04-11-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op sportpark d'n Haaikant in Tilburg-Noord werd er vandaag afgetrapt tussen de nummer 11, Zigo en DESK. De ploeg van trainer Heijkoop speelde vandaag met rouwbanden om. De ploeg deed dit uit diep respect en als eerbetoon aan moeder DESK: Annie Hübben, die afgelopen week helaas is overleden.

De bal rolt op het kunstgrasveld en het is DESK dat voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgt. Een een-tweetje tussen Mitchell Bastianen en Ronny de Bresser, waarna een subtiel doortikkertje van Djordi Smout volgt, geeft Mitta de kans op te stomen vanaf de linkerkant. De doelman uit Tilburg weet te voorkomen dat DESK doorbreekt.

Na een minuut of 15 voetballen is er een corner voor DESK. Stijn Bergmans achter de bal, pompt de bal het doelgebied in en het is Steven Krikken die zijn knoest hard tegen het leer peert. De kopbal van Krikken wordt van de lijn gehaald en valt daarna voor de voeten van Djordi Smout. Djordi poeiert de bal over het doel en de kans voor DESK is verkeken.

Zigo komt er middels de counter gevaarlijk uit. Een snelle counter over rechts wordt voor het doel van Carlo v/d Beukel gegooid richting de tweede paal. De vrijstaande aanvaller van Zigo poeiert de bal op het DESK-doel en het is Carlo v/d Beukel met een geweldige safe die DESK een tegentreffer bespaart.

Na een goeie twintig minuten voetballen is het DESK dat op voorsprong komt. Een corner van Mitchell Bastianen blijft in de zestien hangen. Een oplettende Smout tikt de bal in het keepersgebied met zijn grote teen in het Tilburgse doel: 0-1. DESK op voorsprong.

Even later is het DESK met de kans op 0-2. Een snelle vrije trap ingespeeld op Rick Vervaart wordt voor het doel voorgezet. Airtime Koen van Baardwijk krijgt de bal heerlijk op zijn hoofd, waarna Koen de bal net naast knikt. DESK krijgt enkele kansen maar vergeet de voorsprong uit te breiden. Een corner van Stijn Bergmans wordt door de Tilburg-Noord defensie weggewerkt en valt voor de voeten van Steven Krikken. Met een heerlijk geplaatst schot dwingt hij de doelman uit Noord tot strekken, waarna een corner volgt die niets oplevert.

Een minuut voor het verstrijken van de eerste helft is het DESK dat een vrije trap krijgt op een meter of 20 van het doel. Het is Djordi Smout die de bal neerlegt om op het doel te vlammen. Djordi vlamt de bal op het doel en de scheidsrechter fluit. De leidsman tovert de rode kaart uit zijn borstzak en het is Steven Krikken die vervroegd kan gaan douchen.

Met een 0-1 voorsprong gaat DESK de rust in en zal het de gehele tweede helft met 10 man verder moeten spelen. In de tweede helft is het Zigo dat direct de kansen krijgt op de gelijkmaker. Een geplaatst schot vanaf rechts wordt klemvast gepakt door keeper Carlo. Niet veel later pakt V/d Beukel weer de bal klem tussen zijn handschoenen en voorkomt dat Zigo op gelijke hoogte komt.

Het is tegenhouden voor DESK dat met 10 man bijna niet meer aan aanvallen komt. Na twintig minuten voetballen in de tweede helft is het toch Zigo dat er doorheen komt. Een aanval over de linkerkant wordt terug getrokken op een meter of twintig voor het doel van DESK. Een gruwelijke pegel wordt buiten bereik van de DESK-goalie in de bovenhoek gepoeierd en de stand wordt 1-1.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan roept trainer Tom Heijkoop Jur en Freek langs de kant om de warming-up af te breken en zich voor een invalbeurt klaar te maken. Stijn Bergmans wordt gewisseld voor Jur Molenschot en Djordi Smout wordt naar de kant gehaald voor Freek van Eembergen.

Het is Freek die gelijk na het invallen een kans krijgt. Mitta combineert met Dylan die vervolgens de bal voor het doel slingert. Randje zestien met Freek in de lucht die zijn hoofd tegen de bal drukt en over kopt. Met nog een kwartier op de klok is het Mitta die sterk door de defensie van ZIGO breekt en de bal langs de doelman tegen de touwen aan jaagt. Met 10 man is het DESK dat weer op voorsprong komt.

Specsavers kan een nieuwe vestiging gaan openen in Tilburg-Noord voor de grensrechter na het afvlaggen van een dreigende aanval van DESK. Koen van Baardwijk steekt de bal heerlijk door het midden op Mitchell Bastianen die zo op het Tilburgse doel kan afstormen, maar de scheids volgt het signaal op van de grensrechter en daarmee is de kans verkeken.

In de slotfase vliegt de vlam in de pan. Rick Vervaart wordt na een uitbal opgepakt en tegen de grond gesmeten. Rick krijgt geel wegens het weggooien van de bal en de speler van Zigo ziet het rood uit de borstzak van de scheids gepresenteerd worden. Een minuut later is het Mitchell Bastianen die aan de linkerkant dreigt door te breken. Vier Tilburgers zitten Mitta op zijn hielen en eentje trekt er aan de noodrem, waarna ook deze de rode kaart gepresenteerd krijgt.

Na een aantal minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en neemt DESK de koppositie over van Oosterhout dat vandaag gelijkspeelde. Gilze verloor vandaag thuis en DESK na de winst op Zigo na 7 duels met 15 punten alleen aan kop.

DESK kende een goede eerste helft, maar verzuimde de kansen dat het kreeg te verzilveren. De tweede helft was het met tien man vooral tegenhouden en proberen in de omschakeling tot scoren te komen. Dat plan van Heijkoop slaagde en zorgde er voor dat DESK optimaal profiteerde van het puntverlies van de directe concurrenten Gilze en Oosterhout.

Verslag: Dieter Cleijn