R. van Hulten,van Noije,van de Sanden

15:00 uur: op het kunstgras in Zwijndrecht staan we er klaar voor, de koppies staan strak van beide elftallen. Laat de show maar beginnen! DESK aan de aftrap. De ploeg voetbalt gelijk vooruit en dat resulteert binnen enkele minuten tot een kans voor Haans, die een afvallende cornerbal op goal schiet. Deze wordt net gekeerd door de doelman die zich moest strekken. De intensie is duidelijk: met positioneel goed voetbal een snelle goal maken. DESK met meer balbezit komt helaas nog niet in scoringspositie. De spelers van DESK worden gecoacht om het tempo op te voeren en dat lukt bijna met succes. Na 20 min wordt Ali diep gestuurd dankzij een nette steekbal. Hij legt op zijn beurt terug op M.Wolffs en ook dit keer staat de Pelikaan-doelman op zijn post en pakt de bal uit de hoek. DESK met vlagen sterker, alleen spelen ze het enkele keren verkeerd uit. Een oplopende fase zonder inspiratie volgt, DESK meer balbezit, Pelikaan loert via de counter op hun flankspelers met diepgang. Als we de tweede helft iets secuurder zijn in de eindpass, komt het helemaal goed. We gaan rusten zonder doelpunten. 0-0

Tweede helft.

Duidelijke taal in de kleedkamer van de leiding: blijven voetballen vanuit de positie en werken, dan moet het goed komen. Beide teams hebben onderling toch moeite om elkaar goed te vinden in de openingsfase. Binnen 10 min krijgt DESK een vrije trap vanaf een meter of 20 van het doel. R. van Hulten erachter. Hij neemt hem snel, raakt een speler in de muur... 'hands!', roept iedereen. De scheids ziet het en legt hem erop, hoppa! Specialist J.Wolffs gaat achter de bal staan en hij plaats hem netjes in het hoekje: 0-1. Pelikaan komt wat gefrustreerder over en wil die gelijkmaker maken. Die komt er ook, binnen 5 min na de 0-1. De felle zon zorgt voor een vreselijke mispeer achterin bij DESK. Daardoor komt de spits van Pelikaan een-op-een en die straft de kans genadeloos af: 1-1. DESK wordt weer wakker geschut, Pelikaan voelt zich sterker. Met nog 20 minuten op klok wordt het billenknijpen voor beide elftallen. Pelikaan is sterker in deze fase, maar daar laten wij het niet bij zitten. We werken voor elke meter. En dan staat in de 82ste minuut invaller Van Noije op. Hij krijgt de bal in de 16 van Pelikaan, draait weg van zijn tegenstander en tikt hem met gevoel over de keeper heen: 1-2!! Een onverwachts belangrijke goal. Met nog 8 minuten op het scorebord zet de thuisploeg alles op alles voor de gelijkmaker. Dat leidt tot enkele grote kansen, gelukkig heeft keeper Van den Beukel enkele wereldreddingen in huis. De gelijkmaker valt niet meer. Een heuse clash wordt beslist in Kaatsheuvels voordeel. Daarmee pakken we 3 zeer belangrijke punten in Zwijndrecht: 1-2

Verslag: Nick Mertens