Roda Boys/Bommelerwaard 2
15-12-2018
8 - 3

Scheidsrechter:   P.W.F. (Peter) Heuts
Voorafgaand aan de wedstrijd DESK Zaterdag 2 tegen Roda Boys werd het veld gekeurd door de scheidsrechter en de spelers. De grond is hard maar er kan gebald worden. De warming up werd gedaan op Veld F en nog een teambespreking in de kleedkamer, waarna de basten het gras op mochten van Veld C.

De staf van DESK 2, met Tim van Riel en Rens de Vries, stuurde de volgende elf de wei in: Roy Trommelen, Mark Palli, Frank van Halewijn, Jordig Hamers, Rik Maas, Adri Govers, Ricky Maton, Jorg Snoeren, Joep van den Hurk en Panty Koot.

Op een ijskoude Eikendijk weet DESK direct de tegenstander het zwijgen op te leggen. Het is Thom Koot die de score opent voor de Geel-Blauwen uit Kaatsheuvel. De ploeg die momenteel in de middelste regionen van de Eerste Klasse vertoeft, gaat door met drukken. De scheidsrechter heeft moeite om de score bij te houden. Het ontbreken van de rugnummers van de boys uit de Eerste Klasse en het gruwelijk rappe tempo waarin de doelpunten vallen, spelen de leidsman parten.

Met een schrale 5-0 ruststand gaan de ploegen de rust in. Met drie doelpunten van Thom Koot en twee treffers van Joep van den Hurk gaat DESK na de schrobbelèr weer de wei in. Na rust krijgt doelman Roy Trommelen een gruwelijke treffer om zijn oren. Een ordinaire counter wordt met een heerlijke stiftbal in het DESK-doel gewerkt. Stand 5-1.

Even later is het Kukel die als aangeschoten kuikentje pittig geraakt wordt in een duel om de bal bij het uitverdedigen. Het gekraai van Kukel gaat door merg en been en een minuut later dartelt de vedette weer als een loopse bouvier over de as. Een corner voor DESK blijft in de zestien hangen en het is Giel van den Boom die het leer boven op de lat jankt.

De kans op de 6-1 gaat voorbij en de bal wordt weggewerkt. Even later krijgt DESK nogmaals de kans op de zesde treffer. Een handsbal bij Roda Boys binnen de zestien wordt door de scheids naar een pingel gepromoveerd. Jordi Hamers legt de bal op elf meter en staat oog in oog met de gruwelijke goalie uit de klei. Jordi plaatst de bal buiten bereik van de doelman, die wel de juiste hoek kiest, links onder in het doel.

Stand 6-1. De tegenstander uit de Bommelerwaard weet doelman Roy Trommelen nog twee keer te kloppen en ook DESK weet er nog twee bij te prikken via Joep van den Hurk. Uiteindelijk wordt de wedstrijd met een 8-3 overwinning voor DESK afgefloten en kan DESK na een goeie douchebeurt aan het nat in de kantine.

Met deze overwinning stijgt de ploeg naar de vijfde plaats in de Eerste Klasse en verstevigt het ook het positieve doelsaldo. Met 37 treffers voor en 31 achter de oren staat de teller op +6.

Verslag: Dieter Cleijn