Bedrijfsreportages

PIET MERTENS: "IEDER WEEKEND BIJ DESK"

Door zijn zonen betrokken bij DESK
Piet Mertens, 43 jaar oud en geboren in Loon op Zand is iedere zaterdag te vinden op Sportpark Eikendijk, waar hij de wedstrijden volgt van zijn zonen Max en Nick. De vijftienjarige Max speelt in de B2 en Nick, 13 jaar, maakt deel uit van DESK C2. De jongens spelen al vanaf de F-jes bij DESK en daarmee is de verbondenheid van Piet Mertens als sponsor van de Kaatsheuvelse vereniging direct verklaard. Samen met twee andere ouders van het elftal (Bas Smits en Peter van Seeters) werd jaren geleden al besloten dat het de uitstraling van het elftal ten goede zou komen, als alle kinderen er keurig netjes bij liepen in gesponsorde kleding. Zo werd in eerste instantie het E-elftalletje van Max aangekleed door de drie sponsors en later ook het E-team van Nick. Maar aangezien ieder jaar de kinderen van elftal wisselen en ze bovendien ieder jaar groter worden, ontstond er al snel een probleem met de kleding. Toen werd de afspraak gemaakt om van jaar tot jaar te bezien of ze hun sponsoring ook voort wilden zetten voor ieder nieuw team van hun kinderen en zo geschiedde. Op dit moment zijn twee E-elftallen, D2, C2, C1 en B2 herkenbaar bij DESK in hun fraaie uitrusting, compleet met tassen, trainingspakken en regenjacks. En op de kleding prijkt dus ook de naam van Piet Mertens. “Niet dat ik dat zo belangrijk vindt”, vertelt Piet, “want het is in feite niet mijn bedrijf dat sponsort. Ik doe dit graag als een betrokken ouder en dan niet alleen voor mijn eigen zonen, maar voor alle spelers van het elftal. Dat het toevallig ook nog bijdraagt aan de uitstraling van DESK is mooi meegenomen, want ondanks mijn Loon op Zandse achtergrond, ben ik in de loop van de tijd wel een echte Desser geworden.”

Mertens, Kraanven 43, Loon op Zand, T. 0416-275466
info@mertensgroep.nl

EKELSCHOT BENZINESTATIONS: “DESK IS ZINVOL !

Ekelschot Benzinestations: “DESK-teams sponsoren is leuk én zinvol!” Met drie benzinestations in de regio beslaat Ekelschot een flink rayon. En vaak heeft men te maken met vaste klanten. “We zitten in Raamsdonkveer, Dussen en Kaatsheuvel. En steeds vervullen we die dorpsfunctie.” Dat zegt Peter van Seeters, directeur/eigenaar van Ekelschot Benzinestations. Ook aan de Berndijksestraat in Kaatsheuvel is het bedrijf een bekend adres. En men heeft de klanten volop service te bieden. De garage verricht alle voorkomende werkzaamheden: LPG inbouw en airco servicestation, banden, wat eigenlijk niet? De autowasserette vinden we bij alle vestigingen en uiteraard is er de uitgebreide shop. “Het is leuk om zoveel vaste klanten te hebben, de mensen weten wat ze aan je hebben.
Naast de kwaliteit en de service zijn er regelmatig acties waarmee we ons onderscheiden”, vertelt Peter van Seeters die in zijn vrije tijd actief is bij DESK. Sinds dit seizoen maakt hij deel uit van de technische commissie jeugd. En zijn bedrijf sponsort al jaren diverse teams. “Mijn zoon Aron voetbalt in de C1, het is ontzettend leuk om dat te volgen.” Dat hij, samen met nog twee andere bedrijven die teams sponsort is leuk én zinvol, vindt hij. “Voor de jongens én de vereniging, waar zoveel vrijwilligers dagelijks in de weer zijn. Met hen staat of valt de club. Daar mag je best wat voor doen. En je ziet dat het wordt gewaardeerd. Alleen daarom al zou ik anderen aanraden dit ook te doen.”
Naast zijn werk voor de technische commissie jeugd volgt Peter van Seeters het team van zijn zoon en als het kan ook het eerste. “Maar niet zo vaak als ik zou willen. Ik moet het wel doseren!”

Berndijksestraat 3, 5171 BA Kaatsheuvel, T. 0416-272086

ALBERT HEIJN

In de bijna vijf jaar dat Albert Heijn in Kaatsheuvel gevestigd is, heeft de winkel haar bestaansrecht behoorlijk bewezen. Eigenaar Piet den Hartog maakt duidelijk waarom de Kaatsheuvelse bevolking de supermarkt in de Gasthuisstraat massaal weet te vinden. Piet den Hartog hierover: “We hebben een groot assortiment versartikelen, een ruime en overzichtelijke winkel en prima service. Het zijn punten waar de klant op let en waardeert.” Vorig jaar september onderging de winkel een behoorlijke verbouwing waardoor het nu nog beter in staat is de klant te bedienen. In november is Albert Heijn precies vijf jaar in Kaatsheuvel gevestigd. En dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan.
Piet den Hartog: “We vertellen nog niet wat er gaat gebeuren, maar men zal het zeker gaan merken!” En dan de relatie met DESK: naast een reclamebord sponsort Albert Heijn ook de F6. “Ik woon nog maar kort in Kaatsheuvel, maar ik heb DESK leren kennen als een actieve en betrokken vereniging die midden in de gemeenschap staat. Dat vind ik heel positief en daarom ben ik graag met de sponsoring begonnen.” Piet den Hartog komt dan wel niet uit Kaatsheuvel, een aantal van zijn medewerkers voetbalt bij DESK en anders zijn het wel kinderen van medewerkers die het geel en blauw dragen. “Dus ik blijf uitstekend op de hoogte!”

