DESK ZA3
02-02-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   CP (Niels) Noordhoek
Na een periode van 'welles-nietes' voetballen, geven de weergoden de velden vandaag vrij in Zeeland. Het balletje gaat weer rollen in Serooskerke tegen het gelijknamige tweede elftal uit de gemeente Veere. Het sterke elftal uit Zeeland staat op een fortuinlijke derde plaats met maar drie punten achter op de nieuwe koploper Rijsoord 2. Onze mannen hebben deze week helaas niet kunnen trainen door de weersomstandigheden, enkel de donderdag op tempo in de kantine. De boys van zaterdag 3 kwamen lekker uit de winterstop; zo werd een punt gepakt met een man minder tegen toenmalig koploper Heerjansdam. Ook al trainen we niet regelmatig, er was veel gedrevenheid toen, en dat willen we vandaag ook zien. We gaan zien wat ‘t ons gaat brengen.

Opstelling:
van den Beukel,Peters,Haans,Ali,Heuer,R.van Hulten,Trommelen,van Noije,de Man,,M.Wolffs(c),de Bruijn

Wissels:
Smit,Mertens

14:30:
Het grasveld in Serooskerke ligt er slecht bij; het komt met bakken uit de hemel. DESK zonder enkele krachten door blessures en werkverplichtingen, tevens is aanvoerder J.Wolffs er niet bij vanwege een schorsing. De twee elftallen staan te wachten op de scheids voor de eerst helft. We zijn begonnen. DESK aan de aftrap met een drukzettend Serooskerke in de rug. Al voetbalt DESK zich daar in het begin nog onderuit. DESK combineert goed en weet zich binnen 8 minuten de eerste kans te creëeren. Het is spits De Man die een open kans krijgt op een voorzet van De Bruijn, alleen verzuimt hij deze te benutten. Het gaat gelijk op in het eerste kwartier, het balletje gaat over en weer en DESK heeft een kans gehad. De open openingsfase zonder enige kansen wordt in de 27ste minuut wakker geschud door gestuntel achterin bij Serooskerke. De Bruijn profiteert en onderschept hem in de 16 meter. Op hetzelfde moment wordt hij aangeraakt en neergelegd... "Pingel", zegt de scheids. M.Wolffs erachter en strak in het hoekje: 0-1!! De mannen van DESK kunnen echter niet lang genieten van deze voorsprong. Binnen 5 minuten kopt een speler van Serooskerke uit een corner de 1-1 binnen en het staat weer gelijk op het scorebord. Serooskerke begint sterker te worden en weet elkaar makkelijk te vinden, maar dat laat DESK niet bij de pakken neer zitten. Zodoende dat 5 minuten voor rust Heuer wordt weggestuurd door een perfecte steekbal van Trommelen. De keeper redt in eerste instantie het schot nog, maar hij kan te laat de bal van de grond pakken buiten zijn keepersgebied. Heuer profiteert en benut zijn kans op fraaie wijze met een stift: 1-2!! Serooskerke probeert voor rust nog wat te forceren, maar creëert niks. DESK pakt de voorsprong en gaat naar de thee.

Tweede helft:
Serooskerke aan de aftrap, de mannen staan in de startblokken voor een stormloop. DESK moet zich gaan wapenen. We zijn weer begonnen, Serooskerke begint aan te zetten zoals verwacht en krijgt een uitgelezen mogelijk om een vrije trap binnen te schieten. Gelukkig staat keeper Beukel op zijn post. Binnen 11 minuten wordt de stand dan alsnog 2-2 na een buitenspelgoal van de spits. De vlagger van DESK steekt zijn vlag omhoog, maar de scheids negeert hem. Ook al worden we benadeeld, we geven moet niet op en zetten door. Met nog 20 minuten op de klok blijft het 2-2 en moeten we het uiterste van onszelf vragen. De emoties beginnen op te lopen; enkele kleine opstootjes volgen, al weet de scheids het snel te sussen. We zijn diep in de 90ste minuut beland en beide teams lijken af te druipen met een gelijkspel. Tot De Bruijn nog een keer wordt diep gestoken in de blessuretijd. De verdediger blijft ervoor alleen hij kopt de bal te zacht terug naar de keeper. De Bruijn kruipt ervoor en tikt hem langs de doelman: 2-3!!! Hoe is het mogelijk.... Niemand had dit nog verwacht. Nu beseffen we: dit geven we niet meer weg! De scheids kijkt op zijn klok en fluit voor het einde.

Zo wint DESK in de dying-second bij nummer drie Serooskerke.

Verslag: Nick Mertens