03-02-2019
3 - 0

Scheidsrechter:   R.B.J. (Roy) Stroot
Wat op zondagmiddag een heerlijke voetbalmiddag leek te gaan worden voor DESK na de winterstop bleek anders uit te pakken.

Als beide ploegen klaar staan voor de aftrap fluit assistent-scheidsrechter Joost Willem Bink en mag de aftrap opnieuw genomen worden. De fluit van de leidsman had nog niet geklonken. Na de aftrap is het OVC dat DESK gelijk vast zet. Door het ontbreken van het vaste centrale duo achterin bij DESK zijn het Steven Krikken en Stijn Bergmans die hun mannetje moeten staan in het hart van de DESK-defensie.

De eerste kans is er voor OVC na een kwartier voetballen. Als er balverlies geleden wordt bij DESK op het middenveld, is het OVC dat met een counter gelijk voor het eerste gevaar zorgt. Een aanval over links wordt hard voorlangs geschoten.

Een minuut later is het Mitchell Bastianen bijna met de openingstreffer voor DESK. Een combinatie tussen Mitta en Koen van Baardwijk zorgt voor een scherpe voorzet op het hoofd van Freek van Eembergen. Freek kopt de bal terug en Mitchell schiet op de goalie van OVC. In de rebound is het Mitchell die vervolgens over peert.

Na 20 minuten komt DESK met 10 man te spelen. Steven Krikken legt de doorgebroken spits van OVC in de zestienmeter neer. De scheidsrechter bestraft de overtreding met rood en geeft de thuisploeg een penalty. Doelman v/d Beukel kiest de hoek uit en OVC prikt de bal in de andere hoek. Het wordt 1-0 voor OVC en DESK zal een tandje bij moeten schakelen met 10 man.

In de 35e minuut een corner voor DESK die uit de zestien gekopt wordt door OVC. Ronny de Bresser legt aan en poeiert de bal richting doel. Het appèl voor hands wordt niet gehonnoreerd door de scheidsrechter en het spel gaat door. Met een 1-0 achterstand gaat DESK de rust in.

Na rust is het OVC dat DESK feller in de duels onder druk zet en het de titelkandidaat verrekte moeilijk maakt. OVC bijna met de 2-0 als een slechte pass in de defensie van DESK door het midden wordt gespeeld. Carlo v/d Beukel herstelt de fout achterin met een redding op het schot van de instormende spits.

OVC voert de druk verder op en komt steeds vaker in de Kaatsheuvelse zestien. Carlo v/d Beukel even later weer met een geweldige redding na een inzet van dichtbij door OVC. Een gruwelijke kans voor OVC'26 weer. Een crosspass vanaf rechts valt vrij bij de tweede paal in het zestienmetergebied van DESK en wordt hoog over gepoeiert.

Het wordt 2-0 als OVC een aanval van DESK onderschept. Een crosspass vanaf de linkerkant over de hele weet de rechtsbuiten uit Tilburg laag voor te trekken. Bij de tweede paal is het de aanvaller van OVC die de bal binnen prikt en DESK tegen een 2-0 achterstand zet. Het wordt zelfs 3-0 in de slotfase na een uitbraak van OVC. DESK wist deze middag niet te overtuigen in Tilburg en gaat keihard onderuit. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor hoofdtrainer Tom Heijkoop en zijn ploeg om de strijd voor de titel positief af te sluiten aan het einde van dit seizoen.

DESK ziet concurrent TSC weer op 1 punt komen. Ook directe concurrent Bavel wist niet te overtuigen in Tilburg tegen de nummer laatst ZIGO.

De top 5 ziet er nu als volgt uit:

1. DESK 25 pt
2. TSC 24 pt
3. Gilze 23 pt
4. Bavel 23 pt
5. Groen-Wit 22 pt

As zondag speelt DESK thuis tegen de nummer laatst ZIGO. De aftrap is om 14:30u op Sportpark de Eikendijk in Kaatsheuvel.

Verslag: Dieter Cleijn