Nieuws

DESK JO12-3M op internationaal toernooi

04 mei 2019
www.vvdesk.nl
De grenzen over!

Voor de meiden van DESK JO12-3M stond er deze zaterdag een internationaal toernooi op het programma. De paspoorten werden nog gezocht en gecontroleerd of die nog geldig waren om de landsgrens over te gaan op weg naar het toernooi in het Belgische Kapellen. 

Om 9u werd er vertrekken vanaf de Eikendijk. Kenza Netten, Floortje de Jong, Maartje de Jong, Pleun Pepping, Suus v/d Pennen, Merel van Gerwen, Lisa Sins, Bente van Loon, Flo Cleijn en Flo Hakkert en trainers Susanne Landzaat en Jelle Hakkert trainden in de meivakantie slechts één keer en gingen vol goede moed op toernooi. 

Om 11:00u stond de eerste poulewedstrijd op het programma. Een poule met tegenstanders als Noorse SK, Opwijk en 's-Gravenwezel-Schilde. De meiden speelden wedstrijden van 20 minuten 8x8. De eerste wedstrijd in de poulefase ging gelijk op tegen Opwijk. Pleun Pepping scoorde voor DESK de enige treffer en zette daarmee het eerste internationale doelpunt voor DESK JO12-3M op het scorebord. De eindstand na 20 minuten voetballen tegen Opwijk was 1-1. 

Een uurtje later, om 12:00u, werd de wedstrijd DESK - 's-Gravenwezel-Schilde gespeeld. DESK overtuigde en wist met treffers van Flo Hakkert (3x) en Merel van Gerwen (2x) won DESK met 5-0 haar tweede wedstrijd in de poulefase. De derde en laatste wedstrijd in de poule werd gespeeld tegen een sterke gastheer van het toernooi, Noorse SK. De brilstand bleef na 20 minuten op het scorebord staan. 

De meiden van DESK pakte met deze ongeslagen status in de poulefase de koppositie en mocht zich gaan opmaken, figuurlijk, voor de volgende poule. Alle nummers 1 en 2 werden opnieuw ingedeeld in een nieuwe poule en daaruit werd uiteindelijk de eindstand van het toernooi bekend. 

In deze poulefase wist DESK niet te overtuigen en kwam het niet tot scoren. De tegenstanders Noorse SK, Zulte-Waregem en Woezik wisten DESK van het podium af te houden. Woezik, spelend in de Hoofdklasse tussen de jongens, wist het toernooi te winnen. De nummer twee van het toernooi werd Zulte-Waregem en een derde positie werd Noorse SK, die DESK in de eerste poulefase nog op 0-0 wist te houden. 

De meiden hebben in de laatste wedstrijd gevochten voor hun doen, maar hebben het laten liggen in de eerste twee wedstrijden van de tweede poulefase. Het vakantiedipje kende voor DESK uiteindelijk een vierde plaats op een goed georganiseerd toernooi bij Noorse SK in België. Een leuke en leerzame ervaring voor de meiden van Susanne en Jelle.

Tekst: Dieter Cleijn

 
www.vvdesk.nl
Voetbalschool Rivierenland start in juli met zomertrainingen bij vv DESK. Hoofd Jeugdopleiding van vv DESK Nigel Branderhorst zal samen… Meer >
 
www.vvdesk.nl
Sterkte aan familie en nabestaanden! Meer >
 
www.vvdesk.nl
Check hier de spelregels.  Meer >
 
www.vvdesk.nl
Velden niet betreden A.U.B. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sponsors & Partners
Weerinformatie
buienradar

Terug naar boven