Van Wijlen Totaal Installateur

Heistraat 211-215A, Sprang-Capelle, Tel. 0416-272441, www.wijlen.nl
 

Installatiebureau A. L. van Wijlen & Zn is een begrip in de woning- en utiliteitsbouw. Dit familiebedrijf met zeventig jaar ervaring telt zo’n zestig werknemers. Het bedrijf is zeer veelzijdig en heeft klanten in heel Nederland. De installatieafdeling doet alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek, telecommunicatie, gas, water, loodgieterwerk en CV.
Daarnaast voert Van Wijlen ook nog een elektrawinkel in wit en bruingoed apparaten. “We werken voor zowel particulieren als voor bedrijven”, vertelt André van Wijlen. “Zo maken we bijvoorbeeld grote technische installaties in bedrijvencomplexen, supermarkten en attractieparken. Maar we installeren bijvoorbeeld ook centrale verwarming en draadloze alarmsystemen in gewone woningen.”
De grote kracht van Van Wijlen is dat klanten de besognes over een groot aantal aspecten van de bouw kunnen beperken tot één en hetzelfde aanspreekpunt. Vandaar ook dat Van Wijlen een graag gezien bedrijf is bij woningbouwcorporaties André van Wijlen heeft een duidelijke visie op modern wonen. “Doordat de maatschappij verandert, nemen de functies van en in de woning toe. De elektrotechnische installatie is Veel meer geworden dan een verzameling stopcontacten, schakelaars en lichtpunten. Steeds meer mensen willen vanaf thuis telewerken, op afstand communiceren of een beroep doen op zorgvoorzieningen. Wij leveren daarom voorzieningen die zorgen voor wooncomfort, veiligheid, beter en sfeervol licht, vernuft, zorgeloos communiceren en ga zo maar door.” En natuurlijk mag hier niet onvermeld blijven dat Van Wijlen over een serviceafdeling beschikt die dag en nacht klaar staat voor onderhoud en reparaties. Kortom: Van Wijlen is een zaak van vertrouwen.

HAVECO ZITMEUBELEN

Met trots gepresenteerd, met passie gemaakt !!

Dit is de slogan van Haveco Zitmeubelen te Waalwijk.
“Iedere dag met volledige inzet doen waar je goed in bent en iedere dag vertrouwen op je visie. Dit in combinatie met drie belangrijke bouwstenen voor een succesvolle onderneming: innovatie, samenwerking en automatisering. Als je daar aan vasthoudt en de motivatie telkens opnieuw weet te vinden kun je als bedrijf bergen overwinnen.” Dat zegt Harold van Veldhoven, directeur/eigenaar van Haveco Zitmeubelen. De naam klinkt als een klok, ook bij DESK, waar je de vele reclame-uitingen van het bedrijf niet kunt missen. Het tekent de goede verhouding tussen de sponsor en DESK. “Als voetballer heb ik bij DESK de hele jeugdafdeling doorlopen, later ben ik vier jaar leider/trainer geweest van het jeugdteam waarin mijn twee zonen speelden. Inmiddels ben ik alleen nog ouder die wekelijks komt kijken en sponsor is bij de Stichting Topvoetbal DESK (STD). Er is dus genoeg affiniteit met DESK. Ik vind ook dat je als plaatselijke ondernemer je steentje bij moet dragen voor met name de ondersteuning in sporten voor de jeugd. Ik beschouw dat deels ook als sociale verantwoordelijkheid. De samenwerking met DESK verloopt naar volle tevredenheid. Onze plannen om met name de jeugdafdeling van DESK een extra impuls te geven zijn inmiddels afgerond.” De liefde voor voetbal zat er bij Harold dus al vroeg in. Zo ook zijn gevoel voor leer en zitmeubelen. Een gevoel dat na al die jaren nog steeds even sterk is. “Het idee dat het leeft, je er iedere vorm aan kunt geven en klanten je werk waarderen, blijft fantastisch. Een ambacht waar we trots op zijn.” Haveco is ondertussen een van de grootste zitmeubelproducenten van Nederland. En nog steeds is Harold vaak in het ontwerpatelier te vinden, waar hij werkt aan nieuwe ideeën. Jaren geleden begon hij als jochie in het leerbedrijf van zijn vader. Heel bescheiden begon hij op zijn achttiende al een eigen zaak. “Ik begon gewoon in mijn eentje, met een stukje vezelplaat en wat leer. En dan maar uitproberen, totdat een paar modelletjes aansloegen.” Gestaag werd de afzetmarkt groter.
Haveco blijft rechtop in de wind. Ook dit jaar vertoont de omzet weer een stijgende lijn. Het geheim is volgens Harold blijven investeren in nieuwe ideeën. “Veel bedrijven bezuinigen nu op de ontwerpafdeling. Wij werken juist nu aan nieuwe dingen. Het is hard werken maar daar merk je weinig van als je het doet met veel plezier en enthousiasme. We doen geen gekke dingen en blijven altijd in beweging. We gaan iedere dag voor het hoogst haalbare”.
“Ik kijk soms terug en ben dan apetrots wat we als team bereikt hebben want zonder goede mensen om je heen, ben je nergens.
Harold van Veldhoven en zijn mensen focussen zich steeds meer op Europa. Met name België, Duitsland, Zwitserland en Engeland bieden volop mogelijkheden. Maar het inmiddels internationale bedrijf blijft de plaatselijke voetbalclub trouw!
Haveco en DESK zien het samen wel “zitten”.


