TSC JO7-2
DESK JO8-4
27-10-2018
13:10

Op een zonovergoten sportpark De Warande mocht de ploeg van Blok en Cleijn, DESK JO7-1, aantreden tegen geduchte concurrent TSC Oosterhout. De wedstrijd stond gepland om 13:10u op veld Wetra-A, maar de trainer van TSC was nog druk bezig zijn sterrenteam van aanvulling te voorzien wegens drie zieke spelers. DESK kent vandaag één afwezige, Raf de Vreeze, die zich voorbereidt op het halen van zijn zwemdiploma en moest proefzwemmen.

Een half uurtje later verschijnt Zakaria en is het team van TSC compleet. De bal rolt en DESK zit er direct fel op. Het is de licht geblesseerde Cliff Sikkers die de score opent voor DESK. Cliff had voorafgaand aan de wedstrijd wat last van zijn enkel, maar dat voelde hij niet meer na het scoren van zijn doelpunt. Even later is het weer een topper uit de JO7-1 van DESK die scoort. Maurits de Wijs is trefzeker en brengt zijn team op een 2-0 voorsprong. TSC komt er af en toe uit, maar het is een gretig DESK dat de grootste kansen creëert. Julian van Heumen treft de paal van TSC en even later is ook Maurits dat het aluminium test van de tegenstander.

DESK komt na goed voetballen op een 3-0 voorsprong. Het is Julian van Heumen die juicht als hij zijn eerste, maar nog niet zijn laatste, doelpunt op het scorebord zet. Siem Blok bikkelt uitstekend op het middenveld en ook Dio Cleijn in de defensie is prima aan het ballen. Even een time-out na 10 minuten vlammen en weer door.

TSC wordt sterker en de spelers van DESK zien dat de tegenstander net voor rust veel kansen krijgt en de tegentreffer maken. Met een 1-3 ruststand gaan beide ploegen aan de ranja. Na de rust is het wederom TSC dat iets terug doet. De aansluitingstreffer valt als DESK met teveel spelers voor de bal loopt en zo de tegenstander de ruimte gunt om op te komen. 2-3 en de spanning is weer terug in de wedstrijd.

Niet voor lang, want Cliff zet zijn tweede doelpunt op het wedstrijdformulier. Stand 2-4. TSC weer even wakker geschud komt er gevaarlijk uit. Een schot op de lat en een poging tot scoren belandt in de rebound op de paal. Ook DESK in de persoon van Julian raakt het aluminium weer eens. De paal voorkomt dat DESK verder uit loopt. In de omschakeling is het Julian die DESK op een 5-2 voorsprong zet. Niet voor lang, want TSC trapt af en jankt de bal zo over alle spelers van DESK in het lege doel. 3-5.

De time-out van de tweede helft is bijna aanstaande, maar niet voordat Julian en Maurits voor DESK trefzeker zijn. Tussenstand 3-7. Het laatste gedeelte van de wedstrijd is ingegaan en Julian zet zijn vierde treffer op het scorebord. Verderdiger Dio Cleijn mee opgekomen vanaf de flank dribbelt door de defensie uit Oosterhout en raakt de paal. Even later is het Siem Blok die het op zijn heupen krijgt en twee keer achter elkaar scoort. Stand 3-10

In de slotfase is het TSC dat nog iets terug doet. Het wordt 4-10 en niet veel later 4-11 als Cliff zijn derde van de middag maakt. Het laatste doelpunt wat gescoord wordt is van TSC. De eindstand van het treffen tussen TSC en DESK is 5-11. Een heerlijke pot en een goede tegenstander maken de voetbalmiddag compleet. DESK JO7-1 wint ook zijn tweede duel in de competitie. Met het scorend vermogen zit het wel goed in dit team. Met 26 doelpunten uit twee duels en 11 treffers tegen staat de ploeg van Blok en Cleijn op een doelsaldo van +15.

Volgende week staat de kraker tegen Dongen op het programma. Thuis op de Eikendijk speelt het dan om 11:30u tegen vv Dongen JO7-2.

Ben je in de buurt? Kom dan gerust langs en support your locals!

Verslag: Dieter Cleijn