Afwezig DESK laat steekjes vallen in Bruinisse

DESK ZA3
03-11-2018

Scheidsrechter:   A.C. (Jeroen) Klink
Matchday... Met een lekkere vroege pot voor de boeg. Dat betekent vruuug uit bed en mee zun alle vanuit de figuurlijke “draaimolen” naar de klaai in Bruinisse (Zeeland). De mannen van trainer Peters wisten deze wedstrijd vorige jaar met maar liefst 2-7 te winnen. Destijds geheel onverwachts, maar een o zo belangrijke overwinning. Maarja, zoals we weten is elk seizoen anders, en zal het vandaag niet zo makkelijk gaan als vorig seizoen. We zullen ons moeten wapenen tegen een strijdvaardig Bruse Boys, dat de punten thuis wil houden. We gaan zien wat het ons brengt!

Opstelling:
van den Beukel,Peters,van de Sanden,Haans,Ali,Heuer(c),Trommelen,R.van Hulten,Smit,M.Wolffs,de Man

Wissels:
van Noije,Mertens

12:30: een lekker fris windje op het sportpark “volharding” van Bruse Boys, met DESK aan de aftrap. Beide elftallen hebben in de openingsfase de linies goed staan, laten het balletje rondgaan maar nog zonder echt gevaarlijk te worden. DESK krijgt via De Man de eerste echte kans na een grote fout achterin bij Bruse Boys. Hij komt voor de keeper uit en binnen het kwartier staft hij dit af 0-1!! DESK wil ‘t vast zetten alleen heeft het moeite met koppeltjes vormen, gelukkig heeft dat probleem niet alleen de uitploeg. Een volgende periode volgt met veel over en weer voetbal maar geen doorbraak met echte kansen. Na een half uur blijft het 0-1 voor DESK, beide elftallen laten het achterste van de tong nog niet zien, tot een paar minuten voor rust... Een speler van Bruse Boys krijgt een onterechte pingel nadat hij via een schouderduw aan de kant werd gezet. Keeper Beukel zat er bijna bij maar helaas 1-1. DESK loopt wat na te zeiken tegen de scheids en op zichzelf, dat resulteert binnen 2 minuten voor rust in de 2-1 als de concentratie weg is. Foutief stapwerk zet de spits een-op-een en hij scoort. DESK geeft voor rust de 1-1 weg, de tweede helft zullen de zuipers uit Kaatsheuvel de ogen uit de broekzak moeten halen en erop klappen voor een resultaat.

Tweede helft: DESK kreeg een donderpreek in de rust, het zal beter moeten. De koppies staan wat strakker bij Zaterdag 3. Laten we het gaan omzetten! Alleen voelt Bruse Boys zich machtiger met een voorsprong op zak en een tactischer plan voor ogen. Toch proberen we wat te forceren. Helaas: net na rust moet R.van Hulten het veld met een blessure het veld, Van Noije vervangt hem. Toch ziet DESK lichtpuntjes met een grote kans op de 2-2 voor De Man, hij schuift hem alleen naast de goal. Maar niet veel later valt hij wel en weer is het de De Man!! Hij krijgt de bal rand 16 en zonder na te denken drukt hij hem af 2-2!! Zijn tweede treffer deze middag. DESK wil doorpakken, Bruse Boys geeft alleen niet toe en enkele minuten na de 2-2 is het 3-2 en weer is het een penalty tegen... Dit keer wel terecht. In eerste instantie komt de bal op de lat en rebound kopt de thuisploeg binnen: doelpunt en 3-2. Tweede blessure bij DESK: M.Wolffs moet eraf met een hamstringblessure.. Klote voor ons als twee spelers noodgedwongen eraf moeten. M.Mertens vervangt hem in de spits. Het laatste kwartier is ingegaan; alles of niets voor DESK. We gaan één-op-één staan en dat merkt Bruse Boys ook. Zij moeten zich klaarmaken voor de storm van DESK die gaat komen, helaas krijgen we geen kans meer om de 3-3 te maken en verkiezen we deze gezapige pot.

Verslag: Nick Mertens

Bruse Boys 2 - DESK ZAT 3 (3-2)

Foto's: Nick Mertens

Sponsors & Partners