DESK JO11-1 wint in ijskoud Tilburg

TSV Gudok JO11-2
DESK JO11-1
03-11-2018
2 - 10

Scheidsrechter:   F.A.A (Femke) Hessels
De ploeg van trainer Lars Damen verzamelde al vroeg bij de Boerenbond in Kaatsheuvel voor de uitwedstrijd tegen tsv Gudok. Op een ijskoud kunstgrasveld op sportpark Dalem Zuid begon het team aan de warming-up. Siem Rombouts was een weekendje weg en Kian v/d Power mocht nog niet voetballen van de dokter vanwege een terugkerende liesblessure. Er werd hulp ingevlogen in de personen van Finn Bink en Koen Engelbert.

Scheidsrechter Femke Hessels fluit voor de aftrap van de wedstrijd. DESK zet gelijk druk naar voren en probeert door de blauw-zwarte muur te komen. In de beginfase zijn er kleine kansen voor DESK, maar doelman Steijn Hessels van Gudok heeft nog geen problemen gehad. DESK krijgt een corner te nemen aan de rechterkant van het veld. Stijn v/d Pas draait de bal hoog in, welke weg gewerkt wordt door de Tilburgse defensie. Finn Bink vangt de tweede bal op, kapt zijn tegenstander uit en tilt de bal heerlijk over de doelman van Gudok. DESK op een 1-0 voorsprong. 

DESK, duidelijk niet gekomen om punten weg te geven, gaat door met aanvallen. Een afvallende bal wordt door Timm de Jong vlammend op doel geschoten. De heerlijke trap van Timm zeilt net naast de kruising. Kort voor de time-out krijgt Ché de bal ingespeeld door Stijn v/d Pas. Ché haalt droog uit en prikt de bal binnen: 0-2. Na de time-out neemt DESK het initiatief weer. Een uitstekend spelende Ties van Laarhoven zet de ploeg met zijn treffer op een marge van drie doelpunten als hij de bal kan binnen tikken. 

Geen vuiltje aan de lucht met een 3-0 voorsprong. De defensie van DESK is te laat bij een uitbraak door Gudok. De aanvaller uit Tilburg weet de bal hard langs doelman Delsasso te vlammen. Niet veel later is het gebrek aan communicatie in de defensie van DESK, waardoor Gudok terugkomt op 2-3. 

DESK, even wakker geschud, gaat weer door met aanvallen. Ties van Laarhoven speelt de bal heerlijk diep op Finn Bink die vol in de sprint richting het doel van Gudok rent. Finn ziet de doelman op zich afkomen, die hem naar de achterlijn dwingt. Finn trekt de bal nog hard laag voor en die wordt door een verdediger van Gudok in het lege doel gegleden: 2-4.

De driehoekjes van DESK lukken goed en ook het middenveld schuift goed door tijdens de aanvallen. Een combinatie tussen Ché, Stijn en Finn zorgt er voor dat een halfhoge bal uit de lucht geplukt wordt door Stijn v/d Pas. Het schot ploft achter de doelman van Gudok in de verre hoek. Het rustsignaal klinkt en DESK gaat wisselen. 

Finn Bink wenst de ploeg succes en sprint in de auto terug naar DESK om met zijn JO10-1 te gaan spelen. DESK gaat door met drukzetten en aanvallen. De verdediging van DESK, met Timm, Tygo, Noud en Ruben, weet de spaarzame uitbraken van Gudok tegen te houden. Doelman Delsasso heeft deze wedstrijd maar liefst vijf balcontacten gehad en moet zichzelf warm houden in het koude doel. 

Een uittrap van Gudok valt voor de voeten van Stijn, die de tegenstander van zich af weet te houden en de bal via de binnenkant van de paal binnen prikt. Het wordt 2-7 als Stijn door gaat met scoren voor DESK na goed doorjagen. 

Het laatste deel van de wedstrijd is aangebroken. Vanaf de rechterkant is het Stijn die de bal laag voor trekt. Ché neemt de bal aan, controleert deze, draait naar het doel en schiet de bal technisch knap en rustig binnen. Stand 2-8 

Ties van Laarhoven sprint vanaf de linkerflank aan de zijlijn naar voren. Ties legt de bal goed voor zijn been en poeiert de bal heerlijk laag over het natte koude kunstgras rechtstreeks in het doel. In de slotfase is het wederom Ties die de bal na een corner bij de tweede paal binnen kan tikken. Daarmee is de eindstand van de wedstrijd bereikt en wint DESK met 2-10 van de nummer laatst Gudok. DESK schuift een plekje op op de ranglijst en staat na zes duels op een achtste plaats. 

Zaterdag staat er een loodzware pot op het programma. Het speelt dan de uitwedstrijd in Dongen tegen de huidige koploper van de competitie, Olympia'60.

Verslag: Dieter Cleijn

https://www.facebook.com/pg/vvdesk/photos/?tab=album&album_id=1878931098899796

 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven