Super Sunday op de Eikendijk voor DESK VR3

door
DESK VR3 - Best Vooruit VR1 (3-2)

De dames van Andre Zwaans zitten in de flow en zijn de laatste weken aardig op weg naar de subtop. Op papier een flinke groep speelsters waar de trainer van DESK uit zou kunnen kiezen. Echter was het zaterdag weer een flinke puzzel om sowieso elf speelsters op het veld te krijgen voor de kraker tegen koploper Best Vooruit.

De meest effectieve ploeg uit de competitie, Best Vooruit, kwam op bezoek naar de Eikendijk. Meer dan zestig doelpunten deden het net bollen voor de koploper uit de Vijfde Klasse. Dus DESK was gewaarschuwd voor een pittige opgave tegen de sterke lijstaanvoerder.

De opstelling van DESK met in het doel Kenza Netten. In de defensie op de flanken Flo Cleijn en Maartje de Jong. In het centrum van de verdediging Ilse Zwaans en Lisa Sins. Op het middenveld de zusjes V/d Linden en Jilke van Hulten. In de voorste linie Noortje Maas, Nova Kuysten en Lotte Brouwers.

De eerste helft is ruim halverwege als scheidsrechter Ed van Ham een corner aan Best Vooruit toe kent. Vanaf de linkerkant van het veld wordt de bal richting het doel van Kenza geslingert. Ilse Zwaans bij de eerste paal ziet de bal op het alluminium spatten en verdedigt uit.

De wedstrijd golft op en neer. In de vijfendertigste minuut is het de thuisploeg die de score opent. Jilke van Hulten aan de rechterkant van het veld slingert de bal in de doelmond. Het is Lotte Brouwers die de bal tegen de touwen jaagt. Niet veel later is het Jilke van Hulten die met een puntertje de bal op het doel jaagt. De keepster van Best Vooruit plukt de inzet van Jilke uit de kruising.

In de slotfase van de eerste helft krijgen de bezoekers uit Best een serie aan kansen. Het is de keepster van DESK, Kenza Netten, die haar team op een voorsprong de rust in begeleid. Daar mag best een bloemetje na de wedstrijd voor gegeven worden.

Na rust een gruwelijk pareltje van een treffer van de schoen van Ilse Zwaans. Jilke van Hulten ontvangt een crosspass en speelt Noortje Maas in de voeten. Noortje ziet Ilse in komen lopen en legt de bal heerlijk in de voeten van Ilse Zwaans. Ilse, met de fluwelen techniek van haar vader, haalt verwoestend uit en ziet haar pegel heerlijk in het doel ploffen. Door de gruwelijke pegel van Ilse staat DESK riant op een 2-0 voorsprong tegen de koploper uit de competitie.

De aftrap na de treffer van DESK is genomen en de onderschepping van de thuisploeg leidt opnieuw een aanval in. De defensie uit Best inclusief sluitpost staan uit positie als er uitverdedigd wordt. Lotte Brouwers ziet haar kans en vlamt de bal vanaf een meter of dertig hoog richting het doel van Best. De bal stuit achter de verdediging van Best. De keepster was nog op de terugweg naar de doellijn en ziet de boogbal van Brouwers in het doel ploffen.

Wissels bij DESK in de personen van Laura Possemis en Nadine van Ham. Zus Isabelle Jambon is nog herstellende van een blessure en dus valt zuslief voor haar in. Bijna de gehele familie van Ham is in of buiten het veld aanwezig. Incluis het kleinkind van de arbiter die op de bank de verrichtingen van opa en tante aanschouwde.

Terug naar de wedstrijd als Laura Possemis de bal laag voor het doel slingert. Lotte Brouwers dichtbij een hattrick mist de scherpe voorzet op een haar na.

Kenza Netten onderscheid zich weer als ze een inzet in de verre hoek met haar vingertoppen tot corner verwerkt. Best Vooruit gaat op zoek naar het doel van DESK. Een aanval van Best Vooruit wordt gestuit door Marielle v/d Schans die een speelster uit Best onder de groene zoden schoffelt. Arbiter Jambon kan niet anders dan de bal op de stip leggen.

Kenza kansloos raapt de bal na de pingel uit het doel en DESK gaat de slotfase van de wedstrijd in. Binnen tien minuten geeft de ploeg een 3-0 voorsprong weg en maakt de linksbuiten van Best Vooruit de aansluitingstreffer.

Alles op alles wordt gezet als assistent scheidsrechter Simone Brekelmans aangespoord wordt om te gaan warm lopen. Simone, geroemd door een palmares waar menig speelster van kan dromen, maakt haar opwachting binnen de ploeg van DESK.

Met een 3-2 tussenstand is het Nadine van Ham die het van afstand probeert. De poging van Nadine zeilt naast en het slotoffensief van Best-Vooruit wordt in het laatste kwartier knap weerstaan. De dames van DESK winnen van de voormalig lijstaanvoerder Best-Vooruit en sluiten aan in de subtop van de competitie.

Volgende speelronde staan de dames van DESK tegenover het eerste van RKKSV uit Rosmalen. Hopelijk dat Andre deze keer de puzzel al vroegtijdig klaar heeft en deze opnieuw naar een zege kan brengen.

Top resultaat dames!

DESK JO12-1 - sv Reeshof JO12-1 (3-1) Zaterdagochtend 20 april staat de kraker tegen sv Reeshof op het programma voor de mannen van… Meer >

DESK JO10-2 - Gloria UC JO10 (5-8) De ploeg van trainers Jorg v/d Linden en Jilke v/d Ven waren helaas in het eerste kwart nog niet… Meer >

De ploeg van trainer Michael Koemans mocht zaterdagochtend om 09:00u aantreden in de derby tegen SSC'55. De debuterend Tweede… Meer >

Helaas bereikte DESK deze week het treurige nieuws van het overlijden van Rob de Bruijn. Vele jaren vrijwilliger bij DESK, vader van… Meer >