SC \'t Zand JO12-3
08-12-2018
5 - 2

Scheidsrechter:   J.A.M.M. (Jelle) Hakkert
Vandaag de op een na laatste wedstrijd in de race voor het kampioenschap voor de meiden van trainers Suzanne Landzaat en Jelle Hakkert. Vorige week werden de eerste punten gemorst uit in Tilburg tegen de Reeshof. Het team draait als een goed geoliede machine. De eerste acht wedstrijden werden met overtuiging gewonnen. De wedstrijd vorige speelronde werd met een 3-3 eindstand afgefloten.

De directe concurrent en tevens de nummer 1 in de competitie, Willem II, won wel en dus werd het verschil in punten 2. De laatste speelronde staat de ultieme kraker op het wedstrijdprogramma. DESK moet winnen uit in Tilburg tegen Willem II om kampioen te worden in de najaarscompetitie. Het is er dus alles aangelegen dat er vandaag ook gewonnen werd om de druk op de concurrent er vol op te houden.

De opstelling van vandaag: Kenza Netten als sluitpost in het doel. Maartje de Jong, Floortje de Jong, Lisa Sins en Suus van der Pennen in de defensie van DESK. Merel van Gerwen, Bente van Loon, Flo Cleijn op het middenveld en Lynn Klijs, Flo Hakkert en Pleun Pepping in de aanval.

De handen zijn geschud en scheidsrechter De Jong fluit voor de aftrap. Direct kiest DESK de aanval. Na een minuut voetballen is het Bente van Loon die de score opent met hulp van de doelman. Bente komt goed door aan de linkerkant en trekt de bal hard laag over het natte gras voor. De doelman verslikt zich in de voorzet van Bente en ziet de bal door zijn benen glippen en achter zich in het doel belanden.

DESK al vroeg op voorsprong. De tegenstander uit de Reeshof, sc 't Zand, biedt DESK flink wat weerstand. Het is dan ook drie minuten later weer gelijk als een afstandsschot in het doel valt achter Kenza Netten. DESK weer even wakker geschud, zal weer in de aanval moeten om weer op voorsprong te komen.

Trainer Hakkert brengt wat extra power in de ploeg. Het is Pleun Pepping die met haar eerste balcontact bijna de ploeg weer op voorsprong schiet. Het schot van de uitstekend doorgekomen Pleun gaat net naast en de kans is verkeken.

In het eerste gedeelte van de eerste helft voetbalt DESK tegen de wind in en weet het de tegenstander nog niet over de knie te krijgen. Er zal een tandje bij moeten en scherper gevoetbald worden om hier drie punten te pakken. Na de time out gaat DESK meer druk zetten. Een heerlijke combinatie tussen Lynn Klijs en Pepping Power zorgt voor aanvallende ruimte. Lynn kan na de een-twee goed door en geeft de bal vanaf rechts heerlijk voor. Flo Hakkert gaat de lucht in voor het doel en kopt de bal naast.

Niet veel later is het Pleun Pepping die een geweldige kans op de 2-1 krijgt. Flo Hakkert jaagt goed door, houdt het overzicht en geeft de bal breed op de instormende Pepping. Pleun twijfelt niet en haalt direct uit, maar het schot mist richting en gaat voor langs naast.

Enkele minuten later is het een individuele actie van Flo Hakkert. Flo draait eenvoudig weg van drie verdedigers en creëert een kans om te scoren. Flo draait weg van de defensie en schiet op doel. Het schot van Flo wordt gepakt door de goalie van 't Zand. Een minuutje later is het wel raak. Pepping Power met een identieke actie als Flo Hakkert, weet de defensie van 't Zand het bos in te sturen en jaagt de bal heerlijk tegen de touwen.

Met een 2-1 ruststand gaan beide teams aan de ranja.

Na rust en dus wind mee, gaat DESK combineren. Lynn Klijs speelt de Tilburgse defensie helemaal dol met haar actie over de flank en haalt hard uit. DESK op een 3-1 voorsprong met een heerlijk doelpunt van de linksbuiten Lynn. 't Zand komt er nog een enkele keer gevaarlijk uit, maar kent Kenza Netten als flinke sta in de weg. Pleun Pepping krijgt een vrije trap van leidsman De Jong te nemen op een meter of 20 voor het doel van 't Zand. Pepping Power legt de bal neer op de aangewezen plek en vlamt de bal snoeihard over het gras door de benen van de goalie uit Tilburg.

Pepping Power brengt de stand op 4-1. Even later is het Flo Hakkert die de bal snoeihard tegen de touwen jaagt en de 5-1 op het scorebord zet. DESK op rozen zoude zeggen. DESK blijft aanvallen maar is in de omschakeling niet scherp genoeg om 't Zand de tweede tegen treffer te laten scoren. Er wordt afgefloten met een 5-2 overwinning voor DESK.

Kort samengevat: DESK begon slap in de eerste helft, begon te combineren in de tweede helft en richt zich naar de kampioenswedstrijd tegen Willem II volgende week zaterdag. Het doel voor de najaarscompetitie voor de meiden van de JO12-3M is: winst tegen Willem II. De ploeg uit Tilburg heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en kent DESK als enige titelconcurrent voor het kampioenschap in deze competitie.

Het is volgende week zaterdag dus volle bak langs de lijn! Ouders, opa's en oma's zijn uitgenodigd om mee af te reizen naar Tilburg om daar de meiden van DESK om 09:30u bij te staan in hun kampioenswedstrijd. Bij winst is DESK de trotse kampioen als meidenteam tussen de jongens. Eén ding telt nog maar: winnen voor het kampioenschap!

Verslag: Dieter Cleijn