JO7-1 vestigt record aantal doelpunten in zes duels

SSC'55 JO7-2G
DESK JO8-4
09-02-2019
vervallen

Afgelopen zaterdag mochten de talenten van DESK JO7-1 weer de wei in na een veel te lange winterstop. Er werd in de winterstop de titel voor de RegioCup in Oisterwijk binnen gesleept en het team deed ook mee met een twee uur durende voetbalclinic van Mathijs Knapen van Voetbal-party.nl. De toppers hebben dus niet stilgezeten tijdens deze winterstop. 

Eindelijk werd er afgelopen week ook weer volop getraind op de velden aan de Eikendijk. De tweede helft van het seizoen kon eindelijk weer van start gaan met een regionale derby op het wedstrijdaffiche. SSC'55 was de gastheer voor DESK om als eerste tegenstander na de winterstop aan te treden. Het team van trainers Blok en Cleijn is gebrand op deze derby en zet gelijk druk vanaf het eerste fluitsignaal. Op een zeer winderig sportpark Van Wijlen speelt de ploeg van DESK eerst tegen de wind in. Een supporter die langs de kant staat helpt mee om het doel - vanwege de harde wind - overeind te houden. 

Binnen enkele minuten is het een heerlijke combinatie van DESK die afgerond wordt door Maurits de Wijs. Niet veel later zijn het Cliff Sikkers en wederom Maurits die trefzeker zijn voor DESK. Vijf minuten gespeeld en een 3-0 voorsprong voor de Geel-Blauwen uit de Kets. Met een sterk middenveld van Siem Blok, Raf de Vreeze en Cliff Sikkers is het lekker voetballen. Vanuit de defensie van DESK die bestaat uit Maurits de Wijs en Dio Cleijn wordt het middenveld en spits Julian van Heumen veelvuldig aangevoerd met fantastische passes. 

En snelle combinatie tussen Maurits en Julian zorgt ervoor dat Raf kan vuren op het Sprangse doel. Raf treft de paal en het is een scherpe Cliff die de bal in de rebound tegen de touwen jaagt. SSC'55 probeert het wel om van eigen helft af te komen, maar het is DESK op het middenveld en een vlijmscherpe defensie die de tegenstander op afstand houdt. 

Een corner voor DESK. Dio Cleijn dribbelt de bal in en ziet Siem vrij voor het doel staan. Een perfecte assist van Dio zorgt dat Siem eenvoudig voor de 5-0 kan tekenen. Daarna is het duo opnieuw twee keer trefzeker voor DESK. Dio met een splijtende pass en Siem met de afronding. De stand is inmiddels opgelopen naar 7-0 als Julian van Heumen ook zijn doelpunten mee pikt. Julian zorgt beheerst voor de 8-0 en gunt de 9-0 met een mooie assist aan de kleine Sikkers. 

In de slotfase van de eerste helft komt er weer een scherpe assist van de voet van Dio. De bal wordt voorgetrokken en Siem Blok rondt netjes af. De dubbele cijfers staan weer op het scorebord en de 100 doelpunten zijn inmiddels al ruim gehaald. Een record aantal doelpunten voor de talenten van DESK JO7-1. 

Een monsterzege is weer in de maak. Na rust is het SSC'55 dat bijna weet te profiteren na een snelle omschakeling. Het is de ploeg uit Sprang absoluut gegund om te scoren tegen het oppermachtige DESK. De aanval wordt nog op het laatst opgevangen door Dio die de bal weg werkt. 

De tweede helft gaat iets minder fel van start en DESK maakt het veld en de ruimtes groter. Een snelle combinatie tussen Julian en Raf zorgt ervoor dat laatstgenoemde zijn doelpunt mee pikt. Even later is het Dio die indribbelt en Maurits vrij ziet staan. De pass op Maurits is perfect in de loop. Maurits' pass vervolgens op Cliff ook, waarna Cliff zijn rechter naar achteren zwaait en daarna de bal van zijn schoen ziet vertrekken richting het SSC-doel. De pegel van Cliff spat tegen de touwen en de stand wordt 12-0 in het voordeel van DESK. 

DESK schakelt een tandje terug en ziet dat SSC bijna de eretreffer kan binnen knallen. Het schot van de Geel-Zwarten gaat helaas naast en DESK is weer even wakker geschud. De ploeg gaat weer door met heerlijk voetballen op het kunstgras. Het is Maurits de Wijs met een corner die zijn bal bijna rechtstreeks in het doel ziet waaien. Siem Blok is er als de kippen bij om het leer een laatste zetje te geven en de 13e treffer voor DESK op het scorebord te zetten. 

Cliff Sikkers schroeft het aantal doelpunten even later verder op met een bekeken schot. Dio Cleijn is als centrale verdediger ook bijna bij een treffer als hij de bal met zijn linker vanaf de middenstip op het doel vlamt. De boogbal van Dio wordt uit het doel gewerkt en DESK vangt weer op. Maurits de Wijs vertrekt vanaf de zijkant en slalomt met een heerlijke dribbel door de Sprangse defensie. Hij rondt zijn dribbel geweldig af en ziet daarna Cliff nog het laatste doelpunt voor DESK op het wedstrijdformulier zetten. 

Na afloop complimenteerde de trainer van SSC'55 het getoonde spel van DESK en adviseerde om met het team een categorie hoger te gaan spelen. Met ruim 110 doelpunten in slechts zes wedstrijden zou dat ook moeten kunnen. We gaan proberen, voor de ontwikkeling van de talentjes uit de JO7, deze stap te maken. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan speelt de ploeg van Blok en Cleijn om 11:00u thuis op de Eikendijk tegen de leeftijdsgenoten van Dussense Boys. 

Hopelijk is er voor die tijd uitsluitsel of de ploeg een niveau hoger kan gaan spelen en meer weerstand geboden krijgt van de tegenstanders. 

Goed gespeeld boys en op naar de volgende tegenstander.

Verslag: Dieter Cleijn
 

Verslagen

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven