DESK 1
08-09-2018
0 - 3

Scheidsrechter:   J.M. (Jordi) Arendonk
Het tweede bekerduel voor het eerste van DESK stond zaterdagmiddag op het programma. Op sportpark De Gaard zet de ploeg van trainer Tom Heijkoop NEO'25 gelijk vast op eigen helft. Het duurt een kwartier voordat de tegenstander voor het eerst voor dreiging zorgt.

Mitchell Bastianen bezorgt Bompa een verjaardagskado door in de 20e minuut de bal op zijn pantoffel te nemen buiten bereik van de doelman van NEO'25. Een korte corner tussen Stijn Bergmans en Koen van Baardwijk zorgt ervoor dat Mitta op de rand zestienmeter de bal in de voeten gespeeld krijgt en verwoestend uit kan halen. DESK op een 0-1 voorsprong.

Enkele minuten later is het NEO'25 dat de gelijkmaker bijna op het scorebord zet. Een afstandsschot vlamt snoeihard diagonaal buiten bereik van doelman Dijst op de paal. DESK ontsnapt aan de gelijkmaker.

In het tweede deel van de eerste helft gaat DESK weer voetballen. Jur Molenschot komt vanaf de linkerflank opgestoomd. De voorzet van Jur wordt richting de tweede paal gestuurd, waar het Steven Krikken is die een teenlengte tekort komt om vanuit de lucht de bal tegen de touwen te janken.

Even later volgt een corner van Stijn Bergmans. De tweede bal valt weer voor de voeten van Mitta die het weer vanaf de zestien probeert. Het harde lage schot op doel wordt gekraakt en in de kluts voor het NEO'25 doel weggewerkt.

NEO'25 weer in de aanval en DESK dat in de omschakeling voor gevaar zorgt. Mitchell Bastianen geeft een heerlijke steekpass op Roy Dekkers die vervolgens met een vlammend schot op het NEO-doel de doelman tot het uiterste dwingt. Enkele minuten later is het weer Roy Dekkers die de tweede voor DESK aangeboden krijgt. Mitta legt de bal vanaf de achterlijn terug op de vrijstaande Roy, die wederom de sluitpost van NEO op zijn pad treft.

Daarna is het een minuut vrij schieten door DESK. Diverse schoten op het doel volgen in rap tempo elkaar op. Er wordt hands geclaimd, maar de VAR is niet aanwezig op sportpark De Gaard. Met een 0-1 ruststand gaan beide ploegen aan de thee.

Na rust komt DESK met twee wissels uit de kleedkamer.Rick van Enkhuizen is gewisseld voor Roy Rombouts en Roy Dekkers is vervangen door Mick van Eersel.

DESK krijgt de eerste kans na de pauze. In de zevenveertigste minuut is het Mitta die vier man aan het werk zet exclusief keeper. Hij trekt de zestien binnen en vlamt de bal in de korte hoek. De doelman is een flink sta-in-de-weg voor de aanvallers van DESK en redt deze poging wederom.

In het laatste kwart van de wedstrijd wordt Rick Vervaart gewisseld voor Mathijs Emmers. De wedstrijd is niet echt van hoogstaand niveau, maar het toetje wordt voor het laatst bewaard. Een slechte pass op het middenveld van DESK wordt overgenomen door NEO. Een vlijmscherpe counter volgt, waarna het doelman Dijst is die zijn ploeg op voorsprong houdt. Een gevaarlijke poeier wordt door de 2 meter 20 lange goalie uit het doel gerost. DESK komt weer goed weg.

Met nog 10 minuten op de klok is het DESK dat de 0-2 op het scorebord zet. Steven Krikken zet op het middenveld zelf de aanval op. Hij stuurt Mathijs Emmers rechts de diepte in en trekt zelf de zestien in. Krikken krijgt op aangeven van Mathijs Emmers de bal op de penaltystip aangespeld en prikt de bal voorbij de doelman in het doel. DESK op 0-2.

In de laatste minuut van de wedstrijd is het de driehoek Mitta, Koen en Mathijs dat de defensie van NEO bezig houdt. De inkomende Krikken krijgt de bal ingespeeld, poort zijn directe tegenstander op weergaloze wijze en trekt de bal laag voor. Ronny de Bresser ontvangt de pass van Krikken en trekt de bal achter zijn standbeen door. De uitkomende doelman neemt de bal én Ronny vol mee, waarna de tweede bal van buiten de zestien door Jur Molenschot droog binnen geknald wordt. DESK zet de eindstand op het scorebord bij een 0-3 stand.

DESK wint ook het tweede bekerduel. Volgende week zondag staat de laatste groepswedstrijd op het programma. Dan is de tegenstander RKDVC uit Drunen aan de beurt. RKDVC walste vandaag ook, net als DESK vorige week, over willem II heen. De winnaar van de volgende wedstrijd gaat door in het bekertoernooi.

Verslag: Dieter Cleijn