Nieuws

DESK JO12-1 oppermachtig in Baarle-Nassau

door
Gloria UC JO12-1 - DESK JO12-1 (1-5)

Een weerzien met een "oude bekende" stond op het programma zaterdagochtend voor de boys van DESK. Een tegenstander uit Baarle-Nassau die dit seizoen in de tweede fase naar de Eikendijk kwam en daar een gelijke tegenstander bleek. DESK won de wedstrijd in de slotfase met 3-2, maar had een taaie tegenstander die goed voetbal op de mat legde.

Voorafgaand aan de wedstrijd een heftige mededeling van de trainer/coach van Gloria UC. De keeper van het elftal is in Leuven opgenomen op de Intensive Care en wordt behandeld aan lymfeklierkanker. Vanuit het team van DESK wensen wij de speler ontzettend veel sterkte, kracht en beterschap op het goed herstel van deze verschrikkelijke ziekte. Dat nieuws hakte er flink in voorafgaand aan de wedstrijd.

Om klokslag negen uur fluit de scheidsrechter voor de aftrap van een potje voetbal op het kunstgrasveld van sportpark Boschhoven in Baarle-Nassau. Het is gelijk DESK dat de tegenstander terug dringt op eigen helft. En op zoek gaat naar het doel. Spits Jaylen Wegman opent de score met een heerlijk diagonaal schot met rechts. DESK had een positiewisseling op het middenveld gedaan vanwege de afwezigheid van Maurits de Wijs die met een rugblessure genoodzaakt was om af te melden. Dirk Vloemans nam de positie centraal op het middenveld dus over. Thijmen de Fijter kwam daardoor centraal achterin te spelen met op de flanken Dio Cleijn en Luuk Pöttgens.

Doelman Tygo Gorter was gelukkig weer van de partij en werd ingeschoten door Jayco die ingetaped was en last had van lichte spierblessure. DESK voetbalt gretig en jaagt de aanvallen van Gloria goed af. De ploeg vangt de uitbraken van de tegenstander voor het keepersgebied op en voetbalt er vervolgens onderuit.

Een corner voor DESK vliegt van de voet van Dio en belandt voor de voeten van Giovanni Soijer. Vanni haalt uit en ziet zijn schot op de bovenkant van de lat spatten. Even later is het opnieuw Dio met een heerlijke pass op Dani Landzaat. Dani dribbelt richting het doel en rost de bal stijf in de kruising. Een riante 2-0 voorsprong voor DESK dat lekker staat te ballen in Baarle-Nassau.

Dio Cleijn dichtbij de 3-0, maar het schot gaat net naast de paal. Na de time out is Dio wel trefzeker. De linksback van DESK maakt gebruik van de ruimte die hem gegeven wordt door de tegenstander en haalt van vijfentwintig meter afstand verwoestend uit. Een streep van een schot spat in de kruising tegen de touwen en Dio zet daarmee de 3-0 op het scorebord voor DESK.

In de rust worden de complimenten gedeeld voor het getoonde spel van de ploeg. Het is de tegenstander nog niet gelukt om voor veel gevaar te zorgen op het doel van Tygo. Na de rust dendert de ploeg van Roel Wagemakers en Dieter Cleijn door. Thijmen de Fijter is aan de rechterkant mee opgekomen en levert een voorzet op maat af bij Jaylen Wegman. Jaylen zet beheerst de 4-0 op het scorebord.

Loek Agterberg probeert het vanaf de linkerkant en ziet zijn boogbal op de bovenkant van de lat spatten. Niet veel later weet Jaylen zijn derde van de wedstrijd op het wedstrijdformulier te schrijven met een bekeken schuiver in de verre hoek. Met een 5-0 tussenstand is het de tegenstander van DESK dat in de laatste minuut iets terug doet. Onoplettendheid op het middenveld van DESK leidt een tegentreffer in, waarna de defensie van DESK niet bij de les is en de tegenstander alle ruimte geeft om op het doel van Tygo af te stormen. Tygo komt nog uit zijn doel, maar kan de bal in de verre hoek niet meer pareren.

Met een verdiende 5-1 zege start DESK goed in de laatste fase van dit seizoen. Wij wensen de keeper van Gloria UC, de spelers, ouders en alle vrienden ontzettend veel sterkte, kracht en heel veel beterschap in de strijd tegen de vervelende ziekte.

DESK JO12-1 - sv Reeshof JO12-1 (3-1) Zaterdagochtend 20 april staat de kraker tegen sv Reeshof op het programma voor de mannen van… Meer >

DESK JO10-2 - Gloria UC JO10 (5-8) De ploeg van trainers Jorg v/d Linden en Jilke v/d Ven waren helaas in het eerste kwart nog niet… Meer >

De ploeg van trainer Michael Koemans mocht zaterdagochtend om 09:00u aantreden in de derby tegen SSC'55. De debuterend Tweede… Meer >

Helaas bereikte DESK deze week het treurige nieuws van het overlijden van Rob de Bruijn. Vele jaren vrijwilliger bij DESK, vader van… Meer >