Haveco Zitmeubelen
Vijzelweg 25c, Waalwijk
T.: 0416-276227
www.havecomeubel.nl

Maton Groep B.V.

Maton Groep B.V., partner van DESK,
Van Hilststraat 5, Waalwijk, T. 0416-281608, www.matongroep.nl


De Maton Groep B.V. is een bedrijf met veel specialiteiten. Dit klinkt tegenstrijdig, maar met meer dan 20 jaar ervaring op diverse gebieden zijn wij een betrouwbare partner voor vele bedrijven, gemeenten en instellingen. Onze activiteiten bestaan uit sloopwerken, asbestsanering, containerservice, recycling, gevelrenovatie etc. Hans van Mil is binnen de Maton Groep verantwoordelijk voor de recycling en containerservice. Twee afdelingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en sterk groeien. Die groei is gelijk één van de redenen waarom het bedrijf lid is geworden van de business club van DESK. Wij vinden het belangrijk dat Brabantse bedrijven iets voor elkaar kunnen betekenen. Met die gedachte zijn wij ‘partner’ van DESK geworden, enerzijds ter ondersteuning van de club en anderzijds om ons totale pakket ook bij haar (businessclub) leden onder de aandacht te brengen. Dit is wat ons betreft het één-tweetje tussen klant en Maton Groep. Dat werk kan variëren van het plaatsen van een container voor bouw en sloopafval tot het slopen van een gebouw of renoveren van de gevel. Waarom ging de Maton Groep in zee met DESK? Hans van Mil: “Tijdens ons eerste gesprek, met Piet Henskens en Cees Dannenberg werd mij duidelijk dat DESK zich niet alleen sterk maakt voor haar club en leden, maar ook voor haar sponsoren. De sponsoren van DESK dragen de club een warm hart toe en zullen hun club door dik en dun steunen. Ook wij maken ons sterk voor onze klant. Snel, kwalitatief en toch verantwoord. Wij hebben inmiddels negen officiële certificaten voor onder andere het goed en vakkundig slopen en veilig werken. Dus als de Maton Groep iets voor u kan doen, laat het ons weten!”
info@matongroep.nl

JAC KLIJN BOUWMATERIALEN

Jac Klijn Bouwmaterialen, Amerikastraat 18, Kaatsheuvel, T:0416-280055, www.jac-klijn.nl
 

Al sinds het begin van de jaren dertig is Jac Klijn in Kaatsheuvel gevestigd, allereerst als brandstoffenhandel. Begin jaren zestig werd een overstap gemaakt naar bouwmaterialen. Momenteel is Jac Klijn Bouwmaterialen toonaangevend in de regio als het gaat om bouwmaterialen, tegels, sanitair en haarden. Of het nu gaat om zand, gevelstenen, kalkzandstenen, bestrating, dakpannen of deuren en ramen, bij Jac Klijn vind je het allemaal. In de showroom aan de Amerikastraat tref je bovendien een grote verscheidenheid aan badkamers aan, compleet met vloer en wandtegels. In het nieuwste gedeelte van de showroom zijn vele modellen kachels, schouwen en haarden brandend te zien. “We hebben prachtige open haarden, kachels en natuurstenen schouwen die snel en tegen scherpe prijzen geïnstalleerd kunnen worden”, legt Jack Klijn junior uit. “Daarnaast zien wij de tuin als een verlengstuk van de woning. Vandaar ook dat we een showtuin hebben aangelegd, waar klanten kunnen zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van bestrating en verlichting”. Advies speelt bij Jac Klijn een grote rol. Daarom is er een speciale adviesbalie voor particuliere klanten.” Zonder overdrijven kan ik zeggen dat we voor elk product of voor elke bouwactiviteit, één of meer specialisten in huis hebben”, besluit Jack Klijn junior. Kortom, voor alle zaken in en rond het huis geldt: Imabo Jac Klijn maakt het waar.

Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven