Doelman v/d Beukel stelt overwinning veilig

DESK 1
25-11-2018
0 - 1

Scheidsrechter:   P. (Pim) vanKuijk
Vandaag stond er voor DESK weer een pittige pot op het wedstrijdaffiche. De uitwedstrijd naar Gilze, die vorig seizoen nog in het geheugen gegrift stond. Op een ijskoud sportpark Verhoven in Gilze werden de mouwen opstroopt om er voor te zorgen dat DESK dit keer geen puntverlies zou gaan lijden. De basiself die trainer Tom Heijkoop het veld op stuurde bestond uit: Carlo v/d Beukel, Dylan Roovers, Rick van Enkhuizen, Walter Klijs, Rens van Heijst, Ronny de Bresser, Mitchell Bastianen, Mathijs Emmers, Koen van Baardwijk, Rick Vervaart en Djordi Smout.

De wedstrijd staat onder leiding van bondsscheidsrechter van Kuijk die fluit voor de aftrap tussen Gilze en DESK. Beide ploegen houden de ruimtes klein en het veld compact. Echte kansen zijn er dus niet te noteren in het eerste kwartier, totdat Gilze op voorsprong denkt te komen. Een aanval van de thuisploeg dwingt doelman Van den Beukel tot het keren van een gevaarlijk schot. In de rebound wordt de bal binnen getikt, maar wordt het doelpunt afgevlagd wegens buitenspel. Overleg tussen assistent-scheidsrechter Ton Brouwers en de leidsman Van Kuijk voorkomt een tegentreffer voor DESK.

Na het eerste kwartier probeert Gilze de elf van DESK achteruit te drukken op eigen helft als het meer in het spel komt. Beide ploegen knokken voor iedere meter ruimte die het krijgt en er worden stevige duels uitgevochten op het middenveld. De eerste grote kans voor DESK komt nadat Koen van Baardwijk over de linkerkant sterk door komt. De voorzet van Koen wordt doorgekopt en wordt uit de lucht geplukt en op de pantoffel genomen door Mathijs Emmers. Het schot wordt gekraakt en een corner volgt.

Doelman v/d Beukel bewijst zijn klasse weer als hij met een geweldige safe zijn doel schoon houdt. Een vlijmscherpe voorzet vanaf de linkerkant wordt laag voor getrokken en wordt van dichtbij op het DESK-doel gepegeld. Met een schitterende reflex weet v/d Beukel de bal uit de korte hoek te boksen en voorkomt hij een tegentreffer.

Met weinig noemenswaardige kansen in de eerste helft gaan beide ploegen aan de thee en verlaten het ijzige kunstgrasveld om in de kleedkamer op temperatuur te komen. DESK gaat met de brilstand de rust in en zal aan de bak moeten in de tweede helft wil het de ploeg uit Gilze lastig maken.

Beide ploegen komen na een kwartiertje opwarmen uit de kleedkamers en bieden elkaar nog niet veel mogelijkheden. Er zijn tien minuten gespeeld in de tweede helft als DESK een kans krijgt. Een corner van Djordi Smout wordt naar de zijkant weg gewerkt door de Gilzer defensie. Smoutje neemt over en slingert de bal de pot in. Onze raszanger Koen van Baardwijk, vandaag last van een polyp op zijn stembanden, knikt de bal over het doel.

Een kwartier gevoetbald in de tweede helft en trainer Tom Heijkoop wisselt Djordi Smout voor spits Freek van Eembergen. In de 62e minuut een levensgevaarlijke kans voor Gilze. De aanvaller van Gilze weet de bal vrij te controleren, legt hem voor zijn rechter en haalt uit richting het doel van DESK. De bal gaat net voor langs. Nog geen minuut later speelt Gilze een hoge bal diep en komt Carlo vd/ Beukel uit zijn doel om deze te verkleinen. V/d Beukel dwingt de aanvaller uit Gilze tot snel handelen en heeft het geluk dat deze de bal niet over hem heen stift. Carlo pakt de bal klemvast. Een minuut later krijgt Gilze nog een grote kans en treft het gelukkig voor DESK het zijnet.

