GSBW JO19-1
15-12-2018
5 - 2

Scheidsrechter:   H. (Herman) Kayaoglu
Op een gruwelijk koude Eikendijk stond er op het wedstrijdaffiche een kraker in de middenmoot voor de A1 van DESK. Directe concurrent GSBW uit Goirle kwam naar Kaatsheuvel om verder uit te lopen op DESK dat drie punten achter staat op de nummer 7. Er wachtte dus maar één opdracht voor DESK vanmiddag: winnen!

De ploeg van trainer Gerben Burgmans weet nog niet te overtuigen dit seizoen in de Eerste Klasse. Met drie gewonnen duels, een gelijkspel en zes verliespartijen zijn de punten hard te halen. Vandaag dus kans op een positief resultaat tegen de directe concurrent om te stijgen op de ranglijst. Lars Damen had zijn pupillen van de JO11-1 uitgenodigd om naar deze wedstrijd te komen kijken en daarmee zorgde hij voor extra support langs de lijn.

De bal rolt op het hoofdveld van de Eikendijk en de leidsman zit er fel op. Een overtreding van GSBW en commentaar op de leiding wordt direct in de eerste minuut bestraft met een gele kaart. Nog geen twee minuten later is het al raak voor DESK. Een bal op Kay Kemmeren wordt heerlijk door getikt op Noah Verstijnen die de bal diagonaal in de verre hoek rost.

DESK al vroeg op voorsprong en krijgt de kans in de omschakeling om op 2-0 te komen. Een diepe bal op Kay Kemmeren wordt door Kay breed gelegd. Het is de verdediger die nog zijn grote teen er tegenaan krijgt anders was de tweede treffer zo binnen te tikken. Na ruim een kwartier voetballen komt de tegenstander uit Goirle op gelijke hoogte. Een corner voor GSBW wordt niet lekker weggewerkt door DESK. De tweede bal is voor GSBW en wordt terug de zestien in gepompt. Een kopbal van GSBW volgt, welke gekeerd wordt door Lars Damen. In de rebound wordt de bal hard op doel geschoten en gaat deze, via een verdediger op de doellijn van DESK, toch in het doel. De stand is weer gelijk.

Twee minuten later is het alweer raak. Een crosspass op de rechtsbuiten van GSBW wordt vervolgens hoog voor het doel van DESK getrokken. Bij de tweede paal is het een aanvaller van GSBW die de bal achter Lars Damen weet te prikken en daarmee DESK op achterstand zet.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok voor de rust heeft DESK het lastig tegen de Goolse Ballenvrutters. Met een 1-2 achterstand gaat DESK de rust in.

Na rust krijgt DESK genoeg kansen om de stand weer gelijk te trekken, alleen verzilvert de ploeg niet de hoeveelheid kansen die het op de gelijkmaker krijgt. Het is nog een klein kwartier als DESK weer een grote kans laat liggen. Kay Kemmeren weet de bal niet langs de uitkomende doelman te prikken en ziet zijn poging weggewerkt worden.

De ploeg werkt hard, maar mist de scherpte in de eindpass en vergeet het overzicht te houden, waardoor het nog niet op gelijke hoogte met GSBW komt. Het duel lijkt af te gaan op een jammerlijk verlies voor DESK, maar met nog een 10 minuten op het bord is het dan eindelijk wel raak.

Kay Kemmeren gaat er aan de linkerkant vandoor en houdt het overzicht. Een balletje breed op Damaris wordt verdiend afgerond door de kleine Paulides die de stand weer gelijk trekt. Nog geen vier minuten is het weer raak. Na een corner wordt de bal niet goed weggewerkt door GSBW en weet Mike van Wezel de tweede bal op te pikken. Mike slalomt de zestien binnen en drukt snoeihard de bal tegen de touwen. DESK binnen vier minuten van een achterstand weer op voorsprong.

GSBW met de rug tegen de muur kan de ingevallen Joshua 'NTemo niet stoppen en ziet dat hij zijn kans heerlijk weet af te ronden. Een heerlijke treffer voor Joshua die gelijk met veel dreiging in het veld gekomen is. In de slotminuut is het Kay Kemmeren die DESK op een 5-2 winst weet te schieten na een ouderwetse scrimmage voor het doel van GSBW.

DESK houdt verdiend de drie punten thuis op de Eikendijk en stijgt een plekje op de ranglijst. Een goed resultaat om de winterstop in te gaan om daarna de tweede helft van de competitie weer volle bak te vlammen in de Eerste Klasse.

Verslag: Dieter Cleijn