Nieuws

DESK opnieuw onderuit tegen Heukelum

door
DESK - Heukelum (2-3)

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen DESK en Heukelum werd er een bijzondere wens vervult voor de supporter van het eerste uur, Thieu van Beek. De trouwe support van DESK die altijd met zijn markante sigaar langs de lijn het Eerste kwam supporten is ongeneeslijk ziek. Zijn wens was om nog een laatste keer een thuiswedstrijd van DESK te bezoeken. Met behulp van familie, vrienden en de Stichting Wens Ambulance Brabant werd Thieu letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Met dank aan DESK 1 die hun trouwe supporter naar de middenstip begeleide, werd de wens van Thieu vervuld. Heel veel sterkte vanuit de vereniging aan Thieu, familie en vrienden en bedankt voor jouw trouwe support Thieu!

Dan terug naar de wedstrijd. DESK verloor eerder deze competitie uit in Heukelum met 3-1 en kon vandaag deze nederlaag goed maken als het zou winnen. De bal rolt op het hoofdveld aan de Eikendijk en het is gelijk de tegenstander uit Heukelum die een aanval in het doel van Sander Dijst prikt. De vlag gaat omhoog en de scheidsrechter keurt de treffer af. DESK komt daar heel goed weg als het heel slap begint aan de wedstrijd.

Enkele minuten later is het dan wel raak voor de tegenstander van DESK. Een eigen doelpunt zet de bezoekers op een 0-1 voorsprong. In de 10e minuut is het opnieuw Heukelum dat het net doet bollen. Een corner voor Heukelum wordt binnen getikt en sluitpost Sander Dijst kan de bal uit het net vissen.

Na een slordige start krijgt DESK meer grip en komt het weer aan voetballen toe. Anes Dedic weet er aan de linkerkant vandoor te gaan en schuift de aansluitingstreffer binnen. DESK krijgt weer vertrouwen na de treffer van Anes en weet op slag van rust bijna de gelijkmaker in de boeken te schrijven.

Het ontbreken van de VAR is de reden dat de treffer geen doorgang vindt. Stijn Hamers knikt de bal over de doellijn en de goalie van Heukelum tikt deze weer terug het veld in. De scheidsrechter kent het doelpunt voor DESK niet toe en laat door voetballen.

Vijf minuten voor de thee is het opnieuw Stijn Hamers die voor dreiging zorgt. De vleugelspits van DESK wordt door de sluitpost van Heukelum opgevangen, waarna een vrije trap volgt. Djurre Verschut ontvangt de eerste prent na mekkeren en ziet zijn teamgenoot, sluitpost Sander Dijst, vervolgens een rode kaart gepresenteerd krijgen.

Een indraaiende hoekschop voor het doel van DESK en de doelman in duel met twee spelers van Heukelum begaat een overtreding. Deze wordt door scheidsrechter Pekaar bestraft met een rode kaart voor Dijst. Inmiddels is er voor de rust gefloten en is het onduidelijk of de wedstrijd met een pingel hervat wordt na de rust.

Het zestienjarige keeperstalent van DESK, Xam Siderius, maakt zijn debuut in de hoofdmacht van DESK en neemt de plek onder de lat in bij DESK.

Na de onderbreking golft het spel op en neer en zijn er nog geen noemenswaardige kansen te vermelden. Anes Dedic probeert het vanaf de rechterkant van het veld en schiet de bal rakelings langs het verticale aluminium. Een vrije trap voor de bezoekers uit Heukelum. Debuterend doelman Xam Siderius zet zijn muur neer en stapt enkele passen opzij. De vrije trap wordt stijf in de kruising gepoeierd buiten bereik van de doelman van DESK.

DESK op een 3-1 achterstand probeert in de slotfase van de wedstrijd een slotoffensief er uit te persen. Anes Dedic wordt in de lucht aangespeeld en houdt de bal vast. Anes controleert en poeiert de bal over het doel van Heukelum.

Tom Rommens krijgt een diepe bal aangespeeld en gaat er vandoor richting het doel van de tegenstander. Rommens vlamt de aansluitingstreffer tegen de touwen en leidt zo het slotoffensief in. Mitchell Bastianen probeert de keeper van Heukelum te foppen met een stiftbal, maar deze trapt er niet in.

Met een 3-2 nederlaag verliest DESK de thuiswedstrijd tegen Heukelum. Door de nederlaag staat de ploeg op een teleurstellende achtste positie op de ranglijst en hijgen Heukelum en Altena in de nek van DESK als het om de nacompetitie degradatie gaat.

Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma voor DESK. Het speelt dan uit in Andel op sportpark Jan Claessenhof tegen de nummer voorlaatst Sparta'30. Het blijft knokken voor DESK om uit de nacompetitie te blijven en de aansluiting met de subtop te vinden.

DESK JO12-1 - sv Reeshof JO12-1 (3-1) Zaterdagochtend 20 april staat de kraker tegen sv Reeshof op het programma voor de mannen van… Meer >

DESK JO10-2 - Gloria UC JO10 (5-8) De ploeg van trainers Jorg v/d Linden en Jilke v/d Ven waren helaas in het eerste kwart nog niet… Meer >

De ploeg van trainer Michael Koemans mocht zaterdagochtend om 09:00u aantreden in de derby tegen SSC'55. De debuterend Tweede… Meer >

Helaas bereikte DESK deze week het treurige nieuws van het overlijden van Rob de Bruijn. Vele jaren vrijwilliger bij DESK, vader van… Meer >