Trots overheerst in najaarscompetitie!

Willem II JO12-1
DESK JO12-3M
15-12-2018
16 - 3

Scheidsrechter:   P.C.M. (Peter) Naalden
De najaarscompetitie ging van start voor de meiden van het voormalige MO11-1 van vorig seizoen. Het team waarin veel meiden vorig jaar hun debuut maakten als voetbalsters. Dit seizoen werden de meiden van Susanne Landzaat en Jelle Hakkert ingedeeld in een competitie tussen de jongens. Daar deed de hechte club vriendinnen absoluut niet voor onder en werd er vol voor het kampioenschap gestreden tot op de laatste speelronde. 

Het seizoen begint geweldig met een 9-2 overwinning voor de meiden tegen de boys van Were-Di eind september. De ploeg met spelers als Pleun Pepping, Suus v/d Pennen, Merel van Gerwen, Maartje de Jong, Floortje de Jong, Flo Hakkert, Lynn Klijs, Bente van Loon, Lisa Sins, Flo Cleijn en Kenza Netten houdt zich prima staande tussen de jongens. 

Blessureleed slaat al vroeg toe in de spelersgroep. Naast de ontstoken kaak van trainer Jelle Hakkert is speelster Merel van Gerwen herstellende van een vervelende liesblessure. Merel wordt vergezeld in de ziekenboeg door Flo Cleijn die herstelt van een pittige enkelbreuk. Kenza Netten licht geblesseerd met heupklachten, Bente van Loon geblesseerd en ook Flo Hakkert met een gebroken groeischijf in haar hand vulden de ziekenboeg bij de meiden aan. 

De tweede wedstrijd tegen Hilvaria wordt na flink puzzelen gewonnen. De meiden winnen uit in Hilvarenbeek met een 4-1 overwinning en maken zich op voor de derde wedstrijd in de competitie. De kraker van de gemeente Loon op Zand staat op het wedstrijdaffiche. Het meidenteam speelt thuis op de Eikendijk dé derby tegen Uno Animo. Het verpulvert de jongens uit Loon op Zand met een 10-3 overwinning en het team staat samen met Willem II aan kop in de competitie. 

De ziekenboeg slonk weer iets en dat scheelt een hoop gepuzzel voor trainers Susanne en Jelle. De vierde wedstrijd uit in Udenhout wordt gespeeld op een ijskoud en winderig kunstgrasveld bij SSS. Al vroeg in de ochtend is het verzamelen en reist de ploeg af naar het Udenhoutse om daar een positief resultaat op de mat neer te leggen. De ploeg begint slap en gaat met een 1-0 achterstand de rust in in Udenhout. Na rust rechten de dames hun rug en wordt een 1-0 achterstand binnen enkele minuten omgebogen naar een 1-3 voorsprong. De wedstrijd wordt uiteindelijk met 2-3 in het voordeel van DESK afgefloten. 

12 punten uit 4 duels en samen met Willem II aan kop in de competitie. Prima prestatie voor de debuterende meiden in de jongenscompetitie. 

Het team wordt steeds meer een hechte vriendinnengroep. Logeerpartijen, afspreken, de vete tussen de Ajax-supporters en PSV-aanhang wordt groter en de meiden gaan zelfs op stap voor de wedstrijddag. Met het hele team wordt het vrouwenvoetbal eveneens fanatiek gesteund. De meiden brengen een bezoek aan de wedstrijd Nederland - Denemarken voor deelname aan het WK Vrouwenvoetbal. Ook het pareltje uit Dongen-Vaart, Lynn Klijs, wordt uitstekend betrokken en opgenomen in de hechte groep en zorgt voor veel extra voetballende ondersteuning. 

De vijfde wedstrijd staat op het programma tegen Riel. Riel zorgt tot dan toe voor de meeste weerstand en scoort maar liefst vijf keer tegen de meiden. Toch weten de meiden twee keer meer te scoren en wordt een 7-5 overwinning over de streep getrokken thuis op de Eikendijk. 

De helft van de competitie zit er op en DESK staat samen met Willem II bovenaan de ranglijst. Mede-koploper Willem II wist deze speelronde uit in Loon op Zand Uno Animo met een 15-3 zege daar de tegenstander het zwijgen op te leggen. DESK dus in de achtervolging voor de gedeelde koppositie. De ploeg reist af naar Berkel-Enschot om tegenstander Jong-Brabant te verslaan. Het Rood-Wit wordt van de grasmat afgeveegd met een 15-3 overwinning voor de meiden en nog steeds staan de dames van DESK samen met Willem II bovenaan de ranglijst. 