Het laatste kwart van de wedstrijd is aangebroken en de wedstrijd dreigt op een gelijkspel uit te gaan lopen. De brilstand blijft niet op het scorebord staan als Koen van Baardwijk sterk door gaat aan de linkerkant van het veld. Koen trekt de bal gevaarlijk hard voor richting Mathijs Emmers. De vleugelverdediger van Gilze probeert de bal naast het doel te prikken met Mathijs in zijn rug. De vleugelverdediger speelt voor Sinterklaas en prikt de bal in de korte hoek. De assist van Koen gaat in de boeken en DESK komt op een 0-1 voorsprong.

Gilze moet komen en DESK benut de ruimtes die daardoor ontstaan. Middenvelder Ronny de Bresser gaat uitstekend door met de kans op 0-2. De doelman van Gilze weet de poging van Ronny te keren en DESK gaat op zoek naar de volgende kans. Die ontstaat wanneer Mitchell Bastianen met een gruwelijke slalom dwars door de Gilzer-defensie op het doel afstormt. Mitta op volle snelheid richting het doel plaatst zijn schot en ziet deze wederom gekeerd worden door de goalie uit Gilze. Even later is het weer Mitta die de doelman als flinke sta in de weg ervaart.

Met nog een tien minuten op de klok is het Gilze dat het met lange ballen probeert. Het tempo gaat omhoog en Gilze dichtbij de gelijkmaker. Een geweldige voorzet van de linkerkant wordt bij de tweede paal uit de lucht geplukt en vol op de pantoffel genomen. Het snoeiharde schot poeiert keihard op de deklat en wordt weggewerkt door de DESK-defensie.

Een counter van DESK met Rick Vervaart op de linkerflank wordt afgerond door de inglijdende Freek van Eembergen. De scheidsrechter keurt het doelpunt af wanneer er hands gemaakt zou zijn. Helaas voor DESK gaat de treffer niet door. In de laatste minuut is het Carlo van den Beukel die de punten voor DESK veilig stelt. Een gruwelijke pegel uit de tweede lijn streept richting de linker bovenhoek van de goalie van DESK. Met een schitterende zweefduik weet Carlo zijn vingertoppen tegen het gevaarlijke schot te drukken en pakt hij met deze fantastische redding de drie punten voor DESK.

Als de scheidsrechter affluit voor het einde van de wedstrijd barst de vreugde los bij de ploeg van Heijkoop. Deze drie punten houden DESK op de eerste positie en houdt het de voorsprong op de nieuwe nummer twee, TSC, dat vandaag met 3-0 van OVC'26 won. Concurrent Oosterhout kreeg er deze zondagmiddag flink van langs tegen de komende tegenstander van DESK, UVV'40. De ploeg uit Ulvenhout vernederde Oosterhout en won met 4-1. DESK is dus gewaarschuwd voor de volgende tegenstander.

Zondag 2 december staat het affiche DESK - UVV'40 op het programma. DESK mag de huidige nummer vijf uit de competitie dus niet onderschatten en moet vol aan de bak om de koppositie te behouden. Een week later vindt de kraker tegen TSC uit in Oosterhout namelijk plaats.

DESK staat momenteel met drie puntjes voorsprong bovenaan in de competitie met nog drie duels voor de winterstop op het programma:
Zondagmiddag 2 december speelt DESK thuis tegen UVV'40, de huidige nummer 5. Een week later de kraker uit in Oosterhout op 9 december tegen TSC. Het sluit de eerste competitiehelft voor de winterstop af op 16 december thuis. Dan is het Super Sunday met de derby tegen RWB, de huidige nummer 9, met aansluitend volle bak ambiance en disco in de kantine.

Houdt DESK het voor de winterstop vol en zet het deze reeks overwinningen door? Kom DESK steunen en support onze jongens om als koploper de winterstop in te gaan!