Nieuws

DESK opnieuw onderuit tegen Berkdijk

door
Berkdijk 2 - DESK 5 (4-2)

Op 11 november in het seizoen 2023-2024 stond de eerste derby tussen DESK en Berkdijk op het programma. Thuis op de Eikendijk was Berkdijk met vier treffers de winnaar van de derby. Zaterdag 6 april was de return en kreeg DESK de kans zich te revancheren.

Trainers Chiel Snoeren en Dick van Lang hadden een flinke puzzel op te lossen met een hoop aantal afwezigen. Nog steeds was de spits, Mark van Ham, nog niet terug uit Azië en dus was de hoop gevestigd op Haaland. Laatstgenoemde kwam met twee krukken aan en nam plaats op de bank achter de boarding langst het hoofdveld.

Bij Berkdijk werd er een beroep gedaan op routinier Matthy Laros die met vijfentwintig graden op de thermometer de lange mouwen aangetrokken had.

Het hoofdveld van Berkdijk ligt er weer top bij, dankzij veldmeester Ad Netten, die om zeven uur 's ochtends nog gekalkt had. Het aanwezige publiek in de kantine en langs het hoofdveld zien dat scheidsrechter Justin Netten fluit voor de aftrap tussen de twee ploegen uit Kaatsheuvel.

Berkdijk zet hoog druk en vangt DESK vroeg op. De eerste kans is er voor de Rossonero's. Thom Koot probeert het met een lobbal op het doel van DESK. Het is de sluitpost Steve Couwenberg die de doelpoging onschadelijk maakt.

Een minuut later is het Jorg Snoeren die een poging op het doel waagt. Het geplaatste schot van Snoeren gaat rakelings naast het aluminium. Het spel golft op en neer en het is Menno Oosterwaal die de score opent. Een afgemeten voorzet gegeven door El Jorge Cuerdas, beter bekend als Jorg Snoeren, wordt gepromoveerd tot doelpunt door Menno. De administratie is weer bijgewerkt door scheidsrechter Netten als Bram v/d Pas er voor DESK aan de linkerkant vandoor gaat.

V/d Pas heeft zijn brommer uit de schuur gehaald en steekt het middenveld over. V/d Pas gaat de combinatie aan met Roel Brokken, maar de kaats valt niet lekker in de loop en de brommer kan weer de schuur in.

Even later Matthy Laros vanaf de linkerflank die de bal in de doelmond pompt. Het is de knoest van Koot die het leer net over de deklat van DESK kopt. Halverwege de eerste helft vraagt Ricky Maton even een drinkpauze aan. De temperatuur op het hoofdveld is flink opgelopen waarbij hydrateren gewenst is.

Matthy Laros poeiert de bal vanaf de rand zestien op het doel van Steve Couwenberg. De sluitpost van DESK weet de inzet van Matthy klemvast te pakken.

De eerste kaart van de wedstrijd valt voor Mark Palli. De speler van Berkdijk ontvangt het geel van de leidsman en een vrije trap van de voet van Casper Standaert wordt corner getikt.

Op slag van rust komt DESK weer langszij. Een treffer van Luuk Timmermans zet de stand weer gelijk op het scorebord. Terry Laros jaagt de bal snoeihard door het midden achter Adje Weterings tegen de touwen. De zwabberbal van Terry wordt hard door de muur in het doel gepegeld.

Met een 2-1 voorsprong voor DESK gaan de ploegen de rust in.

Tijdens de rust heeft het gedonderd in de kleedkamer van Berkdijk en komt de ploeg scherper het veld op. De tegenstander van DESK gaat op zoek naar de gelijkmaker. Jorg Snoeren heeft inmiddels ruim veertig hoekschoppen met zijn linker genomen en ziet Thom Koot de bal, als een gepensioneerd ballerina, met een halve omhaal richting Café De Dreef te janken.

Een scrimmage voor het doel bij Steve Couwenberg die samen met Bram v/d Pas liggend op de doellijn de bal proberen weg te werken. In het drukke keepersgebied is het Luuk Verheijden die de gelijkmaker over de doellijn weet te prikken.

Kort na de gelijkmaker dendert de thuisploeg door. Wederom een hoekschop van de voet van Jorg Snoeren wordt door Matthy Laros achter Steve Couwenberg geprikt. Steve, gaat niet geheel vrij uit, moet de derde treffer tegen DESK incasseren.

Doelman Adje Weterings weet een uitbraak van DESK onschadelijk te maken en grijpt naar zijn hamstring. De goalie van Berkdijk speelde daarvoor al een wedstrijd met zijn team JO18 en had al flink wat minuten in de beentjes.

In de slotfase is Ricky Maton gelanceerd op aangeven van Tim van Riel. Maton dendert de zestien binnen en probeert de bal voorbij Steve Couwenberg te stiften. Een hoekschop volgt, maar er is geen speler in het Rossonero tricot die de scherpe corner binnen kan lopen.

Benno van Woensel gaat er aan de linkerkant vandoor. Benno legt de bal breed op Tim van Riel die op de rand zestienmeter staat. Tim ziet Ricky Maton als een bronstig hert het strafschopgebied binnen dartelen. Maton neemt de bal aan, dendert richting Steve Couwenberg, en schuift de 4-2 achter de keeper van DESK.

Na de sprint en het afronden is de pijp leeg voor Bambi en wordt Ricky Maton een publiekswissel gegund. Met een 4-2 overwinning is Berkdijk DESK te slim af geweest en gaat het vol op jacht naar de titel.

Met nog vier duels en een wedstrijd die uitgespeeld moet worden tegen SSC'55 staat Berkdijk bovenaan de ranglijst. DESK bezet een vijfde plaats en is al even geleden afgehaakt voor de strijd om de titel. Het kampioenschap gaat tussen Berkdijk en SSC'55 dat afgelopen speelronde met 4-0 te sterk was voor Dongen.

DESK JO12-1 - sv Reeshof JO12-1 (3-1) Zaterdagochtend 20 april staat de kraker tegen sv Reeshof op het programma voor de mannen van… Meer >

DESK JO10-2 - Gloria UC JO10 (5-8) De ploeg van trainers Jorg v/d Linden en Jilke v/d Ven waren helaas in het eerste kwart nog niet… Meer >

De ploeg van trainer Michael Koemans mocht zaterdagochtend om 09:00u aantreden in de derby tegen SSC'55. De debuterend Tweede… Meer >

Helaas bereikte DESK deze week het treurige nieuws van het overlijden van Rob de Bruijn. Vele jaren vrijwilliger bij DESK, vader van… Meer >