DESK JO12-3M
27-10-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag stond een uitwedstrijd op het wedstrijdprogramma voor de meiden van DESK JO12-3M. Om zes uur 's ochtends werd er al druk geappt in de groepsapp van DESK. Vroeg opstaan en in het donker naar Udenhout voor de wedstrijd sv SSS JO12-1 - DESK JO12-3M. Het was flink puzzelen voor Jelle Hakkert en Susanne Landzaat vanwege het blessureleed in de ploeg. Flo Cleijn, die herstellende was van een enkelbreuk, en Flo Hakkert in het gips met een gescheurde groeischijf in haar hand, reisden mee met hun team om de meiden aan te moedigen.

De opstelling van vandaag: Kenza Netten, Maartje de Jong, Bente van Loon, Suus v/d Pennen, Lisa Sins, Lynn Klijs, Merel van Gerwen, Pleun Pepping, Floortje de Jong en Simone die ingevlogen werd uit de MO13-1.

De scheidsrechter fluit voor de aftrap en de bal rolt op het hoofdveld van sv SSS. De boys uit Udenhout worden gelijk onder druk gezet door de meiden van DESK. Er wordt flink gebikkeld op het middenveld en echt grote kansen zijn er nog niet. Kort voor de eerste time-out is er een goede kans voor DESK, maar de goalie van SSS redt knap. Aan de andere kant is het Kenza die haar meiden ondersteunt met een geweldige redding. Het spel golft op en neer en de meiden van DESK moeten nog even wakker worden.

Na de time-out krijgt DESK meer grip op de wedstrijd. Defensief houden Maartje, Suus, Bente en Lisa de aanvallers van SSS van het doel af en is het Merel die op het middenveld het spel verdeelt. Aan de rechterkant is het Lynn die haar directe tegenstander flink aan het werk zet. Ook aan de linkerkant is het Floortje de Jong die veelvuldig haar tegenstander het zweet op zijn voorhoofd bezorgt.

DESK krijgt kansen, maar verzuimt te scoren. Als je ze zelf niet scoort valt hij vaak aan de andere kant. En zo geschiedde. Een diepe bal op de spits van SSS wordt aangenomen door de lange aanvaller. De spits weet Suus van zich af te houden en schuift de bal naast Kenza in het doel van DESK. Met een 1-0 achterstand gaan de meiden de rust in.

Na rust vindt er een positiewisseling plaats in de ploeg van Hakkert en Landzaat. Suus schuift door naar de linksbuiten positie en zorgt gelijk voor dreiging. DESK komt op gelijke hoogte als de defensie van SSS de bal niet weggewerkt kwijt en Pleun de bal tegen de touwen aan jaagt. DESK zet de tegenstander daarna gelijk onder druk en voetbalt vooruit. Op het middenveld is het Bente van Loon die de tweede bal op kan pikken. Bente ziet dat de doelman wat ver voor zijn goal staat en jaagt de bal over de doelman in het doel. Een heerlijke treffer van de voet van Van Loon.

SSS is even van slag en dat is te merken in de defensie. Merel schiet de bal op het doel en ziet haar schot wel/niet aangetikt worden door Lynn in het doel belanden. Binnen enkele minuten wordt een 1-0 achterstand omgebogen naar een 3-1 voorsprong. DESK blijft voetballen en ook gastspeelster Simone speelt een uitstekende pot. Suus weer terug in de defensie houdt de boel achterin samen met Maartje en Lisa dicht.

Het wordt nog spannend in de slotfase als SSS met een uitbraak Kenza op de proef stelt, maar de sluitpost van DESK voorkomt dat SSS terug kan komen. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd tikt Kenza weer een gevaarlijke bal uit het doel, maar zij kan niet voorkomen dat de tweede bal wel binnen getikt wordt.

Het is nog even billenknijpen langs de lijn - figuurlijk dan hè - als DESK er alles aan doet om de drie punten veilig te stellen. De scheidsrechter fluit af en de meiden van DESK vieren hun vierde overwinning op rij in de competitie. Met 12 punten uit 4 wedstrijden staat het virtueel bovenaan. Directe concurrent Willem II speelt vandaag de derby in Goirle tegen VOAB en kan op gelijke hoogte komen met een sterrenensemble van DESK.

Sterk terug gekomen meiden na de achterstand van deze pittige tegenstander.

Verslag: Dieter Cleijn