Gigantische monsterscore voor DESK JO7-1

Raamsdonk JO7-1
DESK JO8-4
24-11-2018
10:00

De vijfde wedstrijd stond vandaag op het programma voor de ploeg van trainers Blok en Cleijn. De vier voorafgaande wedstrijden van de debuterende JO7-1 in de competitie werden overtuigend gewonnen. Het team scoorde maar liefst 61 doelpunten in de eerste vier duels. Op naar wedstrijd vijf tegen het altijd lastige Raamsdonk. 

Voorafgaand aan de wedstrijd een pittige warming-up voor Siem Blok, Dio Cleijn, Julian van Heumen, Cliff Sikkers, Raf de Vreeze en Maurits de Wijs. De temperatuur zat tegen het vriespunt aan en qua gevoel vond trainer Cleijn het er ver onder. 

Beide teams staan klaar voor de aftrap als de leidsman fluit voor de start van Raamsdonk JO7-1 tegen DESK JO7-1. Het is Julian van Heumen die de score opent voor DESK, waarna Cliff Sikkers de voorsprong uitbreidt naar 0-2. DESK, goed warm gedraaid in de warming up, schroeft het tempo op. Dio Cleijn met een splijtende pass op Julian die je geen vrije schietkans moet geven. Julian prikt zijn tweede van de wedstrijd binnen. Raf en Maurits beheersen het middenveld en sturen Dio richting het doel. Het is de kleine linkspoot die DESK op een riante 0-4 voorsprong zet. 

De ploeg gaat combineren en zoekt de vrije man. Julian van Heumen met een heerlijke pass op Siem Blok die het aluminium raakt en in de rebound kan scoren. Niet veel later is het Julian zelf die de score naar 6 verder opschroeft. Cliff Sikkers, onherkenbaar onder zijn muts, gooit ook de heupjes los en vlamt er twee achter elkaar in. Dat het gehele team kan scoren is gebleken. Maurits de Wijs pikt de bal op het middenveld op van een tegenstander en dribbelt naar voren om zijn doelpuntje mee te pikken. 

De stand is inmiddels 0-9 na een kleine tien minuten voetballen in het voordeel van DESK. Een uitbal wordt genomen door Cliff Sikkers op de middenlijn. Cliff zoekt de vrijstaande teamgenoten en ziet ook dat het doel van Raamsdonk niet bewaakt wordt. Cliff hoef je niet te vragen welke keuze hij dan maakt en pegelt de bal rechtstreeks in het vrije doel. De dubbele cijfers staan inmiddels op het scorebord. 

De uitstekend spelende Raf de Vreeze vindt gemakkelijk zijn teamgenoten en strooit met assists op Dio en Siem die beiden trefzeker zijn voor DESK. Het houdt niet op voor de assists van Raf, want ook Julian weet hij feilloos te vinden. Julian van Heumen beloont de assist van Raf met een heerlijke treffer. Linksback Dio Cleijn, die een heerlijke wedstrijd speelt, stoomt mee op naar voren. Vanaf de rechterkant - bijna op de achterlijn - poeiert Dio de bal met links onmogelijk in het doel. 

Maurits de Wijs ziet ook zijn kans om de inmiddels bevroren tegenstander voorbij te spelen. Met een paar heerlijke dribbels en mooie combinaties met Siem Blok prikt Maurits er maar liefst drie achter elkaar in voor het rustsignaal. De boys van Raamsdonk zijn verstijfd van de kou en onder de indruk van het geweldige voetbal van DESK en snakken naar de rust. 

Na rust gaat DESK door waar het de eerste helft mee eindigde: doelpunten maken! Julian van Heumen opent de score in de tweede helft, zoals hij dat in de eerste helft ook deed. Raf de Vreeze wordt gevonden en gaat diep. Raf controleert de bal prima en poeiert de bal in het doel, tussenstand 0-19. Siem Blok, net grote broer geworden van zijn zusje Vieve, scoort twee keer achter elkaar en draagt zijn doelpunten op aan zijn kersverse zus. 

Even later is het Dio Cleijn met een lekker balletje op Maurits die ook trefzeker is voor DESK en de score verder uit doet breiden. Goed samenspel tussen Raf en Dio zorgt ervoor dat Maurits wederom kan scoren. Iedereen in het team heeft al doelpunten gemaakt en bij een stand van 0-23 gaat DESK vrolijk door met voetballen. De spelers van DESK JO7-1 krijgen het niet koud in tegenstelling tot de spelers van Raamsdonk die er niet meer in geloven en verstijfd op het veld staan. 

Een corner voor DESK welke genomen wordt door Julian van Heumen wordt binnen getikt door Cliff. Vervolgens is het Julian van Heumen die bij een volgende corner in dribbelt en de bal hoog voortrekt en in het doel ziet ploffen. Het duo Cliff en Julian dribbelen er lustig op los en strooien met passes. Beide spelers scoren weer voor DESK en zetten de stand op 0-27. Siem Blok zet goed druk en weet een aanval van Raamsdonk op het middenveld te onderscheppen. Siem scoort ook nog voor DESK, waarna Julian en Cliff beiden twee keer trefzeker zijn. 

Het eindsignaal klinkt en de balans wordt opgemaakt. DESK wint met een monsterzege van 0-32 uit in het ijskoude Raamsdonk. Uitstekend voetbal, mooie combinaties, goed samenspel en een hoog rendement zorgen er voor dat het team nu na vijf wedstrijden al 93 keer gescoord heeft. Met nog twee wedstrijden op het programma gaat het team voor de 100 treffers in de competitie. Zondag is de ploeg vrij en ontvangt het midweeks Sinterklaas op de Eikendijk. 

Op 8 december staat er nog een uitduel naar Waspik op het wedstrijdprogramma en een week later speelt het de laatste wedstrijd thuis voor de winterstop tegen sv Capelle. Daarna staat de winterstop op het programma en hopen we dat er nog een JO7-1 na de winterstop bij DESK speelt. Mochten er betaald voetbalclubs uit de regio zich melden bij trainers Blok en Cleijn, dan zal er flink onderhandeld moeten worden om deze talentjes een contract aan te bieden. Blok en Cleijn hebben de spelertjes namelijk op 15 december frietjes in de kantine beloofd. Daar kan geen BVO met een bod over heen.

Verslag: Dieter Cleijn

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven