UVV\'40 1
20-12-2018
0 - 0

Scheidsrechter:   J.W. (Jack) Brummer
De laatste wedstrijd voor de winterstop van het Eerste van DESK wordt afgelopen donderdag 20 december gespeeld. Het inhaalduel tegen UVV'40 wordt om 19:30u gestart op het verlichte hoofdveld aan de Eikendijk. Op doel dit keer Sander Dijst die Carlo v/d Beukel onder de lat vervangt. DESK begint sterk. De beginfase van de wedstrijd begint goed voor DESK.

Een lange crosspass van Dylan Roovers valt heerlijk tussen de verdediging en de doelman uit Ulvenhout. Mathijs Emmers zit er tussen en gaat richting de bal en de uitkomende doelman. Laatst genoemde weet de bal te pakken voordat Mathijs gevaarlijk kan worden. Even later is er een snelle combinatie van DESK. Mitchell Bastianen wordt in de zestien aangespeeld, controleert de bal, draait snel richting het doel en lost een hard schot op doel. De goalie van UVV weet het schot van Mitchell te keren.

Na een kwartier voetballen komt DESK heel goed weg. Een aanval van UVV wordt gestopt door geweldig keeperswerk van Sander Dijst. Hij voorkomt dat DESK op een achterstand komt en houdt zijn doel schoon. Het middenveld van DESK moet in het tweede gedeelte van de eerste helft steeds vaker mee terug uitverdedigen en UVV begint meer te voetballen. Mathijs Emmers, goed spelend, gooit er geregeld een heerlijke sliding in op het vochtige gras van het hoofdveld.

Het veld ligt er heerlijk bij, complimenten aan de medewerkers van accommodatie die dit veld, na flinke neerslag de afgelopen weken, speelbaar hebben kunnen maken. Met een 0-0 ruststand gaan beide ploegen aan de thee.

Na rust is er gelijk een grote kans voor Mitchell, maar de doelman van UVV keert ook deze inzet van onze nummer 10 van DESK. Even later wordt er een doelpunt van Rick Vervaart afgekeurd wegens buitenspel. Opnieuw wordt de meeste dreiging van DESK verzorgd door Mitta. Na sterk afjagen pikt hij de bal op, trekt naar binnen, en schuift de bal net naast het doel.

De wedstrijd kent nog geen openingstreffer en beide ploegen knokken voor de punten. DESK zet druk en UVV valt met tijd en wijlen aan. Mathijs Emmers wordt hard in zijn gezicht geraakt en gaat tegen de vlakte. Een bal van dichtbij wordt vol in zijn gezicht gepoeierd. Met nog een kwart wedstrijd op de klok is de wedstrijd nog steeds niet gespeeld. Beide ploegen blijven knokken.

Stijn Bergmans komt de ploeg in voor Rens van Heijst. Een combinatie tussen Koen van Baardwijk en Mitta in de zestien, zorgt weer voor gevaar van DESK. Het schot van Koen wordt nog net corner getikt door de doelman uit Ulvenhout. In de slotfase een gruwelijke misser aan de kant van DESK. In de eigen defensie vangt Mitta de bal op en trekt via de linkerflank naar voren. Mitchell steekt de middenlijn over en bezorgt een gruwelijke steekpass op de diepgaande Rick Vervaart die op het doel kan afstormen. De doelman komt uit en Rick plaatst de bal naast het doel. Dit was dé kans om de score te openen.

Nog een kwartier te spelen als er door DESK een te korte bal op het middenveld gespeeld wordt. Rick van Enkhuizen zet de sliding in, maar is te laat. Hij krijgt zijn tweede geel gepresenteerd door de scheidsrechter en kan het vervolg van de wedstrijd onder de douche verder volgen.

De bal wil er maar niet in. DESK trekt met tien man ten strijde en probeert in de slotfase nog een doelpunt te maken. Helaas voor de ploeg van Tom Heijkoop blijft de stand hetzelfde als waar de wedstrijd mee begonnen is. De einduitslag is 0-0 en DESK loopt een puntje uit op TSC.

Na elf gespeelde duels gaat DESK als winterkampioen de winterstop in. Na de winterstop volgt de tweede helft van de competitie, waar DESK bovenaan staat.