Half november staat de topper tegen de uiteindelijke nummer vijf op het programma. Onder leiding van scheidsrechter K.Wal gaan de vriendinnen er vol tegenaan. Ook HMVV/Hulsel kan het meidengeweld niet weerstaan en gaat hard onderuit op de Eikendijk. DESK wint met 10-5 van HMVV/Hulsel, maar ziet ook dat de derby in Tilburg tussen Willem II en 't Zand een ordinaire 13-1 overwinning is geworden. Nog steeds wordt de koppositie met Willem II gedeeld en dus mogen er geen punten verspeeld worden in Goirle als de ploeg op bezoek gaat bij VOAB. 

DESK neemt ook in de achtste speelronde de punten mee terug naar Kaatsheuvel en wint met 2-7 uit in Goirle. Nog steeds in de strijd om het kampioenschap voor de meiden in volle gang. De negende speelronde wordt uit gespeeld in Tilburg. sv Reeshof ontvangt de hechte vriendinnen van DESK en zal er uiteindelijk voor gaan zorgen dat DESK de eerste punten gaat verspelen. 

De wedstrijd eindigt met een 3-3 gelijkspel en DESK kent in de negende speelronde het eerste puntenverlies, maar is nog steeds ongeslagen. Directe concurrent Willem II verspeelt geen punten en gaat 2 duels voor het einde van de competitie alleen aan kop. Nog één thuiswedstrijd voor DESK voor de beslissende finale van de competitie. sc 't Zand komt naar de Eikendijk om te proberen de meiden van de titelstrijd af te houden. DESK begint fel en het is Bente van Loon die haar harde puntertje vanaf de zijkant door de benen van de goalie uit Tilburg ziet glippen. DESK zakt daarna in en gaat met een magere 2-1 de rust in. 

Na rust zijn het Lynn Klijs en Pepping Power die de turbo aan zetten en de ploeg naar een 4-1 voorsprong helpen. Er wordt afgefloten met een 5-2 overwinning en de ploeg gaat zich opmaken voor dé beslissende finalewedstrijd: Willem II - DESK. 

Kampioen worden op de laatste speeldag is een droom van elke voetballer. Ook voor de meiden die dit seizoen keihard geknokt hebben en met ballen tussen de jongens in de competitie hebben gespeeld. Aan teambuilding geen gebrek bij de ouders en vriendinnen van de JO12-3M. Voorafgaand aan de kampioenskraker wordt het hele team uitgenodigd om in het Stroatje van een fantastisch verzorgd ontbijt bij de familie Pepping te genieten. Gastvrouw Susanne is al vroeg uit de veren om haar Pepping Power over te brengen op de meiden van DESK. 

Ontbijt achter de kiezen en op naar Tilburg. Half Kaatsheuvel reist mee af naar het Tilburgse Noorderpark, op de verslaggever na, die zich gruwelijk door de wekker heen sliep en de kampioenspot via Whatsapp moest volgen. Drie rijen dik langs de lijn staat de fanatieke aanhang van de meiden langs het veld. De bal rolt en DESK komt al vroeg op een 1-0 achterstand. 

Het duurt niet lang voordat de stand gelijk getrokken wordt. Het is de hard werkend Flo Hakkert die haar naam eer aan doet. Een fysiek duel met haar directe tegenstander wordt door de kleine Hakkert gewonnen, waarna Pleuntje Pepping door de Rood-Wit-Blauwe defensie kan slalommen en de gelijkmaker binnen kan prikken. De kampioenskoorts giert door alle vezels van de meiden, maar is al snel gekoeld als de ingevlogen Mbappé uit Tilburg-Noord het op zijn heupen krijgt. 

Met een flinke achterstand gaan de meiden de rust in tegen het te sterk aangevulde Willem II, die kostte wat kost kampioen wil worden. Na rust zetten ook Ayuub en Hakim Ziyech de illlusie bij de meiden van DESK uit het hoofd. 

DESK probeert het nog wel, maar is niet opgewassen tegen de ingevlogen spelers van Willem II die het verschil maken. Pleun Pepping scoort haar tweede treffer en Bente van Loon prikt het laatste doelpunt voor de meiden in de najaarscompetitie in het doel. 

DESK wordt uitstekend tweede en kan terug kijken op een geweldig debuut tussen de jongens en heeft het zich geweldig staande gehouden. Meegestreden voor het kampioensschap en fantastisch ballen getoond tegen het veel sterkere Willem II. Wij zijn ontzettend trots op alle meiden én de technische staf die tot op het laatst met ballen de strijd geleverd hebben. Nu even rust in de winterstop en daarna weer weerstand geven in de voorjaarscompetitie. 

Pleun Pepping, Suus v/d Pennen, Merel van Gerwen, Maartje de Jong, Floortje de Jong, Flo Hakkert, Lynn Klijs, Bente van Loon, Lisa Sins, Flo Cleijn en Kenza Netten jullie hebben samen met Susanne en Jelle een fantastische prestatie geleverd! 

Trots overheerst!

Verslag: Dieter Cleijn

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven